بيگانگي در «دفترهاي كوچك فلسفه»
18 مرداد 1389 ساعت 11:10
«دفترهاي كوچك فلسفه» مقالاتي از «ژوليا كريستوا» درباره بيگانگي را دربرميگيرد. مترجم اين اثر، پرداختن كريستوا به موضوعات ملموس معاصر نظير بيگانگي، ماليخوليا و افسردگي را دليل ترجمه آثار او ذكر كرد.
به گزارش هنرنيوز،مهرداد پارسا، مترجم اين اثر در گفتوگو با ايبنا، از انتشار اين كتاب از سوي انتشارات روزبهان خبر داد و درباره آن گفت: اين اثر كه از جنبههاي سياسي نيز بيبهره نيست، بيشتر به مفهوم بيگانگي در انديشه كريستوا ميپردازد كه از آن با عنوان «تن بيگانه» ياد ميشود.
وي اين كتاب را مدخلي براي آشنايي با افكار كريستوا برشمرد و
گفت: يكي از مصاحبههاي اين متفكر فرانسوي به علاوه مدخلي كه بر آن نوشتهام در اين كتاب جاي دارد.
به گفته پارسا، بررسي فيلمهاي «ميشاييل هانكه» كارگردان آلماني كه به نوعي در پرداختن به مفهوم بيگانگي با كريستوا اشتراك دارد، بخش ديگري از كتاب را تشكيل ميدهد.
وي درباره دلايل علاقهمندياش به ترجمه آثار كريستوا گفت: فلسفه كلاسيك هرچند به معناي واقعي فلسفه است، اما فلسفهاي نيست كه بتواند دغدغههاي ذهني دنياي معاصر را چندان پاسخگو باشد.
پارسا ادامه داد: كريستوا مباحث روانكاوانه را درباره عشق، ماليخوليا و افسردگي در فلسفهاش مطرح ميكند، موضوعاتي كه متعلق به دنياي امروز و ملموساند.
وي دغدغههاي فلسفه معاصر را به «عنصر كثيف» تعبير كرد و گفت: فيلسوفان معاصري نظير اسلاوي ژيژك و كريستوا به موضوعاتي ميپردازند كه در فلسفه كلاسيك به حاشيه رانده ميشدند و ارزشي براي آنها در نظر گرفته نميشد. كريستوا از جمله انديشمندان معاصري است كه در تفكراتش سياست حاشيهپردازي را در پيش ميگيرد.
اين مترجم درباره يكي ديگر از عوامل علاقهمندياش به انديشه كريستوا گفت: او سياست را به معناي كنش جمعي قبول ندارد و به اين مساله به عنوان انقلاب يدروني مينگرد و وجهي سوبژكتيو براي آن قايل ميشود.
کد خبر: 14942
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcj8hev.uqexxzsffu.html