جلال قزل ایاق در گفتگو با هنرنیوز:
شورای صنفی نمایش نه حق و نه قدرت مداخله در اکران فیلمها را دارد
18 خرداد 1392 ساعت 10:39
یکی از اعضای شورای صنفی نمایش معتقد است این شورا در فروش یا نفروختن فیلمها دخالتی ندارد و تمام حرفهایی که در مورد اکران سوزی از سوی برخی از سینماگران می شود فقط فرافکنی است.
جلال قزل ایاق تهیه کننده سینما و عضو شورای صنفی نمایش در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد ادعای برخی از فیلمسازان که نفروختن فیلمهایشان را به گردن شورای صنفی میاندازند افزود: باید بپذیریم که به زور نمیشود مردم را به سینماها کشاند. متاسفانه برخی از فیلمسازان هنگامی که فیلمهایشان نمیفروشد بلافاصله اعلام میکنند فیلم من اکران سوزی شده است. اصلا چنین حرفهایی نیست؛ خیلی از فیلمها با وجودی که ضعیف هستند اما در زمان اکران، به فروش خوبی رسیدند چرا؟ چون فیلم دارای سوژهای بوده که مردم آن را دوست داشتند. از طرف دیگر، بعضی از فیلمها هم؛ با وجودی که از همه لحاظ قوی بودند اما فروش خوبی نداشتند. باید نبض تماشاچی را بدانیم چیست؟
وی ادامه داد: الان فیلم «ملکه» واقعا فیلم بسیار خوبی است اما فروش چندانی ندارد درحالی که، هم فیلم، فیلم خوب و قوی است. هم بهترین سینماهای تهران آن را اکران کردند. اما مردم خیلی استقبال نکردند. مردم را با شلاق که نمیشود به سینما برد. اما ممکن است یک فیلم ضعیف روی اکران بیاید و مردم برای دیدن آن سرودست بشکنند. بیشک، ذائقه و سلیقه مخاطب تغییرکرده است.
تهیه کننده فیلم سینمایی «پر پرواز» با بیان اینکه در این مملکت همه خودشان را متخصص میدانند تصریح کرد: برخیها تصورمی کنند شورای صنفی نمایش، فیلم اکران میکند درحالی که این شورا به هیچ عنوان حق فیلم اکران کردن ندارد. من روال اکران را توضیح میدهم تا مشخص شود که شورای صنفی نقشی در اکران فیلم به جز وظیفه نظارتی و کارشناسی ندارد. به عنوان مثال، شما مالک فیلمی هستید و فیلم شما در دفتر پخش کنندهای توزیع میشود و شما میروید با فلان گروه سینمایی قرارداد میبندید. شورای صنفی فقط برای اجرای درست این قرار داد تلاش میکند. بنابراین شورای صنفی نه تا کنون فیلمی را اکران کرده و نه فیلمی را از اکران برداشته است. چون نمیتواند چنین کاری بکند ولی چون از سوی شورای صنفی حواله اکران صادر میشود. برخیها معتقدند شورای صنفی مثلا به فلان فیلم ظلم کرد در حالی که این شورا قدرت ظلم کردن به فیلمها را هیچگاه نه داشته و نه خواهد داشت.
عضو شورای صنفی نمایش یاد آورشد: این شورا نه میتواند ظلم کند و نه میتواند به فیلمها کمک کند. فقط نظارت دارد و نظر کارشناسی میدهد. به عنوان مثال ممکن است ۴ تا فیلم کمدی در یک زمان اکران شود شورا صنفی توصیه میکند با توجه به شباهت مضامین این فیلمها، این فیلمها را با هم اکران نکنید و تنها یک نظرکارشناسی میدهد.
قزل ایاق با بیان اینکه در شورای صنفی نمایش، تهیه کننده، کارگردان، پخش کننده، سینمادار و نمایندهای از سوی وزارت ارشاد حضور دارند گفت: فیلم هنگامی که نمیفروشد صاحبان فیلم به دنبال بهانه میگردند و میگویند پخش کننده ضعیف بوده یا میگویند شورای صنفی ظلم کرده یا معتقدند زمان اکران بد بوده یا اعلام میکنند سینماها فیلم ما را زود از اکران برداشته است. درحالی که فیلمی که نمیفروشد طبق قرارداد باید از سینماها برداشته شود. انگار برخیها نمیخواهند این موضوع را درک کنند.
وی افزود: شورای صنفی نمایش نه حق مداخله در اکران فیلم را دارد، نه قدرت مداخله دارد، نه اجازه آن را دارد و نه میتواند مداخله کند این درحالی است که همه فیلمها را شورای صنفی اکران میکند و حواله آن را صادرمی کند اما قرارداد آنان قبلا در دفتر فیلم تهیه کننده منعقد میشود اما اینکه آیا این فیلم بفروشد یا نفروشد. شورای صنفی در جهت فروش آن دخالت ندارد یا برعکس، بنابراین شورای صنفی برای فیلمهای بفروش و نفروش، حواله صادر میکند اما در فروش آنها تاثیری ندارد و همه جنجالهایی که در مورد شورای صنفی بابت اکران سوزی اعلام میشود همه فرافکنی است.
کد خبر: 59169
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcjhvei.uqehmzsffu.html
هنر نیوز
http://www.honarnews.com