سرپرست معاونت فرهنگی ارشاد برای رئیس شورای شهر کتاب نوشت

خبرگزاری فارس , 18 دی 1391 ساعت 12:06

سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از پایان تالیف کتاب «مدیریت شوراهای شهر» خبرداد و گفت: این کتاب جامعی است به شکلی که رئیس شورای شهر حتما باید آن را داشته و مطالعه کند.


علی اسماعیلی سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از اثری آماده چاپ که هنوز راهی انتشارات نشده خبر داد و اظهار داشت: مشغول نگارش جلد دوم کتاب «بیداری اسلامی» هستم.
به گفته اسماعیلی، اثر دیگر آماده چاپ کتاب «مدیریت شوراهای شهر» است، اما فرصت انتشار آن را هنوز نیافته‌ام.
این مقام مسئول در توضیح بیشتر پیرامون کتاب خود و با بیان اینکه این اثر در یک جلد، حاوی ۵۰۰ صفحه است، ابراز داشت: زمانی فرماندار بودم، مجری چند انتخابات‌های گوناگون از جمله شوراها، مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان بودم، همان زمان به ضرورت دانستن نکاتی از سوی اعضای شوراها پی‌بردم، از این رو سعی کردم در این کتاب به خلاءها اشاره و کار خوبی عرضه شود.
اسماعیلی خاطرنشان کرد: مجموعه قوانین، دستورالعمل‌ها، کارهایی که در این حوزه ضرورت دارد، فرم‌ها و مواردی دیگر در کنار هم گردآمد، این کتاب جامع و به نوعی کتاب قانون است به شکلی که رئیس شورای شهر حتما باید آن را داشته و مطالعه کند.
وی در پاسخ به اینکه تالیف این اثر مربوط به چه سالی است، بیان کرد: از سال ۱۳۸۷ کار تالیف با همکاری «علی نوروزی» که پیش از این رئیس اداره سیاسی فرمانداری بود، آغاز شد و در سال ۱۳۸۹ به پایان رسید و سال ۹۰ مقابله‌ای انجام دادیم ولی از همان زمان در انتظار سپردن به ناشر و چاپ است.
پیش از این کتاب مبانی، زمینه‌ها و پیامدهای ژئوپلیتیک «بیداری اسلامی» به قلم علی اسماعیلی، حمید نیکو و مهدی گل محمدی در هفت فصل منتشر شده بود.
کتاب بیداری اسلامی در ۴۰۷ صفحه و با شمارگان ۲۵۰۰ نسخه و به بهای سیزده هزار و نهصد تومان آذر ماه سال جاری از سوی انتشارات سوره مهر روانه بازار کتاب شد.
تحلیل نظری بیداری اسلامی، مبانی فکری، معرفتی بیداری اسلامی، امواج بیداری اسلامی، کالبد شکافی بیداری اسلامی، مطالعه موردی بیداری اسلامی در خاورمیانه و شمال‌آفریقا، بیداری اسلامی: اثرگذاری‌ها، رویکردها، رقابت‌ها و چشم‌انداز، روندها و چالش‌ها، هفت فصلی است که در این کتاب به آنها پرداخته شده است.
چارچوب نظری این کتاب منطبق با نظریه انقلاب دینی و بیداری اسلامی می‌باشد و در عین حال تلاش شده است به شکل علمی به بحث جنبش‌های اسلامی و هویت‌گرایی اسلامی و الگوپذیری آنها از انقلاب اسلامی ایران و نیز روند خیزش‌های مردمی و انقلاب‌ها در خاورمیانه و شمال‌ آفریقا پرداخته شود.
در این کتاب به ویژه به این موضوع اشاره شده که خیزش‌های مردمی و اسلامی در جهان عرب از یک الگوی چند وجهی پیروی می‌کند. یعنی فقر، عدم توزیع عادلانه ثروت، نظام‌های دیکتاتوری و سرسپرده به غرب و صهیونیسم و بی‌توجهی به هنجارها و قوانین اسلامی در نظام سیاست‌ورزی کشور تأثیر خود را بر خیزش‌های اخیر گذاشته است.
همچنین در فصل پنجم این کتاب به مطالعه موردی بیداری اسلامی در خاورمیانه و شمال آفریقا می‌پردازد. در این فصل تلاش شده است کشورهای انقلاب دیده و برخی کشورهای دارای پتانسیل انقلاب به صورت موردی مطالعه و ابعاد تحولات آنها تشریح شود.
در فصل ششم نیز به اثرگذاری‌ها، رویکردها و رقابت‌های بازیگران منطقه‌ای و بین‌المللی در فضای پس از بیداری اسلامی می‌پردازد و در فصل هفتم به چشم‌انداز، روندها و چالش‌های بیداری اسلامی در منطقه اشاره شده است که طی آن ابعاد مختلف تغییرات ژئوپلیتیک در منطقه و اثرگذاری آن بر چشم‌انداز و روندهای سیاسی ـ امنیتی منطقه و نیز چالش‌های فراروی آن تشریح می‌شود.
طرح جلد کتاب توسط حسام نراقی و مقدمه کتاب نیز به قلم مجتبی رحماندوست نوشته شده است. از دیگر کتاب تألیفی علی اسماعیلی می‌توان به انتشار کتاب «دانش مدیریت» در سال ۱۳۸۵ اشاره کرد.


کد خبر: 52292

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcj88ei.uqe8hzsffu.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com