علیرضا اسحاقی در گفتگو با هنرنیوز:
حضور فیلم اولیها نویدبخش خوبی برای سینمای ایران است
6 اسفند 1391 ساعت 13:42
یک بازیگر و کارگردان فیلمهای تلویزیونی با اشاره به فیلمهای جشنواره فیلم فجر گفت: متاسفانه تجربهای را که بسیاری از فیلمسازان باید در تلویزیون کسب کنند آن را در فضای سینما انجام میدهند و سبب مسدود شدن ظرفیتهای سینمایی میشوند در حالی که آنها میتوانند به راحتی خالق یک اثر تلویزیونی خوب باشند.
علیرضا اسحاقی بازیگر سینما و کارگردان آثار تلویزیونی در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز گفت: جشنواره فیلم فجر امسال نیز همچون سنوات گذشته، فیلمهای خوبی داشت که نشان از پیشرفت فیلمسازان بویژه فیلمسازان فیلمهای اول بود. این درحالی است که حضور فیلمسازان توانمند فیلم اولی میتواند نوید بخش خوبی برای سینمای ایران باشد.
وی با بیان اینکه فیلمهای امسال در مقایسه با سال قبل نشان از کاهش مضامین تلخ و فیلمهایی با تم خیانت بود افزود: اما عمده آثاری را که من موفق به دیدن آنها شدم احساس میکنم در زمان اکران عمومی – به جز چند فیلم خاص – با مشکل فروش مواجهه خواهند شد چرا که فاقد عناصر جذاب سینمایی برای مخاطب بودند.
کارگردان تله فیلم «پدر کاغذی» ادامه داد: به نظر من خیلی از فیلمهای موجود جشنواره امسال تله فیلمهای نسبتا خوش ساختی بودند که نام سینمایی را یدک میکشیدند و بسیاری از آثاری که ما درسالهای گذشته و به خصوص در این جشنواره دیدیم بیشتر متناسب یک اثر تلویزیونی بودند تا یک اثرسینمایی.
وی که هم اینک مسئولیت اداره تولید فیلمنامه سیما فیلم را برعهده دارد با توجه به نقش اساسی فیلمنامه تصریح کرد: به طورخاص، مشکل اساسی بسیاری ازفیلمهای جشنواره فیلم فجر، بیشتر مشکل فیلمنامهای بود. موقعی که ما در ژانرهای متنوع قادر به تولید نیستیم و ساختار سینمایی ما توانایی و قدرت ریسک کردن در زمینه ساخت فیلم در ژانرهای علمی – تخیلی یا جنگی اکشن را ندارد این خواهد شد که سینمای ایران - از سالها قبل - تمرکز خود را برروی حوزه مسائل اجتماعی و سیاسی بگذارد لذا در چنین شرایطی اگر کسی بخواهد فیلمی بسازد باید حتما داستانی جذاب و قویای داشته باشد در غیر این صورت متهم به کلیشه و تکرار خواهد شد حتی اگر ساختار خیلی خوبی هم داشته باشد.
بازیگر فیلم سینمایی «انسان و اسلحه» اظهار داشت: اگراز زاویه فیلمنامه به فیلمهای موجود جشنواره نظری داشته باشیم بیشک اکثر فیلمنامهها ضعیف و فاقد جذابیت بودند. بنابراین آثاری که خودشان را در مدیوم آثار ملودرام و در حوزه اجتماعی معرفی میکردند قطعا باید برگ برنده آنها، داستان قوی و ارائه یک ساختار مدرن و متفاوت باشد در حالی که بیشتر آثار از موقعیت ساده و از حرافیهای فراوان برخوردار بودند و به همین دلیل نتوانستند موقعیتهای چشم نواز و شخصیتهای فوق العاده عالی با پیچیده گیهای سینمایی خلق کنند.
به گفته اسحاقی، فیلمنامه همچنان حلقه گمشده سینما و آثار تلویویونی است که باید برای آن چاره اندیشی شود.
این کارگردان تلویزیون گفت: اگر چه حضور گسترده فیلمسازان اول در جشنواره مهمی مثل فجر میتواند سبب اعتبار برای آنها باشد اما از سوی دیگر باید بپذیریم که صرف حضور نباید برای فیلمسازان اولی مهم باشد بلکه حضور قوی و حرفی برای گفتن است که میتواند آینده یک فیلمساز را تامین کند. من خودم هم از طیف کسانی هستم که همچنان در انتظار ساخت فیلم اول هستم ولی معتقدم اگرقرار باشد فیلمی مثل آثاری که ما امسال از فیلمسازان اولی دیدیم بسازم همان بهتر که اصلا چنین فیلمی را نسازم. اگرچه شرایط ساخت چنین فیلمهایی نیز برای من هم فراهم شد اما معتقدم اگر فیلمسازی میخواهد فیلم سینمایی بسازد واقعا باید عناصر سینمایی را درفیلمش رعایت کند نه اینکه تکراری از یک اثر تلویزیونی را به مخاطب ارائه دهد.
کارگردان تله فیلم «لبخند سبز» خاطر نشان کرد: متاسفانه تجربهای را که بسیاری از فیلمسازان باید در تلویزیون کسب کنند آن را در فضای سینما انجام میدهند و سبب مسدود شدن ظرفیتهای سینمایی میشوند در حالی که آنها میتوانند به راحتی خالق یک اثر تلویزیونی خوب باشند. متاسفانه شرایط سینما به دلیل اینکه فاقد ضابطه دقیقی در تولید آثار سینمایی است تبدیل به شرایط بازی شده است به طوری که هر کسی که اراده کند میتواند به راحتی با یکسری ارتباطات و زد و بندهایی وارد فضای سینمای ایران شود و با ساخت فیلمی ضعیف، خودش را فیلمساز سینمایی معرفی کند که این موارد باید آسیبشناسی شود تا ما در آینده نزدیک با حجم بسیار زیادی از فیلمسازان سینما که توانایی جذب مخاطب را به سالنهای سینما را ندارند مواجهه نشویم.
کد خبر: 54939
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcjhhei.uqextzsffu.html