یکی از پیشکسوتان عرصه گویندگی؛

لازمه شغل گویندگی، مطالعه است

24 آبان 1391 ساعت 16:45

یکی از پیشکسوتان عرصه گویندگی گفت: در جهان امروز که در ثانیه اطلاعات به روز می شود، اگر یک گوینده با پیش زمینه مطالعات قبلی در برنامه ای حاضرشود به طور حتم مخاطب خود را از دست خواهد داد.


به گزارش هنرنیوز،تیمور کوشکی، یکی از پیشکسوتان عرصه گویندگی در گفتگو با ستاد خبری هفته کتاب نهاد کتابخانه های عمومی کشور، اظهار داشت: هفته کتاب، هفته ای نمادین برای خانواده ها و نسل جوان و همچنین همه کسانی که به نوعی با کتاب سروکار دارند، است.
وی ادامه داد: نباید تنها یک هفته را هفته کتاب بدانیم بلکه همه روزهای ما باید روز کتاب باشد، چراکه کتاب تغذیه روح و روان انسان است و هرجامعه ای که به سوی مطالعه رود از غنای فرهنگی بالایی برخوردار خواهد بود.
کوشکی با بیان اینکه مطالعه باعث افزایش قدرت تجزیه و تحلیل مسائل در حوزه های گوناگون می شود، تصریح کرد: کسانی که به مطالعه می پردازند اطلاعات عمومی بیشتری دارند و بهتر از دیگران می توانند امور مختلف را مورد تحلیل و بررسی قرار دهند.
وی با اشاره به نقش مطالعه در کارهای روزمره، ادامه داد: زندگی یک گوینده برپایه مطالعه استوار است، گوینده مؤلف باید از اطلاعات روز دنیا با خبر باشد که تحقق این امر با مطالعه میسر می شود.
این گوینده پیشکسوت رادیو، دنیا را به آپارتمانی شیشه ای توصیف کرد که همه مردم کارها و حرف های افراد را زیر نظر دارند و گفت:‌ مطالعه و خواندن کتابهای مختلف یکی از مهم‌ترین راهکارهای سخنوری است که باید گوینده با سلاح اطلاعات به روز ومفید مخاطب را جذب کند.
کوشکی با اشاره به اینکه مردم دوست دارند که رسانه ها مشکلاتشان را مطرح کنند، خاطرنشان کرد: رادیو پس از شکل گیری انقلاب اسلامی توانست تأثیر مناسبی بر رشد افکار جامعه بگذارد که دلایل این رشد را باید در جهت گیری هدفمند این رسانه در تهیه و پخش برنامه های مناسب برای اقشار مختلف جامعه در راستای ترویج فرهنگ کتابخوانی در کشور دانست.
وی در رابطه با نقش فضای مجازی در مطالعه، بیان داشت: هر چه جلوتر می رویم نقش رسانه های مجازی در دنیای امروز به لحاظ سهولت در دسترسی و قدرت نفوذ برجسته تر می شود اما کتاب سند ماندگاری در تاریخ است که هیچ چیز جای آن را نمی گیرد.
کوشکی ادامه داد: گوینده ویترین تمامی عوامل برنامه و نماینده رسانه ای که در آن مشغول به کار است، می باشد به همین دلیل اگر یک برنامه رادیویی مورد توجه مخاطبان قرار گیرد و اطلاعات مفیدی در اختیار شنونده قرار دهد، دلیل بر همفکری همه دست اندرکاران و در کنار آن پشتوانه تحقیق و مطالعه دقیق و عمیق است که در قالب متن رادیویی و آیتم های مختلف ارائه می شود.
وی گفت: در جهان امروز که در ثانیه اطلاعات به روز می شود و دستگاه های خبری در لحظه مشغول مخابره رویدادها هستند، اگر بخواهیم با پیش زمینه مطالعات قبلی در برنامه ای حاضرشویم به طور حتم مخاطب خود را از دست خواهیم داد، چرا که یک گوینده بدون مطالعه راکد و مرده محسوب می شود و با توجه به جریان سیال اطلاعات لازمه شغل گویندگی مطالعه کتاب در زمینه های مختلف است.
این گوینده یکی از راهکارهای حل مشکلات زندگی را مطالعه عنوان کرد و افزود: مطالعه کتاب های مختلف در روابط اجتماعی افراد تأثیر بسزایی داشته و از بروز مشکلات جلوگیری می کند، به طور کلی می توان گفت مطالعه راهی برای حل کردن بسیاری ازمسائل اجتماعی است.
وی بیان داشت: کشور ما تاریخچه فرهنگی و علمی پرباری دارد که جوانان ما باید با الگوگیری از بزرگانی همچون ابوعلی سینا، ملاصدرا، حافظ و سعدی در توسعه فرهنگی جامعه کمک کنند.
کوشکی با اشاره به اینکه اختصاص بن کتاب به اقشار مختلف باعث ترغیب افراد به مطالعه و کتابخوانی می شود، افزود: توجه به مطالعه و کتابخوانی نیازمند فرهنگ سازی است که برای این فرهنگ سازی نیز باید هزینه کرد.
این گوینده مؤلف ادامه داد: هفته کتاب تلنگری به مسئولان برای توجه بیشتر به کتابخوانی است که این مراسم باید در طول سال برگزار شود تا با یافتن مشکلات اصولی، راهکارهای رفع مشکلات را عملیاتی کنیم.
وی نقش آموزش و پرورش در نهادینه کردن فرهنگ کتابخوانی را بسیار مهم دانست و گفت: آموزش و پرورش سهم مهمی در ترویج فرهنگ کتابخوانی در بین دانش آموزان دارد که متأسفانه مسئولان پیوسته به دنبال کم و زیاد کردن مقاطع تحصیلی و همچنین تغییرات سطحی در نظام آموزشی هستند و هیچ کس به فکر تغییر شیوه های مطالعاتی و ایجاد زنگی به نام زنگ مطالعه در مدارس نیست.
کوشکی با اشاره به اینکه هنوز فرهنگ کتابخوانی در کتابخانه ها جا نیفتاده است، تصریح کرد: کتابداران به عنوان کارشناسان فرهنگی باید قدرت تجزیه و تحلیل کتاب داشته باشند. آنها می توانند با نوع برخورد مناسب با مراجعان افراد را به کتابخانه ها بکشانند.


کد خبر: 49647

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcjamex.uqehxzsffu.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com