همدان دومين شهر انيميشنخيز ميشود
15 اسفند 1389 ساعت 15:02
مدير کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان استان همدان گفت: همدان به عنوان دومين شهر انيميشنخيز به اين عرصه وارد خواهد شد و هفتمين جشنواره بين المللي انيميشن استان همدان برگزار ميشود.
به گزارش هنرنیوز ،پرويز ابراهيمي در گفتوگو با ايسنادر همدان، اظهار کرد: در ايران بيش از چهار دهه است که بحث انيميشن اتفاق افتاده و براي اولينبار در سال 1377 اين بحث مطرح شد.
وي در ادامه با بيان اينکه بحث انيميشن بسيار مظلوم بوده و جشنواره اول نيز با مظلوميت خاصي برگزار شد، خاطرنشان کرد: پس از بررسي در همان سال مشخص شد که 896 اثر از 33 کشور جهان به دبيرخانه جشنواره ارسال شده بود.
ابراهيمي بيان کرد: در هفتمين جشنواره که از 15 تا 19 اسفندماه برگزار خواهد شد، حدود 700 اثر از ايران به دبيرخانه ارسال و 75 اثر انتخاب شده است.
وي با اشاره به بين المللي بودن اين جشنواره، تصريح کرد: 67 کشور در اين جشنواره شرکت و حدود 135 فيلم از 825 اثر انتخاب شده است.
مدير کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان استان همدان اظهار کرد: از ويژگيهاي ديگر اين جشنواره اين است که براي دانشجويان فصل جدايي باز شده، 15 اثر از کشور ما و 18 اثر بين المللي انتخاب شده و پخش خواهد شد.
وي با تاکيد براينکه فيلم بلند در انيميشن محدود است، خاطرنشان کرد: فيلمهايي همچون "قلب سيمرغ" اثر وحيد نصيريان ، چهار فيلم خارجي بلند از کل کشور انتخاب شده است.
ابراهيمي با بيان اينکه جشنواره همزمان با تهران در همدان برگزار خواهد شد، عنوان کرد: فيلمها داراي کيفيت بالايي هستند و آثاري همچون "مرد عصباني" از نروژ 40 جايزه بين المللي، "اسب متحرک" از آلمان 28 جايزه، "دختران دو قلوي خياباني" از اسپانيا 20 جايزه، "مردي که خواب بود" از فرانسه 20 جايزه و آثاري ديگر موجود است.
وي ادامه داد: دومين برنامه ويژه نيم قرن کار و انديشه عروسک ايران از "ابوالفضل رازاني" است که واقعاً ديدني است.
ابراهيمي افزود: اميدوارم اين جشنواره موجب شود تا سينما و صدا و سيما فعاليتهايي را براي نقد اين هنر انجام بدهند.
وي با اشاره به اينکه ژاپن، کره و چين در اين زمينه از ما جلوتر هستند، يادآور شد: کره جنوبي به عنوان يک کشور انيميشن خيز 84 اثر فرستاده است.
مدير کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان استان همدان در پاسخ به اين سوال که هدف اصلي از آمدن اين جشنواره به همدان چه بوده است، ابراز داشت: به سه دليل و اولين مورد اينکه همدان را به علت حضور هنرمنداني همچون "محمود صالحي" استاني انيميشن خيز مي دانند که تاکنون بيش از 10 جايزه بين المللي گرفته است.
وي در ادامه با بيان اينکه صدا و سيماي مرکز همدان نيز قابليت خوبي داشته و در اين زمينه حرفي براي گفتن دارد، گفت: 11 فيلم از صدا و سيماي همدان به جشنواره معرفي شده که دو مورد از آنها به جشنواره راه پيدا کرده است.
ابراهيمي خاطرنشان کرد: خانم عبدي نيز از مربيان کانون پرورش فکري کودکان آثاري برگزيده دارد و در بين مربيان کانون سراسر کشور برجسته است.
وي افزود: با اين حساب اگر جشنواره به همدان نميآمد به همدان يا به انيميشن ظلم ميشد و اين حق مسلم همداني هاست.
مدير کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان استان همدان اظهار کرد: بسياري از استانها متقاضي اين جشنواره بودند و حتي حاضر بودند که هزينهي خيلي بالايي را پرداخت کنند، در اينجا هم دانشگاهها و هم صدا و سيما واقعاً همکاري خوبي داشتند، آموزش و پرورش نيز سعي کرده تا مخاطب خاص خود را يعني کودکان و نوجوانان را داشته باشد و ديد کودکان را بالا ببرد که دستاورد اين را در سال 90 خواهيد ديد.
وي ادامه داد: قطعاً اين جشنواره باعث کشف استعدادهايي که به اين هنر و عرصه وارد مي شوند، خواهد شد.
ابراهيمي يادآور شد: از آثار بعدي اين جشنواره نيز زمينه براي پويايي و تلاش اعضاي کانون پرورش فکري که همان کودکان و نوجوانان هستند، خواهد شد.
وي تصريح کرد: اين جشنواره بعد از انقلاب اولين بار است که در همدان اجرا مي شود و بدون اينکه بار مالي چه براي استان و چه براي کشور تحميل کند، به همدان ورود پيدا کرده و تاکنون از هزينهي استاني هيچ هزينهاي پرداخت نشده است.
ابراهيمي افزود: هدف ما نيز اين بود که اين تجربه را به همدان بياوريم اما به دليل نبود امکانات برنامه افتتاحيه و اختتاميه در تهران برگزار خواهد شد.
وي تاکيد کرد: لازم است رسانهها در اين مدت نگاه ويژه اي به اين مسأله داشته باشند تا شايد با تبليغات رسانه اي استعدادها کشف و موجبات رشد شود.
اين مقام مسئول عنوان کرد: بايد رسانهها تبليغات خوبي داشته باشند چون به علت محدوديتها در سطح شهر تبليغات وسيعي نداشتيم و اميدواريم با اطلاع رساني مناسب از طريق رسانه ها اين جشنواره پوشش پيدا کند.
ابراهيمي ابراز داشت: آوردن جشنواره به همدان خيلي سخت بود چون همزمان با تهران برگزار ميشود.
وي همچنين بيان کرد: حدود 700 اثر ايراني به جشنواره ارسال شده که با توجه به اين مدتي که هست، پيش بيني مي شود حدود 7 هزار نفر بازديد کننده داشته باشد.
وي ادامه داد: يکي ديگر از اهداف ما در اين زمينه حضور افرادي مسلط به انيميشن در جشنواره و فعال شدن سينماها در همدان است.
اين مقام مسوول خاطرنشان کرد: برگزاري جشنواره در همدان باعث خواهد شد هم مربيان ما آموزشهاي خاص را ببينند و هم تعامل ما با دستگاه ها موجب خواهد شد که تعاملات ما با رسانهها و صدا و سيما بيشتر شود.
وي ابراز اميدواري کرد: با برگزاري اين جشنواره، سينماها به سمت ساخت فيلمهاي سينمايي انيميشن مي روند.
ابراهيمي با بيان اينکه در نظر داريم سطح ديد دانش آموزان را در اين زمينه بالا ببريم، تاکيد کرد: صبح ها متعلق به مخاطبان آموزش و پرورش و دانش آموزان است و همچنين اين جشنواره براي کليه بازديدکنندگان رايگان خواهد بود.
کد خبر: 24571
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcizwar.t1a5y2bcct.html