رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان قزوین در گفت و گو با هنرنیوز؛
طرح ورزشهای زمستانی زرشک تا آغاز فصل زمستان به بهره برداری می رسد
19 مهر 1391 ساعت 13:50
رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان قزوین گفت:عملیات نصب دستگاه تله سی یژ(بالابر کوهستانی) در طرح مجتمع های ورزشهای زمستانه مجموعه کامان و زرشک قزوین پس رفع مشکلات فنی و تثبیت خاک تا زمستان به اتمام می رسد.
اسدالله بیراوند- رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان قزوین- در گفت و گو با هنرنیوز در پاسخ به این پرسش که چند روستای هدف گردشگری در استان قزوین وجود دارد؟ گفت: در مجموع ۱۷ روستا این قابلیت را دارند که با اهداف سازمان خودشان را تطبیق دهند، اینها عموماً طرح مطالعاتی شان به اتمام رسیده و مراحل اجرایی آنها با همکاری بنیاد مسکن و دهیاریها آغاز شده است اما از سویی طی تفاهم نامه ای بین وزارت کشور، سازمان میراث فرهنگی و بنیاد مسکن قرار بود هر کدام از این ارگانها بخشی از فعالیت در این باره را بر عهده بگیرند اما نمی دانم چرا کامل اجرایی نشد.
او تأکید کرد : در صورت اجرایی شدن این تفاهم نامه روستاهایی که بحث گردشگری آنها مطرح شده احتمالاً زودتر از بقیه روستاها ساماندهی می شوند و مشکلاتی که عموماً گردشگران در مناطق روستایی بخصوص روستاهای نمونه گردشگری با آن مواجه هستند به حداقل می رسد.
وی درباره مفاد این توافق نامه اظهار کرد: قرار بود برای هر روستا سالانه ردیف اعتباری در نظر گرفته شود و هر کدام از این ارگان ها بخشی از آن اعتبار را تا پایان سال برای همان روستا اختصاص دهند. به عبارتی پس اتمام مطالعات، فعالیت اجرایی باید آغاز می شد اما با تغییرات مدیریتی برخی از آنها نیمه تمام باقی ماند.
بیراوند درباره گردشگری و انرژی پایدار گفت: قسمتی از استان قزوین در منطقه بادگیر قرار دارد و بخشی از روستاهای ما از این نوع انرژی استفاده می کنند یعنی از منطقه طارم و کوهین تا نزدیکی رودبار به کمک توربین های بادی برق تولید می کنند. در این مجموعه طرح توسعه انرژی های پاک و پایدار اجرا می شود که با بخشی از شعار امسال جهانگردی «گردشگری و انرژی پایدار» همخوانی کامل دارد.
او توضیح داد: بخش طارم سفلی یکی از بخشهای شهرستان قزوین در استان قزوین ایران است که از شمال با استان زنجان از جنوب با شهر لوشان و از شمال شرقی با شهر بادی منجیل در ارتباط است. اصلی ترین محصولات طارم سفلی زیتون و انار هستند که شهرت جهانی دارند و حتا کشورهایی مثل عراق،امارات،قطر و ترکیه صادر میشوند.
رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان قزوین اضافه کرد:انار سنگان شهرت جهانی داشته و از مرغوبترین انارهای ایران است. سنگان در بالا دست روستای دولجک قرار داشته و دارای آب و هوای مطلوب است که برای گردشگران جذاب است همچنین یکی دیگر از روستاهای معروف طارم سفلی روستای قوشچی بوده که به نگین طارم سفلی معروف است. باغهای سر به فلک کشیده زیتون از جاذبههای توریستی این روستا است.
او با بیان این که استان قزوین سرچشمه هاى آب معدنى و طبیعى متعددى دارد، اظهار کرد: مجتمع آب درمانى ارشیا در آبگرم خرقان، چشمه هاى آب معدنى سلطان بلاغ، آب ترش و آب لرزان، آب گرم كش آباد، هفت چشمه زوارك، هفت چشمه آوج، كسن بقین، اسمبرد، آب گرم یله گنبد از جمله این چشمهها با خاصیت درمانی هستند..
وی اضافه کرد:آب معروف کسن بقین که در درمان بسیاری از امراض مفید است در بخش طارم واقع شدهاست.همچنین ییلاق سمنگاه و فردوس که از مناطق بکر ودست نخورده توریستی بوده در بالاترین نقاط طارم واقع هستند.
بیراوند در مورد آموزش راهنمایان بومی گفت: ما در بعضی روستاهای هدف برای آموزش گردشگری سعی کردیم چند کار را با هم انجام دهیم. تعدادی از این خانه ها را برای پذیرش گردشگر توسط آموزش اهالی آماده کردیم. تعدادی بلد محلی هم در آنجا حضور پیدا کردند که علاوه بر آشناسازی گردشگران با نقاط دیدنی با توجه به شناختشان از محیط سبب کسب درامد برای جامعه محلی می شوند. حتی تعاونی تحت عنوان «تعاونی روستای گردشگری» تشکیل شده است.
او همچنین درباره مناطق نمونه گردشگری توضیح داد: ۱۷ منطقه نمونه گردشگری داریم که در سه دوره سفر مصوب شده اند. طرح جامع ۶ منطقه تهیه شده، سرمایه گذار هم دارد مثل کامان، زرشک، با چشمانداز زیبای کوهستانی واقع در شمال قزوین در محور قزوين - الموت و آبگرم یلهگنبد در۱۰ کیلومتری جاده قزوین - رشت که در دور اول سفر به تصویب رسیدند و باغ تابان به مساحت ۵۰ هکتار در ۱۰ کیلومتری شرق شهر قزوین در محور قزوین- الموت قرار دارد و در دور سوم سفر ریاست محترم جمهوری به استان به عنوان منطقه نمونه گردشگری تصویب شدند.
بیراوند درباره عدم حضور سرمایه گذار برای مناطق نمونه گردشگری به دلیل تداخل کار سازمان میر اث فرهنگی با منابع طبیعی ، محیط زیست و اداره آب گفت: هر کدام از سازمان ها وقتی همکار و همراه شوند می خواهند قوانین بخشی خود را اعمال کنند. مشاورین مناطق نمونه گردشگری نیز باید با توجه به دستوالعمل ها و آیین نامه ها و مقررات دستگاه های ذی ربط طرحشان را تهیه می کنند که اگر خارج از این عمل شود قطعاً طرح با مشکل مواجه می شود.
رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان قزوین تأکید کرد: محیط زیست مسوول مناطق چهارگانه، آب منطقه ای حریم و بستر دریاچه ها و رودخانه ها و منابع طبیعی هم اراضی ملی را تحت نظارت دارد. بنابراین اگر مشاور توان داشته باشد طرحش را با لحاظ همه قوانین دستگاه ها ارائه دهدعموماً مشکلات کمتر می شود.
وی عنوان کرد: در حال حاضر در یک تعامل، قبل از اینکه طرح به تصویب برسد نقطه نظر دستگاه ها را گرفته، نکات کارشناسی اعمال و در حضور مدیران همان مجموعه کارها انجام و در کار گروه و بعد در شورای برنامه ریزی و توسعه مطرح می شود.
کد خبر: 47676
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcjmmex.uqeaazsffu.html