عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در گفت و گو با هنرنیوز؛

منتظریم تا گردشگر به ما تعظیم کند

11 دی 1390 ساعت 15:26

عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: در ایران منتظریم تا گردشگر خودش به ما تعظیم کند، پول هم بدهد!


دکتر حمید ضرغام -عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی و دبير انجمن متخصصان گردشگری - در گفت و گو با هنرنیوز درباره گردشگری سلامت گفت: فکر می‌کنم یکی از شکل‌های گردشگری که در آن مزیت رقابت برجسته ‌داریم، گردشگری سلامت است.
 
وی با تاکید بر این که گردشگری سلامت به چند دسته مانند گردشگری پزشکی، تندرستی تقسیم می شود، افزود: با توجه به قابلیت‌ها و شهرتی که پزشکانمان دارند و با کمتر بودن هزینه درمان در ایران نسبت به بسیاری از کشورها، می‌توانیم گردشگری پزشکی را در ایران برقرار کنیم. 

عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی اظهار کرد: در حوزه گردشگری تندرستی هم به خاطر تنوع آب و هوایی و وجود مناطق مختلف که امکان پذیرایی دارند، می‌توانیم به درستی برنامه ریزی کنیم. 

وی تاکید کرد: با وجود منابع اولیه در این حوزه، تجهیزات زیرساختی ما با اشکالات زیادی مواجه است . می‌توانیم به سرعت با سرمایه گذاری کمتری نسبت به سایر صنایع در شکوفایی گردشگری سلامت گام برداریم. 

ضرغام با بیان این که زیرساخت‌ها به دو دسته سخت و نرم تقسیم می‌شوند، افزود: زیرساخت‌های نرم شامل وجه فرهنگی مانند آموزش‌ مردم مناطق گردشگرپذیر است. زیرساختهای سخت شامل مکان‌های اقامتی، تجهیزات دسترسی ،مراقبتی، زیبایی و بهداشت می‌شود. 

هنرنیوز این پرسش را نیز مطرح کرد که با توجه به نزدیکی بازار خلیج فارس چرا باید روی بازار چین سرمایه گذاری کرد، درحالی که در جهان گردشگران چینی کمترین و گردشگران عربی بیشترین پول را در کشور میزبان هزینه می‌کنند؟  ضرغام هم در پاسخ ، خاطرنشان کرد: چین در حوزه گردشگری بازار بسیار ارزشمندی است ، البته اگر ما بتوانیم حداقل به اندازه مسافری که به چین می‌رود، گردشگر از چین وارد ایران کنیم. 

وی با تاکید بر این که مسافر چینی هم مانند سایر مسافرین به صرف هزینه در سفر تمایل دارد، اضافه کرد: در این کشور نظم گروه‌بندی‌ها و طبقه‌بندی‌‌های اجتماعی متفاوت‌تر از کشورهای سرمایه‌داری است. باید سعی کنیم تمایلات اقشار مرفه تر چینی را به درستی شناسایی و امکانات را فراهم کنیم، تا بتوانیم آنها را به خرج کردن پول در ایران متمایل کنیم. 

این کارشناس مسایل گردشگری توضیح داد: این در حالی است که مسافرین ما از لحظه‌ای که پایشان را در فرودگاه‌ این کشور می‌گذارند تا لحظه ‌ای که بر می‌گردند، آن‌ها به گونه‌ای برنامه‌ریزی می‌کنند تا پول ایرانیان را با عشق و علاقه خودشان از آنها بگیرند، البته بواسطه کیفیت خدمات، اما ما در ایران منتظریم تا گردشگر خودش به ما تعظیم کند، پول هم به ما بدهد! 

دبير انجمن متخصصان گردشگری با تاکید بر لزوم ارائه خدمات مناسب گفت: گردشگر با‌ ارزش ‌ترین چیزی که دارد، وقت و پولش است. او دوست دارد این‌ دو را جایی هزینه کند ، که نوعی لذت به او می‌دهد و تمایلات درونی‌اش را برآورده می‌کند. اگر ما آن تمایلات را به درستی بشناسیم و در جهت ارضاءشان برنامه ریزی کنیم، به راحتی هم هزینه‌ می‌کنیم . 

وی درباره جذب گردشگران حوزه خلیج فارس اظهار کرد: این حوزه خوب فعال شده است . هم اکنون ایران برنامه‌های گردشگری خوبی برای جذب بانوان حوزه خلیج فارس تدارک دیده چرا که برای این بانوان تاکید بر زنانه و اسلامی بودن برخی تفریحات بسیار مهم است که با توجه به قوانین ایران این دو مهم در کاملاً رعایت می‌شود.
 
عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی تشریح کرد: این خانمها در گروه‌های مختلف به شهرهای زیارتی، مراکز فرهنگی و مراکز خرید صنایع دستی ایران سفر می‌کنند.
 
این استاد دانشگاه با اشاره به این که برای گردشگران خلیج فارس باید گردشگری خانواده را تدارک دید و توسعه داد، بیان کرد: در بازارخلیج فارس گردشگری پزشکی را هم به خوبی می‌توانیم پوشش دهیم. ما بهترین منابع را در اختیار داریم. گردشگری آبهای گرم و معدنی ما ثروت بسیار بسیار کلان و ارزنده‌ای است که به دلیل ابهاماتی که در مالکیت این ثروت وجود دارد، بهره برداری مناسبی از آن نمی‌شود. 

ضرغام ادامه داد: این در حالی است که مجارستان به مراتب سطح و میزان آب‌های گرم و معدنی‌‌اش از ما کمتر است، اما بازار بسیار شورانگیزی برای اتباع خلیج فارس به دلیل شهرت نوع پذیرایی و تبلیغات در حاشیه اثرات فوق العاده این آبها بوجود آورده است.


کد خبر: 35462

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcj8xet.uqeimzsffu.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com