محمدرضا شریفی نیا در برنامه «هفت»:

سینمای اصغر فرهادی سینمایی اجتماعی است

8 آذر 1393 ساعت 12:48

دویست و چهل و سومین برنامه هفت میزبان دو تن ازعوامل فیلم «آنچه مردان درباره زنان نمی‌دانند» و سومین قسمت از مناظره سیاه نمایی در سینمای اجتماعی با حضور بیژن نوباوه و مسعود جعفری جوزانی بود.


به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومی هفت، محمود گبرلو؛ سردبیر برنامه هفت در ابتدای صحبت‌های خود به اظهار نظر‌ها و دیدگاه‌ها آن‌ها پرداخت و اشاره داشت باید به یکدیگر احترام بگذاریم تا فضای گفتمان ایجاد شود و هیچ‌گاه از پویایی و حرکت در این عرصه دست نکشیم.

در ادامه صحبت‌های گبرلورضا کیانیان؛ بازیگر سینما روی خط هفت حاضر شد و به ارائه توضیحاتی درخصوص عظیم جوانروح؛ فیلمبردار سینما و تلویزیون که یکی از معروف‌ترین کار‌های وی مختار نامه است و به تازگی در اثر سرطان به دیار باقی شتافت پرداخت. از هفت تا هفت گزارشی از رویداد‌های سینما ایران نیز از دیگر آیتم‌های مجله تصویری هفت در ۲۴۳ برنامه هفت بود که مطابق برنامه‌های پیشین هفت به مراحل تولید و پیش تولید بسیاری از فیلم‌ها پرداخته بود.

اما سکانس گفتگو این برنامه تلویزیونی به دو تن از عوامل فیلم «آنچه مردان درباره زنان نمی‌دانند»؛ قربان محمد‌پور و محمدرضا شریفی نیا اختصاص داشت.

قربان محمد‌پور؛ کارگردان این فیلم در ابتدای صحبت‌های خود درباره فروش فیلم آنچه مردان درباره زنان نمی‌دانند اذعان داشت: از چهارشنبه هفته پیش که اکران این فیلم آغاز شده است استقبال خوبی از آن شده است و به نظر می‌رسد مردم از تماشای این فیلم لذت می‌برند و با رضایت از سالن‌های سینما خارج می‌شوند.

وی در خصوص موضوع فیلم خود گفت: موضوع این فیلم که به ازدواج موقت پرداخته به گونه‌ای است که بسیاری از کسانی که به سراغ آن رفته‌اند موجب فروپاشی خانواده‌ها شده‌اند. این موضوع از جمله مواردی است که روحانیت در آن به خوبی ریز شده و بدان پرداخته است. در جامعه ما زمانی که بحث تک همسری و زن سالاری مطرح می‌شود نیز ازدواج موقت پذیرفته شده نیست و از دیگر سو نیز ما می‌دانیم که وضعیت جسمی مردان با زنان متفاوت است و در صورتی که جامعه ما در چنین موضوعاتی دقیق شود و بدان بپردازد نیز همچون بسیاری از کشور‌ها بحث چند همسری تبدیل به فرهنگ می‌شود.

وی ادامه داد: دردهه نود افراد بسیاری را مشاهده می‌کردیم که به سمت ازدواج موقت می‌رفتند و در این رابطه تحقیق می‌دانی خوبی انجام شده است به گونه‌ای که تحقیقات نشان می‌دهد از هر ۶ الی ۷ نفر زندگی بسیارشان نابود شده است و هر هشت نفری که ما با آن‌ها صحبت داشته‌ایم معتقد بودند که قصه این فیلم داستان زندگی آن‌ها است.

اما محمدرضا شریفی نیا از دیگر مهمانان برنامه شب گذشته هفت بود که در خصوص این فیلم اظهار کرد: بحث عقد موقت مبحث دیگری است که با بحث ما در فیلم انچه مردان درباره زنان نمی‌دانند متفاوت است. این فیلم درباره دروغی است که مرد داستان به زنش می‌گوید و این موضوع را با وی مطرح نمی‌کند تا برملا می‌شود و زندگی وی را به نابودی می‌کشاند. مرد با زنی ازدواج می‌کند از وی صاحب بچه می‌شود و دچار مشکل می‌شوند و این مشکل زن را به گونه‌ای بر می‌انگیزد که مرد رااززن جدا کند.

شریفی نیا ادامه داد: این فیلم درباره تحکیم خانواده است و حرف دارد اگرچه که ژانر آن کمدی است و مبنی بر سرگرمی و جذابیت تعریف می‌شود اما باید توجه داشت که در حال حاضر فیلم‌های بسیاری وجود ندارد که بیشتر تبلیغات آن مردمی باشد و دهان به دهان برای آن تبلیغ شده باشد اما در خصوص این فیلم این اتفاق افتاده است.

این بازیگر سینما گفت: فیلم آنچه مردان درباره زنان نمی‌دانند متعلق به سینمای اجتماعی است که بخشی از مشکلات جامعه ما درون آن منعکس می‌شود که این می‌تواند‌گاه کمدی،‌گاه رئال و‌گاه فانتزی باشد که در خصوص این فیلم کمدی بوده است. سینمای اصغر فرهادی نیز یک سینمای اجتماعی است که نه از سانسور بهره گرفته است و مردم نیز با آن ارتباط برقرار کرده‌اند. در هر حال چنین موضوعاتی، موضوعات درگیر جامعه ما است و ما نیز برای گروه‌های مختلف فیلم می‌سازیم.

وی درباره انتخاب‌های خود درعرصه تصویر بیان کرد: خیلی سخت انتخاب می‌کنم چرا که پیشنهاد‌های زیادی دارم که ازمیان آن‌ها، مواردی را بر می‌گزینم که مخاطب داشته باشد و نقش اصلی آن را خودم بازی کنم.

قربان محمد‌پور درباره سینما بدنه بیان کرد: سینمای بدنه سینمای بدی نیست و به عنوان سینمای گل فروش معرفی می‌شود اما من به عنوان کسی که بیشترین نگارش فیلمنامه را در کارنامه کاری خود دارد همیشه در کار‌هایم نگاه به مخاطب را داشته‌ام و بدان اهمیت داده‌ام.

اما پس از پایان گفتگو با عوامل فیلم آنچه مردان درباره زنان نمی‌دانند در بخش دیگری از برنامه امیر آقایی؛ بازیگر سینما و تلویزیون روی خط هفت حاضر شد و در صحبت‌هایی به نقد برخی گفته‌ها پرداخت.

اما پرده آخر برنامه نیز پیرو دو قسمت پیشین مجله تصویری هفت به مناظره‌ای با موضوع سینمای اجتماعی و مرز سیاه نمایی در سینمای اجتماعی اختصاص داشت که در این قسمت از مناظره بیژن نوباوه؛ نماینده مجلس و مسعود جعفری جوزانی؛ کارگردان به بحث و بررسی پیرامون این موضوع پرداختند.

مسعود جعفری جوزانی در این بخش مناظره در بیان دیدگاه خود اذعان داشت: با توجه به اشتیاق و استعدادی که در نیروهای جوان دیده می‌شود به نظر می‌رسد که باید راه را باز کنیم تا بتوانند به کار خود ادامه دهند. من نیز کشور و نظام خود را خوب می‌شناسم و معتقدم ارزش ما به این است که انقلاب فرهنگی کرده‌ایم. اما قصه گویی یک حق شهروندی است و درست نیست که سنگ بر سر راه بگذاریم.

وی بیان داشت: تصور من بر این است که تئا‌تر و سینما کشور را پویا می‌کند و بسیاری از ملل نیز برای بدست آوردن چنین پویایی هزینه‌ها کرده‌اند. بنابراین هزینه هم دارد و اگر ما با قوانین پیچیده در این مسیر ایجاد ترس کنیم در‌‌نهایت منجر به سکوت مردم می‌شود. شهروندان نباید سکوت کنند بلکه باید تولید کنند و خلاقیت خود را به منصه ظهور برسانند و در این صورت است که کشور می‌تواند پیشرفت کند.

این کارگردان در خصوص صحبت‌های هفته پیش درباره این موضوع و بیان جنگ نرم تصریح کرد: در خصوص جنگ نرم نیز باید اگاهانه برخورد کنیم. چرا که نیروی خلاقی که پر از انرژی است و در صدد رشد است را درصورتی که به سکوت وا داریم هم چون سرطان رشد می‌کند که این نیز ترسناک است و هرسنگی که در مقابل آن به وجود آید منجر به این می‌شود که جامعه را به سکوت وا دارد اگرچه جامعه سیاه رادیکال ممکن است که به وجود‌اید اما چون قائده نیست اهمیت چندانی پیدا نمی‌کند.
جوزانی اشاره داشت: جامعه‌ای سالم است که ریا نمی‌کند بلکه خود را نشان می‌دهد. مگر می‌شود که اخلاقی در جامعه به وجود آید که پچ پچ‌ها و خواسته‌های سیاسی مردم ریشه کن شده باشد. پچ پچ‌ها در صورتی که آشکارشود موجب پدید آمدن اعتماد می‌شود و اعتمادگرایی ایجاد می‌کند در غیر این صورت به نظر باید هزینه بیشتری را پرداخت کنیم.

بیژن نوباوه وطن از دیگرمهمانان مناظره شب گذشته هفت بود که در ادامه صحبت‌های جوزانی بیان کرد: صحبت‌هایی که آقای جوزانی داشتند پاسخ تمام شبهاتی که ممکن بود پدید آید را داد و به همین گونه که گفته شد. انقلاب ما نیز اساسا انقلابی فرهنگی است و نگاه فرهنگ نگاهی ظریفانه است و صحبت‌های آقای جوزانی را به طور کامل قبول دارم و همین زنده بودن و پویایی است که اهمیت و ارزش دارد و بحث‌هایی را ایجاد می‌کند.

وی افزود: دعوا‌های سیاسی افتخار است چرا که نشان از زنده بودن و حاصل یک هویت مشترک است‌‌ همان گونه که دربیانات رهبری نیز به این موضوع اشاره شده است و ایشان نیز این نوع اختلاف‌ها را ‌‌نهایت خوش فکری دانسته‌اند که موجب می‌شود مردم در همه صحنه‌ها حضور داشته باشند. بنابراین ما رگه‌هایی داریم که بسیار ارزشمند است که می‌تواند موجب رشک و حسادت دشمنان نیز شود.

این نماینده مجلس بیان کرد: تصور ما از این سیاه نمایی و بحث هفته گذشته نیز این گونه نیست که جامعه را نه جامعه‌ای پویا نشان دهیم بلکه بسیاری از فیلم‌ها هستند که در پرداخت مسائل اجتماعی رگه‌هایی از خارج درآن آشکار است. مشکل اصلی ما نیز در همین جا است چرا که در ‌‌نهایت مردم نیز می‌بینند و قضاوت می‌کنند. در سالی زمانی که فیلم‌ها را بررسی شد گفته شد که حدود ۱۴ فیلم تنها در خصوص خیانت ساخته شده بود.

وی گفت: آیا موضوعات اجتماعی که بدان‌ها پرداخته می‌شود به واقع موضوعات جامعه مارا مطرح می‌کنند یا که غیر این موضوعات است. بنابراین مشکل همین جا تعریف می‌شود در غیر این صورت ما با دید نقادانه مشکلی نداریم.


کد خبر: 76917

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcjahea.uqemvzsffu.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com