یک خواننده و مدرس آواز:

رديف هاي آوازي استاد مهرتاش ضبط مي شود

پایگاه اطلاع رسانی موسیقی ایران , 16 خرداد 1391 ساعت 14:51

رديف هاي آوازي زنده ياد اسماعيل مهرتاش كه پيش از اين براي دوره عالي ضبط و منتشر شده بود اين بار براي دوره مبتدي و علاقمنداني تازه كار، ضبط مي شود.


 
محمد منتشري، ضمن بيان اين مطلب گفت: ما اوايل سال ۹۰ موفق شديم رديف هاي آوازي استاد مهرتاش را منتشر كنيم كه اين مجموعه مورد استقبال اهالي موسيقي و هنرجويان قرار گرفت.

اين خواننده و مدرس آواز در ادامه افزود: مجموعه اي كه منتشر شد كار بردي است؛ منتهي برخي از دوستان پس از شنيدن اين اثر تاكيد داشتند كه استفاده از اين رديف هاي آوازي براي هنرجويان تازه كار كمي سخت است و مي بايست فكري نيز براي آنها كرد.

وي همچنين تصريح كرد: اين است كه ما تصميم داريم روايت ساده تري از رديف استاد مهرتاش را براي استفاده هنرجويان تازه كار و حتي كساني كه هيچ آشنايي با موسيقي ندارند و تنها مي خواهند از نظر گوشي با رديف هاي آوازي آشنا شوند ارائه كنيم.

منتشري ادامه داد: در اين روايت ساده شده به طور طبيعي سعي مي شود تا تحريرهاي ساده تري استفاده شود؛ ضمن اينكه از ارائه پيچيدگي هاي رديف هاي دوره هاي عالي اجتناب مي شود تا هنرجويان مبتدي در ابتداي امر ارتباط راحت تري با آواز بگيرند و در مراحل بعد به سراغ پيچيدگي ها و ظرافت هاي آوازي بروند.

رديف آوازی اسماعیل مهرتاش با روایت و اجرای محمد منتشری ارديبهشت ماه ۱۳۹۰ در ۸ سي دي از سوي موسسه فرهنگي هنري ماهور منتشر شد كه از دستگاه شور آغاز و در ادامه به آواز ابوعطا ، آواز افشاری ، آواز بیات زند(بیات ترک)، آواز دشتی، دستگاه همایون ، آواز بیات اصفهان، آواز شوشتری، دستگاههای سه گاه ،چهارگاه ، ماهور، راست پنجگاه و دستگاه نوا پرداخته است.

در مقدمه روي جلد این آلبوم در معرفی اسماعیل مهرتاش و ردیف او چنین آمده است: اسماعیل خان مهرتاش زاده دهه طلایی سال (۱۲۸۳) است، دهه جنبش مشروطیت که در آن بزرگانی چون صبا، خالقی، برومند، رهی ، بنان، شهریار، تاج و بدیع زاده به دنیا آمدند در کودکی و نوجوانی تصانیف متداول را زمزمه می کرد و بعد هم از ترکیب کدوی قلیانیبا چند تار موی اسب کمانچه ای ساخت که آره اش یک سیخ کباب بود و با آن می نواخت. خانواده اش او را نزد درویش خان فرستاد و او نواختن تار را به نیکویی آموخت و چندی هم از آموزش های داوود شیرازی بهره مند شد و پس از مدتی به مدرسه عالی موسیقی و به محضر کلنل وزیری راه یافت.

مهرتاش در سال ۱۳۰۵ با زنده یاد اسماعیل ادیب خوانساری«جامعه باربد» را تاسیس کرد که شامل کلاس هایی جهت آموزش تار، آواز، فن بیان و هنرپیشگی بود و هنرجویان را رایگان تعلیم می داد؛ مهرتاش بیش از ۴۰۰ آهنگ مختلف (برای نمایش، پیش پرده ها، مناسبت ها و مشاغل) ساخت و برای ضبط صفحه سفرهایی به قاهره و بغداد کرد او در جامعه باربد مستقیما به آموزش آواز پرداخت و حاصل آن آموزش های بی چشم داشت پرورش هنرمندان چون عبدالوهاب شهیدی، محمدرضا شجریان، برادران وفایی ، محمد منتشری و بسیاری دیگر بود.


کد خبر: 41799

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcjhaex.uqevhzsffu.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com