اخبار فرهنگسرای فدوس؛
نقد و بررسی اشعار در «پاتوق ترانه آیه»
2 دی 1391 ساعت 15:43
خانه فرهنگ آیه با آغاز فصل زمستان فعالیت ادبی خود را با نقد و بررسی اشعار در برنامه«پاتوق ترانه آیه» ادامه می دهد.
به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومی فرهنگسرای فردوس، سلسله جلسات «پاتوق ترانه آیه » با حضور علیرضابرنجی از شاعران و کارشناس برنامه و دیگر شاعران جوان همچون علی رضا آذر ، جواد نعمتی ، وحید پورزارع،شهرام درویش روز دوشنبه۴ دی ماه ساعت ۱۶در خانه فرهنگ آیه برگزار می شود.
بر همین اساس، در این برنامه کارشناسان در نظر دارند اشعار را پس از خوانش مورد نقد و بررسی قرار دهند.
این گزارش می افزاید پرداختن به بحث ترانه ،ترانه سرایی و جایگاه آن در ادبیات،رونمایی از کتاب و آلبوم های موسیقی از دیگر بخش های برنامه ادبی «پاتوق شعر و ترانه» است.
گفتنی است در جلسات پیشین این برنامه شاعران صاحب نامی چون محمدعلی بهمنی ، عبدالجبار کاکایی مهمان «پاتوق ترانه آیه » بوده اند.
علاقمندان جهت شرکت در این برنامه ادبی می توانند به خانه فرهنگ آیه واقع در شهرک اکباتان - خیابان اصلی فاز یک- روبروی ورزشگاه راه آهن مراجعه نمایند و یا با شماره های ۴۴۶۵۶۴۹۵ – ۴۴۶۶۷۶۳۳ تماس بگیرند.
***بررسی فواید و معایب بازی های رایانه ای در «گویا»
خانه فرهنگ میثاق به منظور آشنایی والدین با فواید و معایب بازی های رایانه ای کارگاه آموزشی تحت عنوان «گویا » را روز سه شنبه ۵ دی ماه برپا می کند.
به گزارش روابط عمومی فرهنگسرای فردوس ، کارگاه آموزشی «گویا » به منظورافزایش اطلاعات والدین در زمینه بازی های کامپیوتری ، دوشنبه ۴ دی ماه ساعت ۱۶ در خانه فرهنگ میثاق برگزار می شود.
در این کارگاه که طی دو جلسه دیگر در تاریخ های۱۱ و ۱۸ دی ماه برگزار می شود ، مهدی محمدیان ـ کارشناس کانون پرورش فکری مسائلی چون بررسی فواید و معایب بازی های رایانه ای، معرفی نرم افزارها و لوح های فشرده مناسب گروه سنی کودک و نوجوان می پردازد.
همچنین در این کارگاه، پس از تشریح کامل موارد فوق ، کارشناس برنامه به معرفی نرم افزارها و لوح های فشرده مناسب گروه سنی کودک و نوجوان می پردازد.
علاقه مندان برای حضور در این برنامه می توانند به خانه فرهنگ میثاق به نشانی فلکه دوم صادقیه بلوار آیت ا... کاشانی انتهای خیابان مهران مراجعه و یا برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره ۴۴۰۸۲۴۶۱ تماس بگیرند.
***«زنان موفق،جامعه شکوفا»
خانه فرهنگ محصل، به منظور معرفی نقش محوری بانوان در جهت تحکیم خانواده ها برنامه ای با عنوان«زنان موفق،جامعه شکوفا» را برگزار می کند.
به گزارش روابط عمومی فرهنگسرای فردوس ، « زنان موفق،جامعه شکوفا» با هدف معرفی این بانوان موفق و کوشا روز سه شنبه ۵ دی ماه ساعت ۱۰ در خانه فرهنگ محصل برپا می شود.
در این نشست که با همکاری کانون بانوان محصل برگزار می شود، پیرامون مسائلی درباره تربیت فرزندان،حضور موفق در صحنه های اجتماعی و بحث حجاب و عفاف سخنرانی می شود.
گفتنی است اجرای مسابقه فرهنگی و تقدیر از بانوان موفق از دیگر بخش های این برنامه محسوب می شود.
علاقمندان برای شرکت در این برنامه می توانند به خانه فرهنگ محصل واقع در فلکه دوم صادقیه خیابان شاهین جنوبی نبش اتوبان همت مراجعه و یا برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن۴۴۴۷۴۶۸۴ تماس بگیرند.
***رخدادهای هیجانی، تاثیرات اساسی در افسردگی دارند
محققان بر این باورند که هم عوامل زیست شناختی و هم عوامل هیجانی در افسردگی تأثیر دارند، در افسردگی، رخدادهای هیجانی تأثیرات اساسی دارد و اگر ما نتوانیم رخدادهای هیجانی را مدیریت کنیم، افسردگی تداوم پیدا می کند.
به گزارش روابط عمومی فرهنگسرای فردوس، در هشتمین جلسه از نشستهاي مهارتهاي زندگي، دکتر احمد برجعلی، در باره افسردگی گفت: همه محققان بر این باورند که هم عوامل زیست شناختی و هم عوامل هیجانی در افسردگی تأثیر دارند، در افسردگی رخدادهای هیجانی تأثیرات اساسی دارد و اگر ما نتوانیم رخدادهای هیجانی را مدیریت کنیم، افسردگی تداوم پیدا می کند.
وی در ادامه افزود: تحقیقات نشان می دهد خانواده هایی که هیجانات ابراز شده منفی در آنها بیشتر است، عود بیماری افسردگی در آنها بیشتر است و بالعکس خانواده هایی که صبوری آنها بالاتر است ، عود بیماری کمتر است. در واقع هیجان می تواند جنبه تداوم بخشی داشته باشد.
دکتر برجعلی درباره اینکه چکار کنیم تا به بیماری افسردگی مبتلا نشویم، اشاره کرد و گفت: مهمترین و اساسی ترین اقدام، انعطاف در فرزند پروری است و هرچقدر خانواده ها در تربیت فرزندان انعطاف پذیر باشند، فرزندان آنها در برابر افسردگی مقاومت هستند . بچه هایی که انعطاف پذیرند، ناامیدی را به امید تبدیل می کنند و احساس مغلوب شدن، درگیر شدن و از بین رفتن در آنها وجود ندارد.
این کارشناس روانشناسی همچنین اضافه کرد : اگر ما کودک انعطاف پذیر تربیت کنیم، با اولین ناکامی، اولین شکست، اولین بی توجهی، اولین فقر و ... کم نخواهد آورد، چرا که فقدان ها است که داشته ها را نشان می دهد و در این میان موضع ما نسبت به نداشته ها بسیار مهم و تعیین کننده است.
دکتر برجعلی در ادامه ۷ اصل در تربیت فرزندان که مانع از بروز افسردگی ميشود را به شرح ذیل تشریح کرد :
۱-دوست داشتن و حمایت کردن از کودک، همانگونه که هست؛ و این نکته بسیار مهم و کلیدی است. فرزند خود را بر اساس آنچه که هست بپذیرید نه آن گونه که در تصورات و توهمات شما وجود دارد. اگر می خواهید آنگونه که هست را تقویت کنید، به خلق موقعیت بپردازید تا خود واقعی و خود طبیعی بروز پیدا کند و همه باید باور داشته باشند که تفاوت فردی جزء ویژگی های طبیعی مخلوقات خدا است و ما باید تفاوت های فردی را به رسمیت بشناسیم . کسانی که با ایده آل گرایی خود می خواهند فرزندانشان را بزرگ کنند، بزرگترین ضربه را به فرزندان خود می زنند. بنابراین فرزندان خود را آنگونه که هست، بپذیریم و خلق موقعیت کنیم تا توانایی ها و استعدادهای خود را نشان دهند.
۲-ما باید برای اینکه فرزندان ما در مقابل افسردگی مقاوم شوند، پیش بینی پذیری را زیاد کنیم تا ایمنی در بچه ها ایجاد شود. مقررات ، انتظارات و ... ما از فرزندان باید کاملاً زلال، معین، مشخص و متناسب با ظرفیت فرزندان باشد. باید خودمان نظم و مقررات را رعایت کنیم ، می توانیم از فرزندان خود نیز انتظار داشته باشیم. ثبات در رفتار والدین به ثبات رفتار فرزندان کمک می کند. ایمنی بخش باشیم.حساسیت ها ، نیازها ، حقوق و ... فرزندان را به رسمیت بشناسیم و پیام های متناقض ندهیم و به خودمان قول بدهیم که رفتارهای خود را به گونه ای بالانس کنیم که برای فرزندان پیش بینی پذیر باشم چرا که اگر غیر از این باشد، فرزند ناایمن می شود و فرد ناایمن یعنی فرد افسرده.
۳-اصل سوم، ترویج ارتباط باز و صادقانه است. به جای اینکه فرزند خود را سرزنش ، مقایسه و ... کنیم، صریحانه و صادقانه با او صحبت کنیم . به جای دروغ ، و با واسطه صحبت کردن با فرزند، صداقت را در پیش بگیریم. رابطه پیچیده و اجتنابی فقط مشکل آفرین است. ما باید همیشه طرف حقیقت را بگیریم نه مصلحت را . مصلحت همیشه وجود دارد ولی مصرف آن استثناء دارد. مصلحت طول و عرض و ارتفاع دارد و همه جا کاربرد ندارد ولی صداقت تحت هیچ شرایطی نباید زمین بخورد. بنابراین همیشه باید جانب اعتماد گرفته شود و از دروغ صرفنظر شود تا ارتباط باز و صادقانه ایجاد شود.
۴-اتخاذ رویکرد متعادل تشویق و تنبیه در تربیت فرزندان توسط والدین . تشویق و تنبیه باید در کنار یکدیگر باشد . ما نباید خود کودک را تنبیه کنیم بلکه باید رفتار او را تنبیه کنیم. میان اصول تربیتی تشویق و تنبیه جایگاه ویژه ای دارد. همه ما چه به عنوان والدین و چه به عنوان فرزند، تشویق و تنبیه را تجربه کرده ایم و باید اذعان کرد که این دو شیوه از رایج ترین اصول تربیتی است که به کار گرفته می شود. بیشتر والدین این دو ابزار تربیتی را طبق آن چه از بزرگ ترها تجربه کرده یا دیده اند، برای فرزندان خود به کار می گیرند و تصور می کنند به کسب اطلاعات و افزایش آگاهی در این باره نیازی ندارند، غافل از این که نادیده گرفتن اصول این دو شیوه تربیتی تبعاتی دارد و باعث می شود والدین در موارد بسیاری سرخورده و ناامید شوند. بنابراین باید در بعد تشویق سرمایه گزاری بیشتری انجام شود تا رفتارهای بد خود به خود کمرنگ شوند .
۵-يكي از اركان مهم و اساسي در تربيت فرزندان دادن آزادي عمل ولی مشروط به آنها است و نقش مهم آن در پرورش و تقويت استعدادهاي مختلف كودك بر كسي پوشيده نيست و بحثي در آن وجود ندارد. عده اي از مردم آزادي عمل را با آزادي كامل و بي قيد و بند اشتباه گرفته و كودك را به حال خود رها مي كنند تا هر كاري خواست انجام دهد والدين اين چنين كودكاني استدلالشان اين است: نبايد جلوي آزادي كودك را گرفت - بعدآ كه بزرگ شد درست مي شود - اگر جلوي كودك را بگيريم شخصيت او آسيب مي بيند . متاسفانه اين والدين خودشان را در بست مطيع فرزندشان مي كنند تا بقول خودشان كودك آنها در زندگي هيچ محدوديت و نا كامي نداشته باشد اينها در واقع در دادن آزادي راه افراط و اغراق را مي پيمايند و از اين نكته مهم غافلند كه نتيجه اين آزاد گذاشتن بي حد و مرز كودكان چيزي جزء بي بند و باري و حالات نا بسامان روحي و جسمي براي كودكان نخوهد بود. بنابراين بايد به كودك آزادي مشروط اعطا كرد تا در ساختن و شكل دادن به شخصيت والاي كودك موثر باشد و جلوي عصيان و سر كشي او را بگيرد و عزت نفسش بالا رود.
۶-پرورش علایق چندگانه در کودکان ؛ برخی از پدران و مادران میتوانند رفتار کودک را در محیط خانه مورد مشاهده دقیق قرارداده و تا حدودی به رغبت های فرزندان خود پی برده در پرورش آن تلاش كنند. ممکن است عده ای بگویند که پرورش رغبت های کودکان محتاج به تجهیزات بسیار مفصلی است که بیشتر خانواده ها از فراهم آوردن آنها ناتوان هستند ولی باید توجه داشت که پرورش رغبت ها ی کودکان در درجه اول وابسته به رفتار پدران و مادران با کودکان است یعنی اگر کودکی به کاری رغبت داشت وقتی ببیند که محصول کارش مورد تحسین و تقدیر پدر و مادر قرار گرفت بدون تردید رغبت و ذوق آن کودک پرورش خواهد یافت و اگر با بی توجهی و بی میلی آنان روبرو شود ذوق و رغبتش سرکوب شده از کار دلسرد خواهد شد.
۷-افزایش عزت نفس در فرزندان چرا که تقویت عزت نفس از افسردگی جلوگیری خواهد کرد. در کارهای روزمره به کودکان خود حق انتخاب بدهید و در شکست ها و عدم توفیق ها به آنها دلگرمی بدهید .
در پایان دکتر برجعلی به سوالات مکتوب و شفاهی شرکت کنندگان پاسخ داد و آنان را در مسائل و مشکلات خود راهنمایی کرد. کارگاه " کلیدهای خوشبختی" با هدف آموزش اصول مهم از مهارتهای زندگی در فرهنگسرای فردوس برگزارمی شود.
کد خبر: 51347
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcjatei.uqevxzsffu.html