تولید انرژی از کود حیوانی توسط ایرانیان در ۵ هزار سال پیش

27 دی 1393 ساعت 17:03

یک باستان‌شناس با اشاره به کشف اثر انگشت، پارچه، پیکرک‌های انسانی، کوره پخت سفال و... در تپه دشت اعلام کرد که ایرانیان در ۵ هزار سال پیش از کود حیوانی انرژی تولید می‌کردند.


 به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، مهدی مرتضوی سرپرست گروه باستان‌شناسی تپه دشت این مطلب را امروز «شنبه» در جلسه گزارش دومین فصل کاوش تپه دشت که در پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری برگزار شد مطرح ساخت. 

او گفت: تپه دشت یک کارگاه تولید سفال است به وسعت ۷/۵ هکتار در فاصله ۳ کیلومتری جنوب غربی شهر سوخته و در شمال سیستان و بلوچستان قرار گرفته و براساس حفاری‌های اولیه قدمت آن به دوره دوم استقرار در شهرسوخته یعنی ۲ هزار و ۸۰۰ سال قبل ازمیلاد باز می‌گردد. 

وی با اشاره به تداوم حفاری برای پیدا کردن نقاط مهم این کاوش، باستان‌شناسی افزود: فصل دوم حفاری در این محوطه از ۸ آذرتا ۹ دی به مدت ۳۰ روز انجام گرفت و ۱۲عضو هیأت حفاری به همراه یک کار‌شناس فنی فعالیت کردند. 

این باستان‌شناس با اشاره به کمک گرفتن از باستان‌شناسی تجربی در این فصل از کاوش اظهار داشت: تیم همزمان با حفاری، یک کوره مشابه با کوره‌ای که در گذشته مورد استفاده قرار می‌گرفته، شبیه‌سازی کرد با این تفاوت که ابعاد، ظرفیت و استاندارد‌های کوره شبیه‌سازی شده با کوره مورد استفاده در تپه دشت تفاوت داشت. 

سرپرست گروه باستان‌شناسی تپه دشت خاطر نشان ساخت: هدف ازطراحی کوره، پخت سفال نبود بلکه بررسی واکنش باقی مانده‌های خاکس‌تر کود‌های حیوانی با خاکس‌تر کشف شده در این محوطه بود و این کوره همانند کوره‌های قدیمی در جهت باد غالب منطقه ساخته شد، تا تأثیر انرژی باد نیز معلوم شود. 

به گفته او درجه حرارت ناشی از سوختن چند تکه کود حیوانی در این کوره که علمی هم درست نشده بود، ۲۸۸ درجه سانتی‌گراد بود.


کد خبر: 78447

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcjaxea.uqeoxzsffu.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com