معاون هنری وزیر ارشاد در گفتگو با هنرنیوز؛

سفر من به آمریکا از موضع یک مقام مسئول نبود/ برای تلطیف موسیقی زیرزمینی راه طولانی است

18 آبان 1393 ساعت 10:58

علی مرادخانی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: من در سفر هیأت فرهنگی به آمریکا، از موضع یک مقام مسئول با حفظ سمت و به صورت رسمی نرفتم بلکه حضور من در آنجا صرفا به عنوان یک کارشناس و کار من در آنجا، بررسی اوضاع و شرایط بود.


مرادخانی با حضور در غرفه هنرنیوز در بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها در گفتگو با خبرنگار گروه موسیقی و تجسمی هنرنیوز درباره سفر هیئت فرهنگی به آمریکا گفت: در دنیای امروز اتفاقاتی در حال وقوع است که کشور ما با همه اقتداری که دارد، با همه تئوری ها و دیدگاه هایی که تعریف می کند، هنوز جاپای خود را به حد لازم محکم نکرده و باید از همه ظرفیت های خود برای رسیدن به اقتدار بیشتر استفاده کند.

وی با بیان این مطلب افزود: برای بهبود این جایگاه، باید به سمتی رفت که روابط بین مردم و مردم؛ بین دو کشور تعریف شود و اساسا ربط زیادی به دولت ها ندارد، ضمن آنکه باید رفت و بررسی کرد و با تحقیق همه جانبه برای کارهای پیش رو تصمیم گرفت.

مرادخانی با اشاره به سفر اخیرش با هیأت فرهنگی به آمریکا بیان داشت: در همین سفر اخیر ما به آمریکا که زحمت آن را مهدی فریدزاده، معاون اسبق سینمایی کشید؛ نکات بسیاری بر ما روشن شد؛ در این سفر من با اغلب دوستانی که در آنجا بودند و نیز با مراکز اسلامی در آنجا گفتگو کردم و مرتب از ما پرسیده می شد «چرا ما هیچ کاری نمی کنیم و در حوزه های فرهنگی حضور نداریم که این عدم حضور سبب شده است دشمنان، با تعابیر و تحریف چهره ایران، جای ما را پُر کنند!»؛ لذا ما به منظور بررسی این قضایا به این سفر رفتیم.

وی به دیدارهای این سفر اشاره کرد و گفت: در این سفر با مدیران موزه هایی چون «اسمیت سوفین» و «متروپولیتن» که آثار هنری ایرانی به خصوص در حوزه خوشنویسی و نگارگری در آنجا وجود دارد، دیدار داشتیم که گزارش این دیدار ها را اگر لازم شد بعدا منتشر خواهیم کرد.

مرادخانی با تاکید بر اینکه نباید این سفر را سیاسی و با روابط محصور در دولت ها دید، بیان داشت: من در این سفر، از موضع یک مقام مسئول با حفظ سمت و به صورت رسمی نرفتم بلکه حضور من در آنجا صرفا به عنوان یک کارشناس و کار من در آنجا، بررسی اوضاع و شرایط بود.

وی در ادامه، تصریح کرد: حرف من این است که ما در خیلی از این قضایا و مسائل دغدغه داریم و جایی از دنیا هست که امکانات وسیع و ظرفیت های قابل توجهی وجود دارد؛ به هرحال کسی باید می رفت تا شرایط حضور ما را در چنین فضاهایی بررسی کند، در غیر این صورت چه کسی باید دنبال این تحقیقات می رفت.

معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به این پرسش که «چرا هیئتی از هنرمندان از طیف های مختلف فکری انتخاب و اعزام نکردید تا چنین شبهاتی پیش نیاید؟» بیان داشت: من به آنجا رفتم تا ساز و کار اصلی انجام بشود؛ اگر قرار بود تیم دیگری برود تا هماهنگی ها انجام می شد و آن تیم می رفت و مستقر می شد زمان زیادی لازم بود؛ دوستان به ما گفتند اول شما خودتان بیایید و اینجا را ملاحظه کنید تا ببنید اینجا چه کارهایی می توان انجام داد.

وی با انتقاد از این موضوع که گاهی همه فضاها را یکسره سیاسی می بینیم و مجالی برای راهکارهای جدید فراهم نمی کنیم، اظهار داشت: فکر کنید بخواهیم در فضای گسترده چنین کشورهایی یک کنسرت اجرا یا تئاتری روی صحنه ببریم؛ واقعا اگر درست نگاه کنیم آنجا یک گستره وسیع است که می شود کارهای بزرگی در آنجا انجام داد؛ با اینکه حوزه سینما به معاونت هنری مرتبط نیست اما در همین سفر، تعداد زیادی از دوستان سینمایی به ما پیغام می دادند که اگر آنجا شرایط مساعد است ما را از دست دلال های داخلی نجات بدهید.

مرادخانی در پاسخ به دیگر پرسش هنرنیوز مبنی بر اینکه «به سبب موضوعات اخیر، گاه این تأویل وجود دارد که فرهنگ ما دارد جلوتر از سیاستمان حرکت می کند و مواردی چون این سفر نیز از این دست و چالش برانگیز است؟» اظهار داشت: یک وقت هایی کشور با چالش شاداب هم می شود که اتفاقا خوب است بحث و گفتگو بشود؛ چرا که وقتی یک جایی ساکن نشسته اید و هیچ گفتگویی ایجاد نمی کنید اتفاقی نمی افتد اما ما می خواهیم حرکتی انجام بشود و اتفاقا موجی درحال ایجاد است و من به شما قول می دهم انشالله در حوزه تئاتر، موسیقی و حتی سینما اتفاقات بهتری پیش روی ما است.

گفتنی است در سفر هیات فرهنگی به آمریکا، علی مرادخانی معاون هنری وزیر ارشاد، علی ترابی مدیرعامل انجمن موسیقی، حسین موسویان عضو سابق تیم مذاکره کننده هسته ای کشور، فرزین پیروزپی و مهدی فریدزاده حضور داشتند.

به موسیقی زیرزمینی فرصت بدهیم

معاون هنری وزیر ارشاد همچنین درباره بحث موسیقی زیرزمینی که چندی پیش مدیر دفتر موسیقی وزارت ارشاد آن وعده بهبود شرایط این نوع موسیقی را داده بود و در پاسخ به این پرسش که «آیا با توجه به شرایط و پارامترها، دایره واژگانی، سازبندی و کیفیت متفاوت موسیقی زیرزمینی، می شود آن را روی زمین آورد و به آن رسمیت داد؟ و بیان اینکه طرح این موضوع اساساً غیر منطقی است و موسیقی زیر زمینی یعنی موزیکی که نمی تواند با همان دایره واژگان و طرح مفاهیم؛ به لحاظ شرعی و عرفی در سطح رسمی منتشر شود» گفت: اگر به این بحث از بُعد مدیریت نگاه کنیم تقریبا با آن هیچ مناسبتی نداریم و به طور کل اینطور می شود گفت که بحث حاکمیت برای خودش پروتکل هایی دارد که اعلام می کند مطابق آن پروتکل باید قوانین بیاورد، مصوب بشود و برای بند بند آن باید تصمیم گرفته شود که از این منظر، راه طولانی برای تلطیف موضوعاتی چون موسیقی زیرزمینی باید طی شود.

وی افزود: ممکن است کسی ذیل عنوان این نوع موسیقی یا اساسا بخواهد مخالف باشد یا به نوعی خود را به جامعه تحمیل کند یا بنا دارد راه باز کند که چون هنوز به جایی نرسیده که عرض اندام کند و بتواند خود را در آن جایگاه قرار بدهد ناچار است از این موسیقی بهره گیرد. گاهی یک وقت کسی اصرار ندارد ناهنجاری ایجاد کند بلکه می خواهد بگوید مشکل من این است که هرکار می کنم نمی توانم به عرصه واقعی موسیقی راه پیدا کنم؛ باید برای چنین فردی فکری کرد تا بتواند خود را ارتقا بدهد.

مرادخانی با بیان اینکه اگر کسی هدفش از این موسیقی ایجاد فرصت های منفی باشد نوع برخورد دیگری را می طلبد، گفت: این موارد تقریبا بسیار اندک هستند و نباید همه را با یک چوب راند؛ به نظر من، اگر می خواهیم روزآمد باشیم باید به هنجارهای اجتماعی دائما نگاه کنیم چون در جامعه همه هنجارها حتی به نسبت یک بازه زمانی کوچک هم تغییر کرده و باز در حال تغییر است لذا ما فکر کنیم باید موسیقی هایی از این دست بررسی شود و دید که اینها در کدام زمینه امکان بازیابی دارند ضمن آنکه در جامعه ما چنین مسائلی می تواند اینقدرها سخت نباشد.


کد خبر: 76179

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcjhvea.uqemazsffu.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com