مردی که برای معماری ایران جنگید
29 فروردين 1395 ساعت 11:28
۱۰ سال از درگذشت سیدهادی میرمیران گذشت؛ مردی که در تمام سالهای فعالیتش سعی کرد معماری ایران را با نگاه به گذشتهی پرشکوه این هنر به جایگاهی شایسته در جهان معاصر برساند.
به گزارش هنرنیوز؛ سیدهادی میرمیران - معمار و استاد دانشگاه - سال ۱۳۲۳ در قزوین متولد شد. او موفق شد با رتبه اول در رشته معماری از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران فارغالتحصیل شود. این معمار ایرانی در طول سالها فعالیتش در این زمینه توانست طرحهای متعددی را در جامعهی معماری ایران به نام خود ثبت کند.
میرمیران از سال ۱۳۴۷ تا ۱۳۵۷ مسئول کارگاه معماری واحد طراحی معماری و شهرسازی شرکت ملی ذوب آهن ایران بود. از سال ۱۳۵۸ تا ۱۳۶۷ سرپرست واحد طراحی شرکت خانهسازی ایران و سرپرست واحد طراحی اداره کل مسکن و شهرسازی استان اصفهان و از سال ۱۳۶۷ تا ۱۳۸۵ مدیرعامل و مدیر طراحی شرکت مهندسین مشاور نقش جهان - پارس بود.
سیدهادی میرمیران ۳۷ سال زندگی حرفهای خود را پس از فراغت از تحصیل در دانشگاه تهران، برای تدریس معماری در دانشگاههای علم و صنعت ایران، شیراز، همدان و تهران و طراحی و اجرای پروژههای صنعتی و معماری صرف کرده بود و با وجود سالها بیماری، اتاق کارش را همان محل زندگیاش انتخاب کرده و تا روزهای آخر حیاتش، به مدیرت اجرایی و طراحی معماری و شهرسازی مشغول بود.
سیدهادی میرمیران
طراحی شهر جدید بهارستان در اصفهان، ساختمان کانون وکلای دادگستری مرکز، ساختمان کنسولگری ایران در فرانکفورت، ساختمان مرکزی بانک توسعه صادرات ایران، ساختمان مجموعه ورزشی رفسنجان، طرح ساختمان کتابخانه ملی ایران (اجرا نشده) و مجتمع ائلگلی تبریز از مهمترین طرحهای این مهندس معمار است.
استفاده از دیاگرام فرم در پروژههای ابتدای دههی ۷۰، استفاده از دیاگرام فرم آثار هنری و طبیعت و استفاده از دیاگرام دو فرم و فضای بینابین آن از رویکردهای شکلی معماری میرمیران بود. حفظ پیوستار و روح معماری کهن ایران با روشهای نوین طراحی را از مهمترین ویژگیهای کاری این معمار میدانند.
او در طول فعالیت هنریاش، افتخارهای بسیاری در زمینهی معماری و طراحی بهدست آورد و سرانجام ۳۰ فروردینماه ۱۳۸۵ پس از تحمل یک دوره بیماری درگذشت.
علیرضا قهاری - رئیس انجمن مفاخر معماری ایران - در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، دربارهی ویژگیهای حرفهی این هنرمند معمار اظهار کرد: مهندس میرمیران از جمله معماران پیشرویی بود که در معماری معاصر ایرانی، نقطه نظر و حرفی برای گفتن داشت. او در عرصههای مدرن و معاصر با نگاه به گذشتهی معماری ایرانی، جریانی را دنبال کرد که طرفداران و علاقهمندان خودش را دارد. پژوهشگران و معماران جوان به این جریان فکری کشش و گرایش دارند. میرمیران شخصیتی آگاه و پیشرو در زمینه معماری معاصر بود.
کد خبر: 90849
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcjhoeh.uqeyxzsffu.html