دبیر بخش کاریکاتور خبر داد،
استقبال از کاریکاتورهای چهره سیاستمداران مستبد دنیا در جشنواره هنر مقاومت
خبرگزاری فارس , 19 آذر 1392 ساعت 11:59
دبیر بخش کاریکاتور جشنواره جهانی هنر مقاومت با اشاره به استقبال مسئولان و مخاطبان از بخش کاریکاتور چهره سیاستمداران از هیلتر گرفته تا صدام، قذافی و نتانیاهو از مشارکت کاریکاتوریستهای ۷۰ کشور دنیا در این جشنواره خبر داد.
مسعود شجاعیطباطبایی دبیر بخش کاریکاتور سومین جشنواره جهانی هنر مقاومت درباره این بخش از جشنواره توضیح داد: این سومین حضور بخش کاریکاتور در جشنواره جهانی هنر مقاومت و دومین حضور بینالمللی این رشته در جشنواره است که به خصوص در این دوره به دلیل زمان مناسب و خوبی که در اختیار داشتیم توانستیم اطلاعرسانی خوبی را در سطح بینالمللی داشته باشیم و بنابراین با استقبال خوب هنرمندانی از ۷۰ کشور دنیا در این بخش از جشنواره مقاومت مواجه شدیم.
* کاریکاتور چهره ۱۲ شخصیت سیاسی مستبد از هیتلر گرفته تا قذافی و نتانیاهو
شجاعی با اشاره به اضافه شدن بخش کاریکاتور چهره در سومین جشنواره جهانی مقاومت گفت: امسال علاوه بر بخش موضوعی مقاومت، بخش کاریکاتور چهره نیز اضافه شد که در این بخش، هنرمندان چهره سیاستمداران مستبد دنیا را به تصویر کشیدهاند و از جمله بخشهای جذاب جشنواره امسال مقاومت است.
وی در توضیح بیشتر شخصیتهای سیاسی تصویر شده در این بخش گفت: اسامی ۱۲ شخصیت سیاسی مستبد دنیا را اعلام کرده بودیم که هنرمندان سراسر دنیا چهرههایی از صدام، قذافی، بن علی، شارون، نتانیاهو، بن لادن، بوش، سارکوزی، هیتلر و ... را به تصویر کشیده و در نمایشگاه ارائه شده است.
وی درباره بخش مقاومت هم گفت: بخش موضوعی جشنواره مقاومت با مفاهیمی همچون استکبارستیز، حمایت از مردم مظلوم غزه و فلسطین و ... ارائه شده بود که در مجموع هنرمندان دنیا با ۳۰۰ اثر در بخش کاریکاتور جشنواره مقاومت شرکت کردند که حدود ۸۰ اثر از میان این آثار مربوط به هنرمندان خارجی است.
* نگاه کاریکاتوریستها به جریانات روز دنیاست
شجاعی در ادامه درباره نگاه هنرمندان کاریکاتوریست به موضوعات ارزشی همچون مقاومت و تفاوت آن با دیگر رشتههای هنری در پرداختن به موضوعات ارزشی گفت: نگاه هنرمندان کاریکاتوریست متناسب با اتفاقات روز دنیاست به طور مثال کاریکاتوریستهای ترکیه در بخش موضوعی مقاومت متأثر از جریانات روز ترکیه که اخیراً در این کشور حاکم بوده است، آثاری را ارائه کردهاند.
وی افزود: کاریکاتور با وجود چاشنی طنز در خود، زبانی هنری است که تفکر را از مخاطب میطلبد و مخاطب ناچار است که مقابل این آثار تأمل کند و با جستجو پیام هر اثر را کشف کرده و از نگاه خود تفسیر کند.
شجاعی با بیان این که بخش کاریکاتور یکی از بخشهای جذاب سومین جشنواره جهانی مقاومت است گفت: در این بخش هنرمندان با تکنیکهای متنوع آثارشان را ارائه کردهاند و به خصوص بخش کاریکاتور چهره شخصیتهای سیاسی مستبد دنیا نیز بسیار با استقبال مواجه شده است.
* در بخش کاریکاتور چهره، ایرانیها گوی سبقت را ربودهاند
دبیر بخش کاریکاتور سومین جشنواره جهانی هنر مقاومت درباره کیفیت آثار هنرمندان ایرانی و خارجی در این بخش گفت: کاریکاتوریستهای ایرانی در بخش کاریکاتور چهره مجالی برای رقیبان خارجی نگذاشتند و بسیار پرتعداد و با کیفیت خوب کار کردند به طوری که عمده آثار این بخش مربوط به هنرمندان ایرانی است و تصور میکنم که نفرات اول تا سوم این بخش هم از میان هنرمندان ایرانی برگزیده شوند.
وی افزود: در بخش کاریکاتور چهره علاوه بر کیفیت بالای اثر،نوع نگاه هنرمند و تکنیک به کار رفته، هنرمند میتوان شخصیت درونی هر سیاستمدار را به تصویر کشید که در انتخاب آثار این بخش اهمیت دارد.
شجاعی طباطبایی آثار بخش کاریکاتور را شامل ۸۶ اثر عنوان کرد و گفت: ۱۲ شخصیت سیاسی مستند دنیا از میان سیاستمدارانی انتخاب شدهاند که در جریان انقلابها و جریان بیداری اسلامی و ....سرنگون شدند مثل قذافی یا افرادی که در طول تاریخ به استبداد و دیکتاتور بودن شهره بودهاند مثل هیتلر.
او درباره تفسیر این شخصیتها از سوی هنرمندان دنیا توضیح داد: ما هیچ تفسیری روی این شخصیتها نداریم بلکه این هنرمندان دنیا هستند که آزادانه تصمیم میگیرند این شخصیتها را چگونه ارائه کنند و این مخاطبان هستند که به این باور درباره این افراد میرسند.
* کاریکاتور چهره شخصیتهای سیاسی در دنیا معمول است و در ایران گاه توهین تلقی میشود
رئیس خانه کاریکاتور ایران با بیان این که تصویر کردن کاریکاتور چهرههای سیاسی در دنیا امری معمول است گفت: کاریکاتور چهره سیاسی، اتفاق مهم و معمول در دنیاست اما گاهی در ایران کاریکاتور چهره سیاسی نوعی توهین به این شخصیتها تلقی میشود این در حالی است که در دنیا بسیاری از سیاستمداران در لیست انتظار کاریکاتوریستهای مطرح میمانند تا نوبت به آنها برسد و گاه این کاریکاتوریستها هستند که تمایلی برای کشیدن چهره یک سیاستمدار نشان نمیدهند اما در ایران این موضوع معمول نیست.
*برزیل،ترکیه و اروپای شرقی قویترین رقبای هنرمندان ایرانی
او همچنین درباره رقیبهای اصلی هنرمندان ایرانی در بخش کاریکاتور موضوعی گفت: کاریکاتوریستهای برزیل، ترکیه و اروپای شرقی آثار بسیار ارزندهای در بخش موضوعی ارائه کردهاند که رقیبهای اصلی هنرمندان ایرانی به شمار می روند.
* پیشنهاد برپایی نمایشگاه مقاومت در دیگر کشورها
سیدمسعود شجاعی طباطبایی در خاتمه درباره پیشنهادش به جشنواره هنر مقاومت گفت: ما اکنون به جایگاهی در روباط بینالمللی رسیدهایم که با توجه به حضور میهمانان مطرح خارجی در این جشنواره، میتوانیم از طریق رایزنی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، منتخب آثار جشنواره مقاومت را در دیگر کشورها نیز برپا کنیم به خصوص درباره آثاری که قابلیت ارائه در دیگر کشورها را به سهولت دارند از جمله کاریکاتور، تصویرسازی و پوستر چرا که با توجه به قابلیتهای هنری در این جشنواره حیف است که این آثار فقط در ایران باقی بماند.
کد خبر: 66819
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcjhoem.uqemvzsffu.html