فرهاد گلی در گفتگو با هنرنیوز؛
حمایت در اکران به جای تولید برای سینما راهگشاتر است
25 بهمن 1391 ساعت 9:45
فرهادگلی تهیه کننده سینما و تلویزیون گفت: به نظرم دولت باید در اکران عمومی فیلمها را حمایت کند و این تنها راه برون رفت سینما از ریزش مخاطب است. اگر میخواهیم سینمای ما به دوران اوج خود باز گردد دولت به جای حمایت در تولید باید در اکران فیلمها را حمایت کند تا شاهد رشد سینما باشم وسینمای ما روز به روز به تعالی برسد.
فرهاد گلی تهیه کننده سینما و تلویزیون در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در خصوص حضور در سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم فجر اظهار داشت: امسال در سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم فجر به عنوان تهیه کننده فیلم سینمایی «خاکستر و برف» را به عنوان اولین فیلم سینمایی «روح الله سهرابی» در بخش نگاه نو (فیلمهای اول) داشتم که این فیلم توانست در بخش کارگردانی کاندید سیمرغ بلورین شود.
وی در مورد ساخت این فیلم توضیح داد: فیلم «خاکستر و برف» با سرمایه خصوصی بنده و مشارکت بنیاد روایت فتح ساخته شده است و قرار بود ۲ سال قبل من باکارگردانی فیلم آقای سهرابی فیلم سینمایی «بامداد» را کار کنم که به دلایلی مانند صادر نشدن پروانه ساخت این اتفاق نیافتاد و ما به همین دلیل این فیلم را ساختیم
این تهیه کننده افزود: فیلم سینمایی «خاکستر و برف» یک معضل اجتماعی روز را مورد بررسی قرار میدهد و داستان بر اساس یک سوءتفاهم شکل میگیرد و یک کار اجتماعی مخاطب پسند است که در بستری ارزشی و اخلاقی شکل میگیرد. به هرحال این فیلم در جشنواره بین المللی فیلم فجر و در سینماهای مردمی و همچنین برج میلاد به نمایش درآمد و از بازخوردهای فیلم مشخص بود که توانسته مورد پسند مخاطبان قرار گیرد.
گلی اضافه کرد: جشنواره فیلم فجر ویترین سینمای ایران است و همیشه آثاری که در طو ل سال ساخته شدهاند در این جشنواره به نمایش در میآیند و این جشنواره محک خوبی برای تهیه کنندگان و کارگردانان است تا در کنار اهالی مطبوعات و منتقدان فیلم خود را تماشا کنند واز نظرات انها برای ساخت آثار بعدی خود استفاده کنند. همچنین جشنواره فیلم فجر در معرفی فیلمها نیز نقش موثری دارد و می تواند در آینده اکران و گیشه فیلم تاثیرگذار باشد.
وی تصریح کرد: من تاکنون در سینما فیلمهایی چون «صحنه جرم ورود ممنوع» به کارگردانی «ابراهیم شیبانی»، «بازگشت به آینده» به کارگردانی «علی عبدالعلیزاده» و «ستایش» به کارگردانی «محمدرضا رحمانی» را به عنوان تهیه کننده داشتهام، که فیلم اول اکران عمومی شده و اما فیلم دوم قرار است سال آینده اکران عمومی شود و فیلم سوم هم به دلیل موضوع خاص خود یعنی حوزه دفاع مقدس هرگز اکران عمومی نشده که امیداوارم روی این فیلم هم بتواند اکران عمومی شود.
این تهیه کننده سینما خاطرنشان کرد: من به عنوان تهیه کننده این سه و فیلم و همچنین فیلم سینمایی «خاکسترو برف» به خوبی با مقوله ساخت آثاری تصویری و به خصوص سینمایی آشنا هستم ومی دانم که مخاطب امروز سینما به شدت به دنبال دیدن آثار جذاب و زیباست و دیگر مانند گذشته نمیتواند با هر فیلمی او را به سینما کشاند وانتظار داشت که با اکران هر فیلمی به سالنهای سینما بیاید.
وی در خصوص استقبال کم مخاطبان سینما از فیلمهای اکرانی امسال هم ابرازداشت: میتوان چندین دلیل را برای استقبال کم مخاطبان از فیلمهای سینمایی امسال عنوان داشت. نخست اینکه کیفیت فیلمهایی سینمایی که امسال در سینماهای کشور به اکران عمومی درآمدند نسبت به سالهای گذشته به نسبت متفاوت بود.
گلی ادامه داد: نکته دوم اینکه امسال مشکلات اقتصادی مردم هم به نسبت سالهای گذشته افزایش چشم گیری داشته است و مردم ترجیح دادند به جای اینکه پول خودرا در تفریحاتی مانند سینما خرج کنند به فکر کارهای دیگری باشند و احتیاجات روزمره خود را جبران کنند، تا اینکه در راه سینما رفتن خرج کنند.
وی با اشاره به دلیل سوم سینما نرفتم مردم عنوان داشت: دلیل سوم اینکه یک سری دعواهای صنفی که امسال گریبان گیر سینمای ایران شد و باعث شد که روی کیفیت فیلمها تاثیرگذار باشد. دعواهایی که بیشتر از آنکه برای سینمای ایران مفید باشد به ضرر سینمای ایران تمام شد و شاهد بودیم که دراین دعواها تنها چیزی که مد نظر نمیگرفت سینما بود و مردم از این همه دعواهای بیهوده خسته شدند و اعتراض خود را با سینما نرفتن نشان دادند. ضمن این دخالتهای بیخود بیجهت یک عده هم در سینما تاثیرات منفی گذاشت و باعث افت فروش فیلمهایی سینمایی شد.
تهیه کننده فیلم سینمایی «بازگشت به آینده» اضافه کرد: به نظرم دولت باید در اکران عمومی فیلمها را حمایت کند و این تنها راه برون رفت سینما از ریزش مخاطب است. اگر میخواهیم سینمای ما به دوران اوج خود باز گردد دولت به جای حمایت در تولید باید در اکران فیلمها را حمایت کند تا شاهد رشد سینما باشم وسینمای ما روز به روز به تعالی برسد.
وی یاد آور شد: به نظرم مشکلی که ما امروز در سینما و تلویزیون داریم و باعث شده که روی کیفیت آثار در هر دو حوزه تاثیرات منفی بگذارد بیشتر یک سری از محدودیتهایی است که باعث شده فیلمساز و تهیه کننده رغبتی برای رفتن به سمت سوژههای مناسب وتازه نداشته باشد. چون احساس میکند فیلم سینمایی در هنگام اکران عمومی به مشکل اکران برخواهد خورد و در حوزه تلویزیون هم سریالش ممیزی خواهد خورد و تبدیل به اثری چند پاره و گنگ برای مخاطب خواهد شد. بنابراین باید یک سری از محدودیت برای فیلمسازان از بین برود تا شاهد ساخته شدن آثار جذاب در هر دو حوزه تاثیرگذار باشیم.
کد خبر: 54182
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcj8vei.uqexozsffu.html