موفقیت ۴۶۹ نفر در دوره ششم؛

ثبت‌نام آزمون مدرک حفظ قرآن در نیمه اردیبهشت

خبرگزاری فارس , 14 فروردين 1391 ساعت 13:50

معاون ارتباطات و فناوری اطلاعات سازمان دارالقرآن‌الکریم از ثبت‌نام هفتمین دوره اعطای مدرک تخصصی حفظ قرآن کریم از ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۱ خبر داد.



«مهدی بحرالعلوم» معاون ارتباطات و فناوری اطلاعات سازمان دارالقرآن‌الکریم با اشاره به پایان یافتن ششمین دوره اعطای مدرک تخصصی حفظ قرآن کریم با اما شدن مدارک آن توسط وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سازمان تبلیغات اسلامی گفت: ثبت‌نام هفتمین دوره از ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۱ از طریق سایت تلاوت آغاز می‌شود.
وی در این باره افزود: در ششمین دوره اعطای این مدرک ۴۶۹ نفر موفق شدند تا مدارک درجه یک تا پنج را کسب کنند که به ترتیب شامل ۲، ۶، ۲۳۷، ۷۵ و ۱۴۹ نفر در گروه‌های یک تا پنج هستند.
بنا بر گزارش خبرنگار فارس، ضوابط اعطای این مدرک که در پنج درجه به حافظان قرآن تعلق می‌گیرد به شرح ذیل است:
مدرک درجه پنج: حافظ ۱۰ جزء در این گروه، مرحله اول آزمون کتبی شامل ۵۰ سوال چهار گزینه‌ای به مدت ۵۰ دقیقه که هر جزء پنج سوال، شامل یک سوال حفظ و ۴ سوال ترجمه و مفاهیم است. کسب حداقل ۷۰ درصد، معادل ۳۵ نمره از ۵۰ در این مرحله مورد توقع است.
آزمون شفاهی، مرحله دوم در این گروه است که شامل پنج سوال شفاهی حفظ و هر سوال هشت خط از قرآن های رایج ۱۵ سطری است.
در این مرحله، حسن حفظ ۸۰ امتیاز، تجوید ۳۰ امتیاز، صوت‌ولحن ۱۰ امتیاز و وقف‌وابتدا ۲۰ امتیاز دارد.
مدرک درجه چهار: حافظ ۲۰ جزء در این گروه نیز مرحله اول شامل آزمون کتبی با ۱۰۰ سوال چهار گزینه‌ای به مدت ۱۰۰ دقیقه است که طی آن از هر جزء پنج سوال شامل یک سوال حفظ و چهار سوال ترجمه و مفاهیم است. کسب حداقل ۷۰ درصد امتیاز معادل ۷۰ نمره از ۱۰۰ در این قسمت مورد انتظار است.
مرحله دوم در این گروه شامل هفت سوال شفاهی حفظ و هر سوال هشت سطر از قرآن‌های رایج ۱۵ سطری است. در این بخش، حسن حفظ ۸۰ امتیاز، تجوید ۳۰ امتیاز، صوت‌ولحن ۱۰ امتیاز وقف‌وابتدا ۲۰ امتیاز دارد.
مدرک درجه سه : حافظ کل مرحله اول در این بخش شامل ۱۵۰ سوال چهار گزینه‌ای به مدت ۱۵۰ دقیقه است که از هر جزء پنج سوال شامل یک سوال حفظ و ۴ سوال ترجمه و مفاهیم طرح خواهد شد. کسب حداقل ۷۰ درصد امتیاز معادل ۱۰۵ نمره از ۱۵۰ در این بخش مورد انتظار است.
مرحله دوم در این گروه، شامل ۱۰ سوال شفاهی حفظ و هر سوال هشت سطر از قرآن‌های رایج ۱۵ سطری است.
در این بخش، حسن حفظ ۸۰ امتیاز، تجوید ۳۰ امتیاز، صوت‌ولحن ۱۰ امتیاز، وقف‌وابتدا ۲۰ امتیاز است که برای راهیابی به مرحله بعد لازم است نمرات حسن حفظ ۹۰ امتیاز، تجوید ۴۰ امتیاز، صوت‌ولحن ۱۵ امتیاز وقف‌وابتدا ۲۰ امتیاز باشد.
درجه دو:حافظ ممتاز
مرحله اول در این گروه، شامل ۱۵۰ سوال ۴ گزینه‌ای به مدت ۱۵۰ دقیقه است که از هر جزء پنج سوال شامل یک سوال حفظ و چهار سوال ترجمه و مفاهیم است.
کسب ۱۴۰ امتیاز برای ورود به مرحله بعد لازم است.
مرحله دوم این بخش نیز شامل ۱۰ سوال شفاهی حفظ و هر سوال هشت سطر از قرآن‌های رایج ۱۵ سطری است که حسن حفظ ۹۰ امتیاز، تجوید ۴۰ امتیاز، صوت‌ولحن ۱۵ امتیاز و وقف‌وابتدا ۲۵ امتیاز دارد.
لازم است برای راهیابی به مرحله بعد، در حسن حفظ ۹۰ امتیاز، تجوید ۴۰ امتیاز، صوت‌و‌لحن ۱۵ امتیاز و وقف و ابتدا ۲۰ امتیاز کسب شود.
مرحله سوم نیز متعلق به ترجمه و مفردات قرآن کریم است که شامل ۱۸۰ سوال چهار گزینه‌ای به مدت ۱۸۰ دقیقه است و از هر جزء ۶ سوال شامل چهار سوال ترجمه و دو سوال مفردات است.
شرط ورود به مرحله بعد کسب ۱۵۰ امتیاز خواهد بود.
درجه ۱: استاد حفظ با سابقه ۱۰ سال تدریس و تربیت حافظان قرآن
مرحله اول آزمون این گروه شامل ۱۵۰ سوال چهار گزینه‌ای به مدت ۱۵۰ دقیقه است که از هر جزء پنج سوال شامل یک سوال حفظ و چهار سوال ترجمه و مفاهیم کسب طرح خواهد شد.
کسب امتیاز ۱۳۰ برای راهیابی به دور بعد ضروری است.
مرحله دوم در این گروه، شامل ۱۰ سوال شفاهی حفظ خواهد بود که هر سوال هشت سطر از قرآن‌های رایج ۱۵ سطری را تشکیل می‌دهد.
در این بخش حسن حفظ ۸۰ امتیاز، تجوید ۳۰ امتیاز، صوت‌ولحن ۱۰ امتیاز و وقف و ابتدا ۲۰ امتیاز دارد.
مرحله سوم این گروه شامل ۱۸۰ سوال ۴ گزینه‌ای ترجمه و مفردات قرآن کریم به مدت ۱۸۰ دقیقه است که از هر جزء شش سوال شامل چهار سؤال ترجمه، دو سؤال مفردات است و کسب امتیاز ۱۵۰ برای راهیابی به مرحله چهارم ضروری است.
مرحله چهارم در این بخش شامل تفسیر و علوم قرآنی است که ۵۰ سوال تستی و ۲۵ سوال تشریحی به مدت ۱۲۰ دقیقه از راهیافتگان اخذ خواهد شد.
۶۰ سوال از تفسیر، ۱۵ سوال از علوم قرآنی خواهد بود و کسب ۷۵ درصد امتیاز از ۱۰۰ ضروری است.
بنا بر این گزارش، حفاظ دارندۀ مدرک کارشناسی‌ ارشد الهیات (گرایش علوم قرآن و حدیث) یا سطح سه حوزه (رشته علوم قرآن و حدیث)، از آزمون مرحلۀ اول معاف هستند.
نفرات اول تا سوم مسابقات حفظ کشوری سازمان اوقاف و امور خیریه و بین‌المللی ایران، عربستان، تونس، مصر و امارات (درآخرین دورۀ برگزاری)، جهت دریافت مدارک درجات یک و دو و نفرات اول تا سوم مسابقات مذکور در هر سال جهت دریافت مدارک درجات سه، چهار و پنج و حفاظ قبول‌شده درآزمون‌های مربوط به اعطای مدرک کارشناسی (وزارت علوم، تحقیقات و فناوری)، از آزمون مرحلۀ دوم معاف هستند.
ترجمۀ قرآن آقایان آیت‌الله مکارم شیرازی یا آیتی (به دلخواه)، منبع آزمون ترجمه و یکی از کتاب‌های«مفردات الفاظ قرآن کریم» راغب اصفهانی یا «قاموس قرآن» قرشی منبع آزمون مفردات هستند.
متقاضیان درجات سه، چهار و پنج، در صورت کسب حدنصاب قبولی «حسن حفظ»، درآزمون مرحله دوم، می‌توانند با کسب امتیازات ۲۵ در «تجوید»، ۹ در صوت‌ولحن و ۱۵ در وقف‌و‌ابتدا، تنها در یک مورد، از قانون تک‌ماده استفاده کنند.
آزمون‌های مراحل اول، سوم و چهارم نمرۀ منفی دارند.
حفاظ کل قرآن‌کریم که حد نصاب‌های لازم جهت راه‌یابی به مرحلۀ چهارم آزمون (تفسیر و علوم قرآنی) را کسب کرده باشند، تنها در صورت اثبات ده سال سابقۀ تدریس و تأیید سوابق از سوی شورای کارشناسی، اجازه خواهند یافت تا در این مرحله از آزمون شرکت کنند.
آن دسته از حفاظ کل قرآن‌کریم که با وجود کسب حد نصاب‌های لازم راه‌یابی به مرحله چهارم آزمون (تفسیر و علوم قرآنی)، از هفت سال سابقه تدریس برخوردارند، تنها در صورت انجام سه سال تدریس پیوسته، مجاز هستند، بدون تجدید آزمون، به مرحلۀ چهارم آزمون راه‌ یابند.
سوابق ۱۰ سالۀ تدریس حفاظ کل قرآن‌کریم، باید به صورت متعارف، پیوسته باشد. حفاظ مذکور در بند پیشین، چنانچه کمتر از هفت سال سابقۀ تدریس داشته باشند، پس از تکمیل سوابق تدریس (۱۰ سال)، باید مجدداً در آزمون شفاهی حفظ (مرحلۀ دوم) شرکت کنند و در صورت کسب حدنصاب‌های لازم استاد حفظ قرآن، می‌توانند در آزمون کتبی مرحلۀ چهارم (تفسیر و علوم قرآنی) شرکت کنند.
از «ترجمه» و «مفردات» قرآن کریم، در آزمون مرحله چهارم، پرسش نخواهد شد.


کد خبر: 38847

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcjaoet.uqeoxzsffu.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com