محمد حسین نیرومند در گفتگو با هنرنیوز:
«فیلمهای توقیفی» لفظ اشتباهی است
30 بهمن 1392 ساعت 9:58
عضو سابق شورای پروانه نمایش گفت: سالها است که برخی از فیلمهای سینمای ایران به اشتباه لفظ توقیف میگیرند در حالی که این فیلمها هیچگاه از سوی شورای پروانه نمایش توقیف نمیشوند بلکه دستور اصلاحیه میگیرند.
محمد حسین نیرومند عضو سابق شورای پروانه نمایش و کارشناس مسائل سینمایی در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد دو فیلم توقیف شده قبلی به نام فیلم «خانه پدری» و فیلم «قصهها» که در جشنواره امسال به نمایش در آمدند افزود: متاسفانه سالها است که برخی از فیلمها لفظ توقیف را ید ک میکشند که اصلا چنین لفظی در واقع وجود ندارد. در این دوره هم، فیلم «خانه پدری» ساخته آقای کیانوش عیاری چنین لفظی داشت ولی در جشنواره دوره سی و دوم به نمایش در آمد. خانه پدری، تهیه کنندهای به نام نیروی انتظامی دارد و شورای پروانه نمایش هم، این فیلم را هیچگاه توقیف نکرده است بلکه به این فیلم اصلاحیه داده اما کارگردان این اثر، این اصلاحیهها را نپذیرفته است و اعمال نکرده است. از طرف سوی دیگر هم، نیروی انتظامی به عنوان تهیه کننده فیلم، خیلی تمایلی نداشت که بدون این اصلاحیهها، فیلم را نمایش دهد. بنابراین اسم این کار را نمیتوان توقیف گذاشت.
عضو سابق شورای پروانه نمایش فیلمهای سینمایی ایران با اشاره به فیلم. «قصهها» ساخته رخشان بنی اعتماد اضافه کرد: فیلم قصهها داستانی دارد که درآینده مشخص میشود که چه حرفی را زده است. در باره این فیلم به ما به عنوان اعضای شورای پروانه نمایش دوره قبل گفته بودند که این فیلم پروانه ساخت ندارد حتی گفتند که این فیلم پروانه ساخت ویدئویی هم ندارد اما ما بعدا متوجه شدیم که این فیلم پروانه ساخت ویدئویی دارد. بنابراین یا آن دوستانی که آن موقع به ما این موضوع را گفتند، دروغ گفتند یا اینکه پروانه ساخت ویدئویی را بعدا برای این فیلم صادر کردند. اما فیلم «قصهها» در آن مقطعی که موضوعی مثل تقلب از سوی گروهی در کشور مطرح شد و کشور را متشنج کرده بوده و حتی موجب شد تا برخی از جوانان این مملکت از حزب اللهی و غیر حزب اللهی گرفته کشته شوند ساخته شده بود. حال درست است که یک فیلمسازی بیاید و تاکید کند و دفاع کند از آن گروهی که دروغ گفتن و هرگز هم نتوانستند حرف خودشان را به اثبات برسانند. معتقدم این مورد را نه در سینما و نه در هیچ کجا نباید مروج آن بود.
محمد حسین نیرومند ادامه داد: من معتقدم جمهوری اسلامی ایران خیلی کشور دموکراتیکی است که حتی به آدمهایی که به این نظام تهمت تقلب و دروغ میزنند و باعث ایجاد فتنه و فاجعه عظیم سال ۸۸ میشوند را به راحتی به حال خودش رها میکند. فیلم «قصهها» ازآن نوع فیلمها است. این فیلم حتی از نظر کیفیت فنی هم بسیار نازل است و در آن شرایط ساخته شده است. اما شورای پروانه نمایش کنونی اجازه پخش آن را در جشنواره صادر میکند و این فیلم در جشنواره فیلم فجر امسال به نمایش درمی آید. البته باید این موضوع را بپذیریم که شرایط امروز جامعه با ۴ سال گذشته، خیلی متفاوت شده است.
این کارشناس مسائل فرهنگی و سینمایی تصریح کرد: من معتقدم آزادی خوب است اما قرار نیست که هنرمند پای یکسری از افراد متخلف به ایستد و به نام آزادی، شعار بدهد. من با این نوع کارها مخالف هستم.
وی با اشاره به جشنواره دوره سی دوم یاد آور شد: به هرحال جشنواره یک ابزار مدیریتی معاونت سینمایی است چرا که خروجیهای جشنواره به نوعی برای سینمای آینده کشور الگو سازی میکنند من تصورم این است که حتما بین دبیر جشنواره با داوران، تعاملی وجود داشته است تا انتخابات، انتخابات شخصی نباشد بلکه به گونهای باشد که از دل آنان، فیلمهایی بیرون بیاید که این فیلمها الگوهای مناسبی برای تولید سال آینده کشور باشند.
این کارشناس سینمایی اظهار داشت: فیلمهای تجربی و فیلمهای بیمخاطب دیگر بس است و به اندازه کافی کشور و سینمای ایران بابت این فیلمها، ضرر و زیان دیدند. چه خوب است که مسئولین سیاستگذار کشور هم به این موضوع دقت کنند تا انتخابات جشنواره بتوانند الگوهای مناسبی برای سال آینده سینمای ایران باشند.
کد خبر: 69249
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcjh8em.uqehxzsffu.html