سعید راد؛

متاسفانه ۹۰ درصد بازیگران سینما و تلویزیون به جای بازی ادا در می آورند

7 مهر 1391 ساعت 18:19

«سعید راد» بازیگر پیشکسوت و مطرح سینمای ایران گفت: متاسفانه ۹۰ درصد بازی‌هایی که در سینما و تلویزیون می‌بینم بیشتر از اینکه بازی باشند ادا هستند. این بازیگران نمی‌توانند در سینما دوام بیاورند و بعد از مدتی حذف می‌شوند.


به گزارش خبرنگار سینمایی هنرنیوز؛ ویژه برنامه سینمایی«هفت» شب گذشته ۶ مهرماه به گفتگو با «سعید راد» بازیگر پیشکسوت و مطرح سینمای ایران، «علی‌اکبر قاضی نظام»، «محمد هادی کریمی»، «مسعود فراستی»، «پرویز شیخ‌طادی» و «اکبر نبوی» رروی آنتن رفت.
در بخش اول این برنامه «سعید راد» بازیگر سینمای ایران در خصوص بازی در فیلم‌های ژانر دفاع مقدس اظهارداشت: سینمای دفاع مقدس جدی‌ترین ژانر سینمای ایران است. اولین فیلمی که من در این ژانر بازی کردم «مرز» نام داشت که در آن مقطع زمانی بسیار آگاهانه نوشته شده بود و سپس فیلم سینمایی«برزخی‌ها» را بازی کردم که در آن زمان پروداکشن بسیار سنگینی داشت و یکی از موفق‌ترین فیلم‌های آن دوره به حساب می‌آمد.
وی افزود: در ادامه من در فیلم های «عبور از میدان مین» و «عقاب‌ها» بازی کردم که پرمخاطب ترین فیلم سینمای ایران از لحاظ تماشاگر شناخته شده و جذابیت این فیلم در این بود که دروغ نمی‌گفت و رشادت‌های خلبانان ایرانی و وطن پرستی آنان را به درستی به تصویر می‌کشید و این برمی گردد به این که مرحوم «ساموئل خاچیکیان» سینما را به درستی می‌شناخت و با بازیگرانش ارتباط بسیار خوبی برقرار می‌کرد و همین عامل باعث موفقیت بی نظیر این فیلم در تاریخ سینمای ایران شده است.
راد تصریح کرد: پس از فیلم سینمایی«عقاب‌ها» از طرف « احمد رضا درویش» بازی در فیلم سینمایی«دوئل»دعوت به کار شدم و زمانی که داستان را خواندم به اندازه‌ای برایم جذاب بود که پذیرفتم در فیلم حضور یابم. البته در آن زمان امکانات تکنیکی هم پیشرفت بسیاری نسبت به گذشته کرده بود. فیلم سینمایی«چ» به کارگردانی «ابراهیم حاتمی‌کیا» آخرین فیلم دفاع مقدسی است که در آن حضور داشتم و بسیار هم از بازی در این فیلم خرسند هستم.
این بازیگر مطرح و چیشکسوت سینما درادامه خاطرنشان کرد: جنس کار هر کارگردانی نسبت به دیگری متفاوت است. مثلا احمدرضا درویش همیشه با دکوپاژ کامل سر صحنه حاضر می‌شد اما حاتمی‌کیا شیوه متفاوتی دارد و همه چیز را سر صحنه کامل می‌کند که البته هر دو کارگردان به نتیجه مطلوب و مورد نظرشان دست می‌یابند.
وی اضافه کرد: متأسفانه ما هنوز در سینمای ایران خودمان را باور نداریم. نوآوری و خلاقیت فیلمسازان ما فوق‌العاده است پس نباید مبهوت تکنیک‌های کروماکی و دیجیتالی شویم و به نظرم بازیگر باید شناخت کافی نسبت به حرفه‌اش داشته باشد و در درجه اول صادق باشد، بدن خود را آماده نگه دارد، فیلم ببیند، مطالعه کند، سالم زندگی کند و... تا بتواند از موهبتی که نصیبش شده به درستی بهره ببرد. راد تاکید کرد: متاسفانه ۹۰ درصد بازی‌هایی که در سینما و تلویزیون می‌بینم بیشتر از اینکه بازی باشند ادا هستند. این بازیگران نمی‌توانند در سینما دوام بیاورند و بعد از مدتی حذف می‌شوند. بنابراین باید از سرمایه‌های بازیگری کشورمان و افرادی مثل پرویز پرستویی محافظت کرد و معتقدم که نباید تا این اندازه اعتراض و دعوا در سینمای ایران وجود داشته باشد.
بازیگر فیلم سینمایی«گيرنده» عنوان داشت: مردم ما احتیاج به شادی دارند. پتانسیل‌های انرژی جوانان ما باید در سینما تخلیه شود و باید سینمای شاد و مفرحی را در اختیار مخاطبان قرار دهیم و تلاش کنیم یادگاری‌های خوبی از خودمان در سینما به جای بگذاریم.


کد خبر: 46947

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcjahex.uqemxzsffu.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com