گزارش هنرنیوز از نشست رسانه ای نخستین جشنواره خاطره نویسی دفاع مقدس شهر تهران؛

رسولی: جشنواره خاطره نویسی دفاع مقدس پرده برداری از موضوعات مهم جنگ است

22 خرداد 1390 ساعت 15:41


نشست رسانه ای نخستین جشنواره خاطره نویسی دفاع مقدس شهر تهران با یادبود سردار سرتیپ پاسدار محمدتقی خادمی، صبح امروز با حضور سرهنگ حسن رسولي‌ منفرد معاون ادبيات بنياد حفظ آثار و نشر ارزش‌هاي دفاع مقدس و دکتر محسن شاهرضايي دبير علمي هيئت داوري جشنواره خاطره‌نويسي دفاع مقدس شهر تهران در سالن اجتماعات پژوهشگاه دفاع مقدس برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ادبی هنرنیوز،سرهنگ رسولی منفرد در آغاز این نشست ضمن اشاره به موضوعات اختصاصی و مهم جنگ در برآیند خاطره نویسی درباره فراخوان این جشنواره گفت: جشنواره خاطره نویسی دفاع مقدس پرده برداری از موضوعات مهم جنگ اعم از پشتيباني مردم از جبهه‌ها، تشييع پيكرهاي شهدا، اعزام‌ها و بمباران‌ نقاط مختلف كشور است و همه کسانیکه به نوعی با این موضوعات سر و کار دارند حتی درباره استادی که در ایام جنگ به تدریس پرداخته است در این امر مشارکت کنند.
وي افزود: ما در کنار فعالیت های خاطره نویسی و داستان نویسی ناگزیر برای جدیت بخشی به این فعالیت ها، به ادبیات دفاع مقدس باید بپردازیم و همه فعالیت ها را عمق توجه قرار دهیم که به همین منظور بحث مفصلی را در دستور کار داریم.
سرهنگ رسولی منفرد خاطر نشان کرد: بنياد حفظ آثار و نشر ارزش‌هاي دفاع مقدس علاوه بر برگزاري جشنواره‌ها، براي عمق بخشيدن به بخش ادبيات دفاع مقدس، تمام كارها را از ابعاد مختلف مخاطب‌شناسي، نظرسنجي و نيازسنجي مورد بررسي قرار مي‌دهد؛ از این رو آسيب‌شناسي خاطره‌نويسي دفاع مقدس را مورد پژوهش قرار مي‌دهيم تا بتوانیم برای گسترش کار نقاط ضعفمان را پوشانده و نقاط قوتمان را تقویت کنیم.
در ادامه این نشست، شاه‌رضايي دبير علمي هيئت داوري جشنواره خاطره‌نويسي دفاع مقدس شهر تهران بيان كرد: از نظر ما هر خاطره ای در این حوزه قابل استفاده است و از پنج نفر از فعالان عرصه خاطره یعنی پنج پیشکسوت که در چهارچوب خاطره فعالیت داشتند تقدیر خواهد شد، این جشنواره فقط منحصر به خاطرات صحنه نبرد نیست؛ زیرا جنگ ما یک جنگ مردمي بود، لذا هر لحظه از آن مي‌تواند براي تمام ملت ايران خاطره باشد.
وی ضمن اشاره به اهداف برگزاری این جشنواره، محورهای برگزاری این جشنواره را با محدودیت هایی ارزیابی نمود و اظهار داشت: به دلیل عدم تبليغات گسترده و كافي نبودن تبيين محورها پس از این اعلام، حدود يك هزار خاطره به دبيرخانه جشنواره رسيد كه از اين ميان،200 عنوان به مرحله دوم داوري راه پيدا كرد و در يك فرآيند داوري دقیق با محورهايي مانند انتخاب موضوع، استناد، شيوه نگارش، خلاقيت و نوآوري تصاوير از موضوع صورت گرفت که بر این اساس در پایان پنج اثر برگزیده از این میان انتخاب خواهند شد.
شاهرضایی با ابراز خرسندی از سطح استقبال عمومی افزود: اميدواريم استقبال از این جشنواره چنان باشد که تاريخ اجتماعي و شفاهي جنگ را در حوزه شهر تهران به تحرير درآوريم و براي تهيه كتب، نمايشنامه، اشعار، اين آثار به صورت زيربنايي باشند.
وي به خاطرات تلخ و شیرین جنگ اشاره نمود و گفت: این حرکت عظیم همت های مادی و معنوی بشسیاری را می طلبد زیرا تعدادی از خاطرات به صورت خودنوشت و تعدادی دیگرنوشت بود که در این راستا گاه آنانی که تصمیم به نوشتن خاطرات خود دارند با نحوه نگارش آشنا نیستند از این رو ما در این جشنواره فعالیت آموزشی به صورت کارگاهی خواهیم داشت.
دبير علمي هيئت داوري جشنواره خاطره‌نويسي دفاع مقدس شهر تهران گفت: هرکس که در ایام جنگ در ایران بوده است بد نیست که خاطرات خود را بنگارد لذا خودمان را محدود نکنیم به تنها کسی که اسلحه به دست گرفته است زیرا هدف ما جمع آوری تتمه خاطرات است.
شاهرضایی افزود: برای ما بحث موضوع و استناد بسیار مهم بوده است چون ممکن است برخی مولفه های مهم در این میان فراموش شده مورد نسیان واقع شود، از دیگر معیارهای ما خود شیوه نگارش بوده است، همچنین خلاقیت و نوآوری از ذیگر عناصر مهم این حوزه محسوب می شود که مد نظر هیات داوران قرار گرفته است.
شاهرضايي افزود: در جشنواره خاطره‌نويسي علاوه بر 5 اثر برگزيده، 5 نفر از پيشكسوتان خاطره‌نويسي و كساني كه در چارچوب خاطره دفاع مقدس فعاليت‌هاي علمي و عملي داشتند، تجليل مي‌شود.


کد خبر: 28352

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcj8te8.uqeoizsffu.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com