در هم اندیشی هنرمندان عرصه طنز با معاون صدا؛
تولید آثار طنز منطبق با فرهنگ مردم و فرهنگ غنی ایرانی باشد
31 خرداد 1390 ساعت 13:40
محمد علی کشاوز بازیگر پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون درهم اندیشی هنرمندان عرصه طنز با معاون صدا با تاکید بر شناخت مقوله طنز و فرهنگ طنز برای ساخت برنامه های طنز گفت: تولید آثار طنز باید منطبق با فرهنگ مردم و فرهنگ غنی ایرانی باشد.
رادیو فرهنگ یکشنبه 29 خرداد به منظور تبیین و بررسی موضوع دومین هم اندیشی طنز رادیویی با عنوان "شادیانه های فرهنگ مردم" میزبان مرتضی احمدی، محمدعلی کشاورز،شمسی فضل الهی، رضا بنفشه خواه، رضا عبدی، تورج نصر، عباس محبی، فرزاد حسنی ، علی فروتن، محمدرضا ترکی، رضا رفیع، شهرام شکیبا و جمعی از طنزپردازان و اهالی رسانه بود.
در این نشست محمد حسین صوفی معاون صدا با اشاره به اهمیت مقوله طنز و شادی در جامعه گفت: برگزاری این نشست با حضور پیشکسوتان و فعالان حوزه طنز به مثابه کارگاه آموزشی در مقوله طنز پردازی است و می تواند سرآغازیک ساز و کار اجرایی باشد.اساسا رادیو در مقوله طنزمصرف کننده است نه تولید کننده ، چنانچه تولیدات طنز در خارج رسانه وجود داشته باشد، قطعا مورد توجه و بهره بردای رسانه ملی قرار می گیرد.
وی لازمه رشد و بالندگی جامعه را در گرو افزایش روحیه نشاط و امیدواری ارزیابی کرد و افزود: یکی از راه های گسترش شادی و انبساط خاطر در جامعه وجود خرده فرهنگ ها در کشور ماست که با توجه به پشتوانه غنی فرهنگی و ادبیات کهن ایران، فرهنگ طنز و طنز پردازی در میان همه اقوام ایرانی جایگاه ویژه ای دارد، گرایش به شادی و تولید آثار شادی آفرین محدود به جامعه امروز نیست بلکه در آثار بزرگانی نظیر مولوی ، عبید زاکانی و دیگران نیز نمونه های طنز و مطایبه به تکرار دیده می شود.
صوفی یکی از وظایف طنزپردازان رادیو را بهره گیری از فرهنگ غنی ایرانی و تبدیل آن به طنز و مطایبه عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه طنز، بیانواقعیت های تلخ جامعه و نگاه انتقادی به مسائل و مشکلات با زبان شیرین است ؛ علاوه بر اینکه نیازمند تولید آثاری درحوزه طنز هستیم بلکه با توجه به نیاز روزافزون جامعه به شادی و نشاط پرداختن به انواع فکاهه و مطایبه در رسانه ملی نیز ضروری به نظر می رسد.
وی برگزاری نخستین هم اندیشی طنز رادیویی به همت رادیو فرهنگ در سال 89 و فعال شدن کانون طنز رادیویی و همچنین تهیه و تدارک برگزاری دومین هم اندیشی طنز رادیویی را از جمله اقدامات رادیو در جهت گسترش برنامه های طنز رادیو عنوان کرد و گفت: در همین راستا تولید برنامه های طنز رادیویی در سال 89 نسبت به سال 90 افزایش یافت، مضاف بر اینکه در سال گذشته ، رادیو جشنواره طنز و تبسم را نیز برگزار کرد.
کامران کاظم زاده، مدیر رادیو فرهنگ نیز در این نشست با بیان اینکه رادیو فرهنگ دومین هم اندیشی طنز رادیویی را در 20 تیرماه همراه با بزرگداشت استاد مرتضی احمدی و با موضوع "شادیانه های فرهنگ مردم" برگزار می کند ، گفت: بررسی شادی ها و پژوهش در شیوه ها و سبک های فرهنگ شاد زیستن در میان اقوام و فرهنگ مردم سرزمین ایران از جمله اهداف این هم اندیشی است.
کاظم زاده ،اهمیت شادی و احیاء و پاسداشت فرهنگ مردم را از دلایل انتخاب این موضوع برای دومین هم اندیشی طنز عنوان کرد و گفت: شادیانه ها به دلیل تنوع موضوعی و ساختاری از نظر حفظ میراث فرهنگی، حفظ همگرایی و وحدت ملی، پیوند بین نسل امروز و دیروز و همچنین به لحاظ اهمیت موسیقی و کلام وتجانس این کلام و موسیقی با ذهن و زبان رادیو همواره مورد توجه بوده است.
وی در ادامه ضرورت طنز در رادیو، زبان طنز ، طبقه بندی موضوعات طنز دررادیو و همچنین شناساسیی صداهای ناب و شاخص در رادیو را از جمله اهداف این نشست برشمرد.
دراین دیدارمحمد علی کشاوز بازیگر پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون با تاکید بر شناخت مقوله طنز و فرهنگ طنز برای ساخت برنامه های طنز گفت: تولید آثار طنز باید منطبق با فرهنگ مردم و فرهنگ غنی ایرانی باشد. با نگاه به پیشکسوتانی مانند مرتضی احمدی که در کار طنز بوده اند و امروز هم محبوبیت زیادی در بین مردم دارند به جرات می توان گفت از مردم بودن و با زبان دل مردم حرف زدن رمز موفقیت این بزرگان بوده است.
کشاورز رادیو را رکن اصلی فرهنگ ساز برشمرد و گفت: استفاده از طنز در رادیو با توجه به شمار زیاد مخاطبان و شنوندگان آن می تواند به گسترش فرهنگ غنی ایرانی کمک کند.
شمسی فضل الهی از بازیگران پیش کسوت رادیو در ادامه گفت: برای ساختن برنامه های طنز نیازی به تیپ سازی و پیچیدگی نیست بلکه بازگو کردن حرف مردم به شکلی است که ایجاد شادمانی کند، طنز می تواند تلخ باشد اما باید ایجاد شادی و شعف در مخاطب خود کند. طنز و شادی می تواند در بطن زندگی مردم اثر کند، چرا که با زبان خود آنان است.
محمدرضا ترکی از اعضای کانون طنز رادیویی با اشاره به چالش های پیش روی طنزپردازان بر لزوم تحقیق و پژوهش در موضوعات و محورهای طنز تاکید کرد وانتقال تجربه بزرگان و پیشکسوتان رادیو را چراغ راه نسل امروز برای فعالیت در عرصه طنز ارزیابی کرد.
عباس محبی نیز ضعف نویسندگی طنز را به عنوان یکی از مشکلات ذکر کرد وخاطر نشان کرد: متن و نوشته ، چون موضوع را در ذهن مخاطب شکل می دهداهمیت زیادی دارد . محبی استفاده از هنرمندان تئاتر و پیشکسوتان سینما وهمچنین بهره برداری از موسیقی در کنار طنز را از مقولات اساسی در کارهای طنز و ارائه طنز قابل قبول برای مردم دانست.
سید علی میرفتاح از دیگر اعضای کانون طنز رادیو نیزگفت: در ارائه تعریف طنز همواره اتفاق نظر وجود نداشته است، بی دانشی و بی اطلاعی در زمینه طنز و نبودن نویسنده و متن درست در کنار عدم آگاهی از اقتضاعات طنز ازمشکلات جدی برنامه های طنز بوده است.
فرزاد حسنی دیگر هنرمند عرصه رادیو تلویزیون با تاکید بر اینکه کینه وغرض ورزی تنها مسائلی است که درحوزه طنز باید از آن پرهیز شود، ادامه داد: با نگاهی عمیق به طنز کهن در ادبیات ایران در می یابیم که آثار آنان، آیینه تمام نمای زمان خود بوده است و شرایط زمان خود را منعکس کرده اند، وقتی آثار سعدی را می خوانیم شرایط اجتماعی آن زمان را درک می کنیم؛ اینجاست که ما باید ازآثار این بزرگان عبرت بگیریم و بدانیم که چگونه طنز ورزی کنیم.
وی همچنین از عدم انتقال تجربه های صاحب نظران برای کمک فکری به تولید آثار فاخر، بعنوان دغدغه فعالیت حوزه طنز ذکر کرد.
کد خبر: 28749
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcjhae8.uqeoxzsffu.html