مهدی صباغ زاده در گفتگو با هنرنیوز:

نمی‌شود به مردم گفت ماه رمضان فقط به مسجد بروید و سینما نروید

فیلم «راه بهشت» متناسب با ایام ماه مبارک رمضان است

1 مرداد 1391 ساعت 12:15

مهدی صباغ زاده گفت: نمی شود به مردم دیکته کرد که شما در ماه رمضان، هیچ کاری نکنید و فقط به مساجد بروید. من نمی دانم چه کسانی این بحث ها را مطرح می کنند؟ مردم ما مسلمان هستند و همواره عبادت و نیایش را دراین ماه ارجح می دانند اما بعد از روزه داری و به جا آوردن عبادت و دعا حالا اگر سری هم به سینما زدند تا ساعاتی را در کنار خانواده به سرگرمی و تفریحات سالم بگذرانند آیا گناه کرده اند؟



مهدی صباغ زاده در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد طرح اکران ماه رمضان افزود: این طرح، طرح بسیار خوبی است که قابلیت جذب مخاطب در شبهای ماه مبارک رمضان به سینماها را دارد لذا معتقدم باید از این طرح حمایت شود.

وی با اشاره به عدم مشارکت حوزه هنری در این طرح ادامه داد: متاسفانه حوزه هنری قبل از این طرح هم با وزارت ارشاد بر سر اکران برخی از فیلمها درگیر بود. این در حالی است که نباید با نگاه یک جریان خاص، به اکران فیلمها نگریست. باید همه قانون را فصل الخطاب قرار دهند و بپذیرند که معاونت سینمایی و اداره نظارت ارزشیابی مسئول اکران فیلمها است.

کارگردان فیلم سینمایی «راه بهشت » تصریح کرد: اگر چه حوزه هنری با داشتن تعداد زیادی سینما دارای قدرت است اما نباید نظرش را به مسئولین سینمایی تحمیل کند . امیدوارم حوزه هنری و وزارت ارشاد بتوانند در یک فضای دوستانه و آرام، مسائل فرهنگی فی مابین خویش را حل نمایند چرا که مسائل فرهنگی با اکران نکردن فیلمها حل نمی شود بلکه تنها راه حل آن، تعامل، گفتگو و بحث است.

وی با بیان اینکه با تعطیل کردن سینماها مشکلات حل نخواهد شد گفت: چرا حوزه هنری با در اختیار داشتن حدود ۹۰ سینما نباید در طرح اکران ماه رمضان شرکت کند؟ در حالی که این طرح هم به نفع تهیه کنندگان است که فیلمهایشان به فروش می رود و می توانند با پول آن، فیلمهای بعدی خود را تهیه کنند که نتیجه آن چرخش سینما خواهد بود و هم اینکه، سینمادارها با پول آن می توانند هزینه های سینماهایشان را بپردازند و هم اینکه مردم، فرصت و انتخاب بیشتری برای دیدن فیلمها خواهند داشت.

صباغ زاده با اشاره به آخرین اثر سینمایی خود به نام «راه بهشت» که قرار است در طرح اکران ماه رمضان به نمایش در بیاید گفت: این فیلم یک فیلم محتوایی است که قصه اش در مورد دوران حضرت محمد (ص) است لذا معتقدم حوزه هنری باید با مشارکت خود در طرح اذان تا اذان از این فیلم حمایت کند. اگر حوزه هنری از فیلم «راه بهشت» که مربوط به تاریخ اسلام است حمایت نکند پس از چه فیلمی می خواهد حمایت کند؟

وی با اشاره به سخنان رئیس حوزه هنری که گفته بود ماه مبارک رمضان ماه عبادت و نیایش است و مردم دراین ماه بهتر است به جای رفتن سینما بیشتر عبادت کنند یاد آور شد : فیلم «راه بهشت» هم یک فیلم عبادی است . وقتی مردم تاریخ اسلام را می بینند و دوران حضرت محمد (ص) و تلاش های آن حضرت برای دعوت مردم به اسلام را می بینند در واقع این دیدن، به مثابه یک عبادت است. ما که نمی توانیم به همه مردم بگوئیم شما فقط عبادت کنید. هیچ جریانی به زور امکانپذیر نیست در حالی که عبادت، مسجد و سینما هر کدام جای خودش را دارد. نمی شود به مردم دیکته کرد که شما در ماه رمضان، هیچ کاری نکنید و فقط به مساجد بروید. من نمی دانم چه کسانی این بحث ها را مطرح می کنند؟ مردم ما مسلمان هستند و همواره عبادت و نیایش را دراین ماه ارجح می دانند اما بعد از روزه داری و به جا آوردن عبادت و دعا حالا اگر سری هم به سینما زدند تا ساعاتی را در کنار خانواده به سرگرمی و تفریحات سالم بگذرانند آیا گناه کرده اند؟ معتقدم اینگونه مباحث فقط حرف های انحرافی است که با شرایط فرهنگی و بومی ما سازگار نیست. ما کشور مسلمان هستیم و همه مردم هم به بسیاری از مسائل اعتقاد دارند و نیازی به زور و زورگویی نیست.

صباغ زاده اظهار داشت: فیلم «راه بهشت» از جذابیت و کشش لازم برای جذب مخاطب برخوردار است و در کنار مطرح کردن مباحث تاریخ اسلام؛ جذابیتهای لازم را نیز برای مخاطب در نظر گرفته است چرا که سینما نمی تواند بدون جذابیت به هدفش برسد. شما زمانی موفق خواهید بود که جذابیت را در ساخت فیلم لحاظ کنید بنابراین فیلم راه بهشت یک فیلم جذاب و سرگرم کننده است که دارای محتوای ویژه است.

وی ادامه داد: ما تمایل داشتیم که فیلم «راه بهشت» در ماه مبارک رمضان و در فضای معنوی جامعه اکران شود چرا که معتقد بودیم بیشتر دیده خواهد شد حالا که این فیلم در اکران ماه رمضان قرار گرفته فرصت مناسبی است تا مخاطب بیشتری این فیلمها را ببیند و لذت ببرند.

این کارگردان پیشکسوت سینمای ایران گفت: متاسفانه در سالهای اخیر شاهد تولید فیلمهایی با مضامین مذهبی چندانی نیستیم و به همین دلیل، دولت و بویژه حوزه هنری که مدعی حمایت از فیلمهای ارزشی است باید با حمایت از اکران این فیلمها ؛ مردم را به دیدن چنین فیلمهایی تشویق کنند بنابراین اگر حوزه هنری ،هدفش سینمای محتوایی و فرهنگی است پس باید از چنین فیلمهایی استقبال کند و این فیلم را در طرح اذان تا اذان در سینماهایش به نمایش بگذارد تا هم مردم با این فیلمها بیشتر آشنا شوند.

صباغ زاده در خاتمه اظهار داشت: دوستان حوزه هنری که مدعی طرفداری تولید فیلمهای ارزشی و محتوایی هستند اگر قرار باشد سینماهای خود را به روی این نوع فیلمها ببندند پس بهتر است سخنی از تغییر و تحول در حوزه سینما نزنند.


کد خبر: 43797

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcjaaex.uqethzsffu.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com