در نشست هم اندیشی توسعه‌ی پایدار در روستاهای هدف گردشگری عنوان شد:

هر دستگاهی پراكنده به روستاهای هدف گردشگری می پردازد

10 مهر 1391 ساعت 15:38

مشاور ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) تأكید كرد: روستاها را با عنوان توسعه‌ی علمی، بی‌رویه تخریب كرده و به همه‌ی مردم گفته‌ایم به دانشگاه بروند و درس بخوانند، بعد كارگر افغانی برای كار كردن می‌آوریم؛ باید نظام آموزشی را درست كرد.



به گزارش هنرنیوز،در نشست هم اندیشی توسعه‌ی پایدار در روستاهای هدف گردشگری بشارتی ـ مشاور ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) ـ در این همایش اظهار كرد: ما دلایل مهاجرت روستایی‌ها را كشف كرده‌ایم. یكی از آن‌ها نظام آموزشی است كه جنبه‌ی تخریبی دارد و باید موضوع آن بررسی شود.

وی یادآوری كرد: از دو سال پیش، كارگروهی در مركز توسعه‌ی روستایی در دفتر مناطق محروم ریاست جمهوری با حضور نمایندگان سازمان میراث فرهنگی و گردشگری،‌ وزارت كشور،‌ سازمان شهرداری‌ها و بهیاری‌های كشور،‌ بنیاد مسكن‌، وزارت راه و دیگر سازمان‌های مرتبط تشكیل شده است و بر این اساس، ۳۱ روستای هدف در ۳۱ استان كشور تعیین شده‌اند.

بشارتی افزود: اما اگر می‌خواهیم تعداد روستاهای مورد نظر برای توسعه‌ی گردشگری روستایی را بیشتر كنیم، باید این كارگروه فعال‌تر شود. وقتی در استانی روستاها متولی نداشته باشند، حتا اگر بودجه هم بدهیم نتیجه‌ای ندارد.

وی همچنین از پیشنهاد برخی صاحبان اقامتگاه‌های روستایی برای تشكیل اتحادیه‌ی اقامتگاه‌های روستایی استقبال کرد و گفت: ایجاد این تشكل‌ها و ساختارها مهم است. باید در چنین جلساتی به این نتایج برسیم و آن را به متولی ارجاع دهیم تا بودجه‌های موجود را در این بخش هزینه كند.

بشارتی اظهار کرد: اگر نقش بهیاری را در اداره‌ها و بخشداری‌ها تضعیف كنیم، دیگر چه متولی‌ای برای روستاها خواهد ماند تا به معضلات آن‌ها رسیدگی كند.

وی به نظام برنامه‌ریزی برای اختصاص بودجه برای جوامع روستایی و شهری انتقاد کرد.

مشاور ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) اظهار کرد: برنامه‌ریزی كشور، قدیمی است. براساس این برنامه‌ریزی كه تحت نفوذ آمریكا و انگلیس قبل از انقلاب تنظیم شده است، عدد جمعیت در آمار خیلی درشت در نظر گرفته می‌شود. برای همین تمام بودجه‌ها به سمت شهرها می‌رود و به روستاها چیزی نمی‌رسد.

او بیان کرد: باید در نظام برنامه‌ریزی كشور فاكتور غلط جمعیت را حذف كرد. البته منظور ما حذف صد درصد این فاكتور نیست، ولی نباید عامل اصلی برای روستا باشد. باید یك روستایی را ۱۰ برابر یك شهری بدانیم.

مشاور ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) به بی‌توجهی در رسیدگی به مناطق روستایی اشاره كرد و افزود: مد شده است پرچم درست كنند، هرچه بلندتر بهتر؛ ما هم می‌گوییم پرچم خوب است جزو میراث فرهنگی و هویت ما به‌شمار می‌آید، نمی‌گوییم نسازند، ولی همین پرچم را كه برای شهرها می‌سازند، در روستا هم تعریف كنند.

وی خاطرنشان کرد: به‌جز ۳۱ روستای هدف گردشگری كه از قبل به زیرساخت آن‌ها توجه شده بود، ۱۲۰ روستای دیگر نیز كلید خورده‌اند و باید مدیران و مسوولان استانی در این‌باره فعال شوند تا ما فقط چند روستای معروف را مانند ابیانه و ماسوله نداشته باشیم. 

بشارتی گفت: ما روستا زیاد داریم، ولی همه فقط همین چند روستا را می‌شناسند كه آن‌ها هم به‌تازگی می‌گویند گردشگر دیگر نیاید، چون آلودگی در آن مناطق زیاد شده است.

وی افزود: ما تا كنون روستاهای هدف گردشگری از نظر تشكیلاتی نداشته‌ایم و هر دستگاهی پراكنده به این موضوع می‌پرداخت. در این سال‌ها، مهم‌ترین كارها را بهیاری‌ها،‌ بخش‌داری‌ها و بنیاد مسكن انجام داده‌اند و ما امروز شاهد روستاهایی مانند ابیانه،‌ ماسوله و خور و بیابانك هستیم. 

نشست هم‌اندیشی توسعه‌ی پایدار در روستاهای هدف گردشگری با حضور برخی استانداران‌، بهیاران‌، مقامات سازمان‌های دخیل در حوزه‌ی روستاهای هدف گردشگری و فعالان طبیعت‌گردی در هتل المپیك برگزار شد. در این مراسم ضمن تجلیل از خادمان و فعالان صنعت گردشگری استان تهران‌، تفاهم‌نامه‌ی روستاهای هدف گردشگری نیز تنظیم شد. همچنین، از تابلوها و پوسترهای ویژه‌ی طبیعت‌گردی ایران رونمایی شد.

در حاشیه‌ی این همایش، نمایشگاهی از توانمندی‌های گردشگری روستایی و جوامع محلی ایران با ارائه‌ی اقلام تبلیغاتی و منابع اطلاعاتی مكتوب در این‌باره برگزار شد.


کد خبر: 47432

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcj8xex.uqeatzsffu.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com