گزارش هنرنیوز از نشست خبری نمایش «بداهه گویی»؛

بهنام تشکر: تئا‌تر برای برخی شبیه به تجارت خانه شده است

16 مرداد 1392 ساعت 14:48

بهنام تشکر در نشست خبری نمایش «بداهه گویی» گفت: متاسفانه در تئا‌تر به جای خوبی نمی‌رویم و تئا‌تر دارد برای خیلی‌ها شبیه به تجارت خانه می‌شود و این تجارت خانه فاصله می‌اندازد در میان جماعتی که می‌خواهند کار کنند با افرادی که از تئا‌تر سود می‌برند.


نشست خبری نمایش «بداهه گویی» صبح امروز ۱۶ مرداد ماه با حضور بهرام تشکر کارگردان، بهنام تشکر مشاور کارگردان، ندا فرهنگ مهر و توماج دانش بهزادی بازیگر و بهروز تشکر تهیه کننده این نمایش در رستوران تالار وحدت برگزار شد.
در ابتدای این نشست بهرام تشکر به عنوان کارگردان این نمایش گفت: بداهه گویی را اولین بار حدود ۱۱ سال پیش در جشنواره تئا‌تر دانشگاهی به روی صحنه بردم که در آن جشنواره مورد توجه قرار گرفت و در‌‌ همان سال در تالار مولوی به مدت یک ماه اجرای عموم گرفت، اجرای دو باره این نمایش در ذهن من بود تا اینکه دو سال پیش تصمیم به اجرای این نمایشنامه گرفتم و به تئاترشهر درخواست اجرا دادم اما به دلایلی با اجرای این نمایش در تئاترشهر موافقت نشد و به ناچار به تالار حافظ آمدیم.
وی ضمن اینکه عنوان نمایش در ابتدا بداهه گویی آلما بوده افزود: نام نمایش در ابتدا بداهه گویی آلما بود، اما از آنجا که درترجمه این اثر ما به ازایی برای کلمه آلما نداشتیم ناگزیر آلما را از عنوان این نمایش حذف کردیم چرا که این کلمه به یکی از رسوم دوره اوژن یونسکو می‌پردازد.
تشکر در خصوص اجرا در تالار حافظ خاطرنشان کرد: در ابتدا تصور نمی‌کردم تا اجرای «بداهه گویی» در تالار حافظ باشد، چراکه میزانسن‌ها و دکور ما براساس کارگاه نمایش چیده شده است اما ما مجبور به اجرا در تالار حافظ شدیم در صورتی که تالار حافظ هنوز آنگونه که باید نتوانسته به قابلیت‌های خود دست یابد و برخی از مدیران ما در مرکز هنرهای نمایشی نا‌خود آگاه و یا به هر شکلی به تئا‌تر لطمه می‌زنند.
این کارگردان در مورد تبلیغات برای «بداهه گویی» افزود: ما تا قبل از بازبینی اجازه تبلیغات نداشتیم و زمانی که بازبینی صورت گرفت و بعد از تائید و صدور مجوز اجرا زمانی که تصمیم به تبلیغات داشتیم پوس‌تر ابتدایی ما از سوی شورای نظارت و ارزشیابی رد شد و تبلیغات ما همزمان باشد با روزهای اول اجرا که ضربه بسیاری به کار وارد کرد و با وجود اینکه اجرای ما ۸ شهریور اعلام شده هفته گذشته به ما گفته شد هفته آینده اجراهای ما برای برگزاری جشنواره تئا‌تر مقاومت باید تعطیل شود.
در ادامه بهنام تشکر مشاور کارگردان گفت: به علت مشغله کاری که در سریال دودکش داشتم نتوانستم تا در این کار حاضر شوم و در روزهای آخر در تمرینات گروه حاضر شدم، این نمایشنامه حرف‌های بسیاری برای گفتن دارد و تاریخ مصرف ندارد و می‌توان آن را در هر دوره‌ای اجرا کرد.
وی در مورد اجرا در تالار حافظ اظهار داشت: اجرا در این سالن کمی سخت است چرا که مشکلاتی چند برابر دارد و تالاری است که مختصاتش حرفه‌ای نیست این در حالی است که مسئولان این سالن هم همکاری‌های لازم را با ما نداشتند و تعاملی میان گروه نمایشی با مسئولان این تالار وجود ندارد و نحوه برخورد مدیریت برای ما بسیار عجیب است و متاسفانه رفتار‌هایشان توجیه شده نیست.
این بازیگر در پایان صحبت‌هایش عنوان کرد: متاسفانه در تئا‌تر به جای خوبی نمی‌رویم و تئا‌تر دارد برای خیلی‌ها شبیه به تجارت خانه می‌شود، در بداهه گویی سوپر استاری وجود ندارد و حضور کیومرث‌پور احمد و بهروز تشکر برای خود تئا‌تر بوده است و این تجارت خانه فاصله می‌اندازد در میان جماعتی که می‌خواهند کار کنند با افرادی از تئا‌تر سود می‌برند، مقصر اصلی کسی است که فضا را باز کرده برای یک تجارت خانه.
بهروز تشکر نیز که در این جلسه به عنوان تهیه کننده حضور داشت، افزود: تهیه کنندگی «بداهه گویی» اولین تجربه تهیه کنندگی من در تئا‌تر است، پیش از این شرایط سخت تئاتری را برای اجرا بهانه می‌دانستم اما با حضورم در این کار شرایط سخت را حس کردم و متاسفانه روز به روز به سمت اجراهای گیشه‌ای می‌رویم. ما قصدمان آشتی دادن مردم با تئا‌تر بود اما در این میان روزهای تلخ و شیرین بسیاری را هم تجربه کردیم، و به دنبال سود مالی نبوده‌ایم و علاقه‌ای هم به شرکت در جشنواره‌ها نداریم.
وی ادامه داد: امیدارم در دولت جدید مدیرانی روی کار آیند که دغدغه این کار را داشته باشند هرچند که بسیاری از این افراد زمانی که در حوزه مدیریت حاضر می‌شوند تغییر می‌کنند.
در پایان توماج دانش بهزادی در این نشست گفت: سعی کردم برای شکل گیری نقش خودم یکسری رویدا‌ها را برای خودم تعریف کنم و با استفاده از تکنیک به رویداد‌ها اشراف پیدا کنم در نقشم و معتقدم تا زمانی که مناسبات قدرت در هر جامعه‌ای برای خود کار می‌کند، این نمایش هم جا برای کارکردن دارد.
این بازیگر در پایان گفت: باور کنید تئا‌تر یک کالای لوکس نیست، تئا‌تر کلای ضروری است و مثل آب و نان واجب است، بیایید حمایت کنید چرا که وظیف شما حمایت است، اگر بودجه کلا برای تئا‌تر خرج نشود برای کجا خرج شود. شما نگران هویت و هستی انسان نیستید.


کد خبر: 62075

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcjiyem.uqe8azsffu.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com