جای خالی یک عنصر فرهنگی
نقش کم رنگ غذا در هشتمین نمایشگاه گردشگری بین المللی تهران
28 بهمن 1393 ساعت 10:59
شاید روزگاری خوراک های گوناگون و متنوع تنها وسیله برای رفع گشنگی مردم در هر سرزمینی بود اما امروز این تنوع غذایی به عنوان بخش مهمی از فرهنگ و روحیات اقوام و ملل گوناگون جای خود را در گردشگری کشورها باز کرده است.با این وجود جای خالی غرفه ای مخصوص خوراک اقوام ایرانی در هشتیمن نمایشگاه بین المللی تهران کاملاً به چشم می آمد.
به گزارش هنرنیوز؛ صدای موسیقی اقوام گوناگون ایرانی تمام محوطه سالن را فرا گرفته است.به هر گوشه ای که خیره می شوی یکی از جاذبه های زیبای فرهنگی ایران توجه مخاطبین را به خود جلب می کند.همنشینی لباس های رنگارنگ در کنار صنایع دستی زیبا،تصاویر گوناگون از جاذبه های گردشگری هر استان که هر یک می توانند هزاران هزار گردشگر را جذب خود کنند در هشتمین نمایشگاه بین المللی گردشگری تهران در سالن ۳۸ که به معرفی استان های ایران تعلق گرفته است هوش از سر و حواست می برد.
با این وجود آرام آرام دلت ضعف می رود، به خودت می آیی و متوجه می شوی زمان ناهار خوردن فرا رسیده است.به خیال اینکه می توانی تجربه تازه ای از خوردن غذای لذیذ یکی از اقوام ایرانی داشته باشی از سالن بیرون می آیی اما همان ابتدا دکه کوچک همبرگر فروشی جلب توجه می کند.امیدت را از دست نمی دهی به دنبال یک سفرخانه و یا رستورانی اغذیه ایرانی می گردی. یکی از رستوران های نمایشگاه بین المللی میان درختان سبز تپه ای پنهان شده است، دیگری در جایی دور، پشت سالن های نمایشگاه است.به سراغ آنها می روی منوهایشان را می خوانی و متوجه می شوی به جز انواع کباب خبری از غذاها دیگر نیست و به ناچار یکی را انتخاب می کنی تا گرسنگی بیش از اندازه کار دست ندهد.
با این وجود این پرسش برایت پیش می آید که چرا در چنین نمایشگاهی که سعی کرده انواع جاذبه های گوناگون فرهنگی ایران را نمایش دهد جای خالی غذای اقوام ایرانی در آن مشهود است. پرسشی که با دیگران مطرح و پاسخ های زیر را دریافت می کنی.
غذای ایرانی را تنها در خانه یافت می شود
مصطفی فاطمی معاون گردشگری استان یزد با بیان این نکته که گردشگران طمع غذای ایرانی را تنها در خانه های اقوام ایرانی می توانند پیدا کنند چالش گردشگری غذا در ایران را تنها مختص این نمایشگاه نمی داند و می گوید:
امروزه گردشگری غذا یکی از انواع پر طرفدار گردشگری است که بسیاری از کشورهای جنوب شرق آسیا از آن کسب درآمد می کنند.همچنین تمایل به خوردن غذا های شرقی در میان مردمان اروپایی بسیار زیاد است اما متاسفانه در ایران کمتر به این موضوع توجه می شود.
فاطمی ادامه می دهد:حتی اگر سالن یا غرفه ای را هم به غذای اقوام ایرانی اختصاص نداده اند جای آن وجود داشت که رستوران های نمایشگاه با انواع خوراک ایرانی از بازدیدکنندگان پذیرایی می کردند در حالی که اگر منوی آنها را هم ببنید تنها انواع چلوکباب وجود دارد.
پیشنهاد غرفه غذا را دادیم اما قبول نکردند
ترگل انوری نژاد یکی از اعضای خوشه سار بوم گردی که در این نمایشگاه غرفه داشتند هم در این مورد به خبرنگار هنرنیوز گفت:ما پیش نهاد پخت غذای های محلی را به مسئولین برگزاری نمایشگاه داده بودیم اما به علت اینکه امکان آوردن وسایل پخت و پز در داخل غرفه نبود مجوز این کار را دیافت نکردیم.
او ادامه می دهد:حتی پیشنهاد برپایی غرفه ای مجزا برای ارائه انواع غذای اقوام ایرانی را دادیم اما با آن هم مخالفت کردند.
بهتر بود غرفه ای مخصوص غذا برپا می شد
رضا اکبری یکی از فعالین گردشگری نیز با بیان این نکته گردشگری غذا یکی از انواع گردشگری در جهان امروز است و ایران هم در این زمینه دارای ظرفیت بالایی است گفت:هرچند برپایی غرفه ای مخصوص غذا در نمایشگاه های گردشگری موردی سلیقه ای است اما شاید بهتر بود چنین غرفه ای هم در این نمایشگاه برپا می شد تا عناصر و جاذبه های گردشگری مان را بهتر معرفی می کردیم.
به گزارش هنرنیوز؛هرچند به هر دلیلی جای خالی غرفه ای مخصوص انواع غذای ایرانی خالی بود اما شاید بهتر بود دست کم رستوران های نمایشگاه بار پخت انواع غذای ایرانی را به دوش می کشیدند ضمن اینکه این رستوران ها در جایی در معرض دید بازدید کنندگان قرار می گرفتند و حتی به جای اینکه دکه کوچکی مخصوص همبرگر که غدایی غربی است دکه مخصوص غذاهای ایرانی در جلوی چشم بازدیدکندگان برپا می شد.
کد خبر: 79266
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcjm8ea.uqehmzsffu.html
هنر نیوز
http://www.honarnews.com