پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری برگزار میکند:
کارگاه قصهپردازی برمبنای روایتهای اسطورهای
14 ارديبهشت 1395 ساعت 14:08
دفتر پژوهش و آموزش کودکان و نوجوانان پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کارگاه آموزشی قصهپردازی برمبنای روایتهای اسطورهای را برگزار میکند.
به گزارش هنرنیوز؛ لیلا کفاشزاده رئیس دفترپژوهش و آموزش کودکان و نوجوانان با اعلام این خبر گفت: این کارگاه با هدف آشنایی هنر آموزان با چهار اسطوره گرشاسب، جمشید، آرش و اژی دهاک برنامه ریزی شده است.
دراین کارگاه تلاش خواهد شدتا با ارائه قالبهای قصه وروایت، شکل روایی به متن اصلی اضافه شودو متون کهن به قصه و روایت تبدیل شود.
به گفته او شرکت کنندگان دراین دوره مربیان و کنشگران حوزههای فرهنگی در رابطه با کودکان و نوجوانان خواهند بود.
این کارگاه که از ۲۰ اردیبهشت شروع و تا ۲۰تیرماه ادامه دارد در مدت ۱۶ساعت و در ۸ جلسه برگزار خواهد شد.
در پایان دوره به ازای ۱۶ساعت آموزش گواهی حضور به شرکت کنندگان داده خواهد شد.
علاقه مندان برای دریافت اطلاعات بیشتر درمورد چگونگی شرکت در این کارگاه میتوانند با تلفن ۶۶۷۳۶۴۵۲-۶۰وداخلی ۷۱۸ -۷۲۵ تماس بگیرند.
کفاشزاده با اشاره به اینکه روایات اسطورهای از جمله نخستین روایات کهنی هستند که آدمی پرورانده است، گفت: روایات اسطورهای کهن ایرانی هم چون دیگر فرهنگهای باستانی بازتابی از ابعاد هویت راویان آن است.
او تاکید کرد: در زمانه چیرگی فرهنگ چندرسانهای، گوشیهای همراه، کانالهای تلویزیونی گوناگون و جذاب و... بیم آن میرود که این روایات دستخوش فراموشی شوند، از این رو باید با به کارگیری تمهیداتی که ریشه در همین فرهنگ دارد، راههای انتقال این روایتها را به نسلهای جوان هموار کرد.
این پژوهشگر اظهار داشت: روایات بازمانده از پهلوانان و دلاوران کهن ایرانی به صورت بخشهای پراکندهای در متون کهن باقی مانده است که قالب قصهای بر مبنای الگوی آغاز میانه و پایان را ندارند. از این رو نقل این روایات برای مخاطب کودک و نوجوان چنان که ابعاد گوناگون روایات را به فهم درآورند اگر ناممکن نباشد، بسیار دشوار است.
کفاشزاده اظهار داشت: در این کارگاه تلاش خواهد شد تا قصهای برمبنای پارههای برجای مانده از زندگی چهار شخصیت اسطورهای «گرشاسپ، جمشید، آرش و اژی دهاک» تدوین شود. از آنجایی که نقل با بهره گیری از عناصر نمایشی از قدرت نفوذ بیشتری برخوردار است، مانند نقالی که به عنوان میراث ناملموس جهانی به ثبت رسیده است، پس از تحلیل و بازخوانی تفسیری این روایات اسطورهای، با به کاری گیری تمهیدات زیباییشناسانه، طرحهایی استخراج خواهند شد که مناسب قصهپردازی اجرایی «نقالی کودک» خواهند بود.
کد خبر: 91235
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcji8eh.uqevtzsffu.html
هنر نیوز
http://www.honarnews.com