نگاهی به ۲۵ دوره پوستر جشنواره فیلم کودک/۲۲

پوستر بیست و دوم، نوستالژی آشنای ما

12 مهر 1391 ساعت 11:58

جشنواره بیست و دوم فیلم‌های کودک و نوجوان مانند سال‌ گذشته در همدان برگزار شده است. پوستر این دوره با دوره های پیشین متفاوت است. چراکه پیش از این ساختار مثلثی آن هم با این ابعاد ندیدیم.



در این اعلان یکی از سرگرمی‌های کودکانه نمایانده شده است. این پوستر را از یک سو می‌توان به پوستر دوره بیستم و از جهتی به پوستر دوره چهاردهم رجعت کرده است. طراح این اعلان از حلقه فیلم برای ساخت یک تصویر تازه بهره گرفته است. در دوره بیستم دیده بودیم که جلقه فیلم در دستگاه پروژکتور به دو چرخ دوچرخه بدل شده و در این پوستر همان عنصر اما به صورت منفرد به یک چرخ و فلک بدل شده است.این چرخ و فلک یکی از نوستالژی های جذاب پدر و مادر های روزگار ماست. در واقع طراح از یک نوستالژی مشترک میان والدین و کودکان بهره گرفته تا پوستر را مطابق ذهنیت‌های آنان طراحی کند. از سوی دیگر این اعلان در نقطه مرکزی خود آشناترین نشانه سینما یعنی حلقه فیلم را به نمایش درآورده و این موضوع برای کودکان که با این عنصر آشنا نیستند؛ جذابیت زیادی دارد. این چرخ و فلک سطح وسیعی از پوستر را به خود اختصاص داده و به همین سبب می‌توان گفت؛ نسبت این چرخ و فلک به سطح پوستر؛ بزرگی آن را به همان وسعتی که کودکان می‌بینند؛ و از چشم آن‌ها به مخاطب نشان می‌دهد. 

بر هر واگن این چرخ و فلک، یک کودک نشسته‌است. این کودکان که کولاژهایی نسبتاً غیر عادی به نظر می‌رسند؛ اما شادی آن‌ها به اعلان جذابیت می‌بخشد. از سوی دیگر می‌توان گفت؛ این کودکان در واگن‌هایی پاکت مانند نشسته‌اند که حسی آشنا از لحظه باز کردن نامه و دیدن چیزی غیر عادی در آن؛ به بیننده القا می‌کند. 


اعلان این دوره از جشنواره از جهاتی نیز به پوستر دوره یازدهم مانند است. چراکه کولاژ این تصاویر؛ همانند دوره یازدهم، اندازه‌ای غیر عادی دارد. 

تیتر اول پوستر دوره بیست و دوم بر خلاف سایر دوره های این جشنواره، با فونتی شبیه به دستنویس نوشته شده‌است. این رخداد در دوره های قبلی بی سابقه است. شاید این گونه نوشتاری به نوعی تقلید از دستنوشته‌های کودکان مانند باشد؛ چراکه این نوشتار نه تنها در اندازه فونت شکلی نامنظم دارد؛ بلکه به شکلی مواج نیز نوشته شده‌است.علاوه بر این فونت نوشتاری در سایر اطلاعات پوستر؛ گونه ای از این حس کودکانه را اما نه تا حد تیتر اول می‌بینیم. نوشته‌های این اعلان در زمینه ای قرمز قرار گرفته و زمینه قرمز حالتی پلکانی دارد. این قسمت سرخ‌رنگ در بالا شبیه به کلاکت است. حضور یا عدم حضور حاشیه سیاه به نشان کلاکت؛ گرچه چندان جالب به نظر نمی‌رسد، و بودنش جذابیتی به تصویر اضافه نمی‌کند؛ اما می‌توان گفت؛ طراح از هر قسمت از تصویر برای گذاشتن نشانه ای از فیلم فروگذار نکرده است. 

زمینه اعلان رنگ آبی مایل به فیروزه‌ای دارد. این رنگ برای کودکان کمی تیره و غمگین‌کننده به نظر می‌رسد؛ اما با وجود این با رنگ عناصر موجود در صفحه هماهنگ و متناسب است. با وجود این، در انتهای کلام می توان گفت؛ جشنواره فجر با ۲۲ دوره برگذاری و بیست و دو دوره پوستر، سابقه‌ای بیش از آن دارد که پوسترش با چنین کیفیتی طراحی شود. با وجود دوره های درخشانی چون دوره های چهاردهم و ششم، انتظاری بیش از آن‌چه به نمایش در آمده از پوستر می‌رود.

مینا عبدی
کارشناس ارشد تصویرگری - دانشگاه هنر


کد خبر: 47252

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcj88ex.uqeaizsffu.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com