نشست سي امين جشنواره بين المللي فيلم كوتاه تهران برگزار شد؛

ركورد استقبال فيلمسازان از «جشنواره بين المللي فيلم كوتاه تهران»

7 مهر 1392 ساعت 15:09

اولين نشست خبري سي امين جشنواره بين المللي فيلم كوتاه تهران برگزار شد.



 انجمن سينماي جوانان ايران نشست خبري «سي امين جشنواره بين المللي فيلم كوتاه تهران» صبح روز يكشنبه هفتم مهرماه و با حضورهاشم ميرزاخاني رئيس هيئت مديره و مديرعامل انجمن سينماي جوانان ايران و دبير اين جشنواره برگزار شد.
هاشم ميرزاخاني دبير سي امين جشنواره بين المللي فيلم كوتاه تهران گفت: از ابتداي ورودم به سينماي جوان به عنوان مجموعه اي كه با جوانان سراسر كشور در ارتباط است فيلم كوتاه را سينماي فرهيختگان اطلاق كرديم و سينماي جوان را محل همدلي و همراهي نسل جوان با سينماي حرفه اي خوانديم و امروز به واقع، همه سينماي جوان را به خوشنامي مي شناسند و افتخار فيلمسازان حوزه سينماي حرفه اي است كه از سينماي كوتاه وارد سينماي حرفه اي شده اند و يا حتي در سينماي كوتاه مانده اند و به آن وفا دارند.
ميرزاخاني با بيان اين نكته اين دوره از جشنواره نقطه عطفي در جشنواره بين المللي فيلم كوتاه تهران است افزود: از اختتاميه جشنواره ۲۹ ستاد اجرايي اين دوره از جشنواره تشكيل شد و برنامه هاي متنوع و مدوني را براي اين دوره طراحي كرد كه اميدواريم جشن سي سالگي جشنواره را باشكوه و به يادماندني نمايد.

منفعت مشترك كه ارتقاي سينماي ايران است
احساني معاون فعاليت ها و آثار سازمان سينمايي كه در هنگام رونمايي از پوستر جشنواره «دبير سي امين جشنواره» را همراهي مي كرد گفت: من براي خسته نباشيد به برگزاركنندگان جشنواره در اين نشست حاضر شدم وسينماي جوان سينماي آينده ما است. كساني كه اين جا كار مي كنند و آموزش مي بينند در آينده نه چندان دور، زمام اين سينما را به دست مي گيرند.
احساني با ذكر اين نكته كه تيم جديد اهتمام دارد بر اين نيروهاي جوان سرمايه گذاري كند و به اين غنچه هاي جديد بال و پر بيشتر بدهد و مديران فرهنگي تلاشي جز اين ندارد گفت: بايد تلاش كنيم تا زمينه هاي بهتر براي فعاليت جوانان فراهم شود.
احساني در ادامه به اهميت نقش رسانه ها پرداخت و گفت: اصحاب رسانه بايد با نگاه تيزبين خود ما را رصد كنند، مسائل را منتقل كنند و براساس عقل با استفاده از عقول ديگران و فضاي دوستانه به منفعت مشترك كه ارتقاي سينماي ايران است دست يابيم.
در ادامه جهت رونمايي از پوستر زرگر مدير روابط عمومي جشنواره گفت: با اهميتي كه سي امين دوره جشنواره داشت، اين دوره استاد نامي كشور جناب آقاي مسعود نجابتي پوستر جشنواره را طراحي نمودند و سپس رونمايي از پوستر سي ام توسط هاشم ميرزاخاني و محمد احساني انجام شد.
بخش بعدي برنامه رونمايي از تيزر جشنواره سي ام بود. در اين بخش نيز زرگر با ذكر اين نكته كه براساس تصميم دبير جشنواره و شوراي اجرايي سه سال متمادي است كه تيزر جشنواره به عنوان يك المان ثابت تثبت شده است گفت: تيزر جشنواره كه توسط هنرمند فيلمساز فيلم كوتاه آقاي آرش رصافي ساخته شده با تغييرنريشن و با صداي استاد متقالچي در اين دوره صداگذاري شده به دوبله تيزر به زبان انگليسي اشاره كرد و افزود: به مناسبت سي امين دوره جشنواره، تيزر به زبان انگليسي نيز ترجمه شده است.  سپس تيزر جشنواره براي اهالي رسانه به نمايش در آمد.
دبير سي امين جشنواره گفت: شروع فعاليت رسمي جشنواره سي ام همزمان با چاپ فراخوان از اسفند ماه سال ۹۱ بود لذا علاقه مندان مي توانستند براي چهارمين سال متمادي بصورت الكترونيكي ثبت نام كرده و پس از دريافت كد ثبت نام ،از طريق اين كد پي گير آثار خود باشند.
معرفي بخشهاي مختلف جشنواره
ميرزاخاني ضمن معرفي بخش هاي مختلف جشنوار گفت: بر اساس آيين نامه؛ جشنواه همانند سال گذشته در دو بخش ملي و بين الملل برگزار مي شود كه در بخش ملي آثار راه يافته به بخش مسابقه علاوه بر داوري در بخش ملي بر اساس موضوع ؛ قابل داوري در سه زيرمجموعه چراغ راه، چشم انداز سرزمين زيباي ما و پرتوي ايمان هستند.

«چراغ راه، چشم انداز سرزمين زيباي ما و پرتوي ايمان»
در بخش چراغ راه اين جشنواره؛ فيلم سازاني شركت نموده اند كه آثارشان با رويكرد نام گذاري سال۱۳۹۲ از سوي مقام معظم رهبري به عنوان سال حماسه سياسي و حماسه اقتصادي و سال ۱۳۹۱ با عنوان توليد ملي حمايت از كار وسرمايه ايراني است كه در نيمه دوم سال ۹۱ توليد شده اند. تنديس جشنواره و مبلغ سي ميليون ريال به همراه حمايت از توليد اثر بعدي به بهترين فيلم با موضوع فوق از سوي داوران جشنواره اهدا خواهد شد.
در بخش «پرتوي ايمان» اين جشنواره فيلم سازاني شركت نموده اند كه آثارشان با تعريف اين بخش يعني آثاري كه در آن ثمرات ايمان و فرجام پر اميد دين داران و رهروان راه فضيلت ترسيم شده و ضمن ايجاد فضاي معنوي به مفاهيم ديني بپردازند ،به گفته وي تنديس جشنواره و مبلغ سي ميليون ريال جايزه نقدي به همراه حمايت از توليد اثر بعدي به بهترين فيلم در بخش «پرتوي ايمان» اهدا خواهد شد.
در بخش «چشم انداز سرزمين زيباي ما» جشنواره متقاضياني شركت كرده اند كه آثارشان با تعريف اين بخش يعني : فيلم هايي كه ضمن ارائه تصويري زيبا شناسانه از ايران، ظرفيت هاي موجود در رنگين كمان فرهنگي، تمدني، تاريخي و جغرافيايي اقصي نقاط كشور را ترسيم نمايد " منطبق باشند كه تنديس جشنواره و مبلغ سي ميليون ريال به همراه حمايت از توليد اثر بعدي توسط داوران جشنواره به بهترين فيلم با اين موضوع اهدا خواهد شد.

جوايز بخش ملي جشنواره اعلام شد:
مژگان زرگر معاون جشنواره هاي انجمن به اهداي ۱۹ تنديس و پرداخت نقدي ۶۵۰ ميليون ريال جايزه به همراه با ۸ حمايت از توليد اثر بعد اشاره كرد و گفت:در اين دوره از جشنواره ۱۹ تنديس در بخش هاي بهترين فيلمهاي مستند، داستاني، تجربي و پويانمايي، بهترين فيلمنامه، تحقيق و پژوهش، تصوير، صدا، تدوين، بهترين مجري طرح، بهترين فيلم جشنواره، بهترين استعداد جوان به متوليدن ۱۳۷۰ به بالا در سه زير مجموعه مستند، داستاني و پويانمايي تعلق مي گيرد.
مديرعامل انجمن سينماي جوانان ايران در تشريح بخش بين الملل جشنواره افزود: دربخش بين الملل داوران دو گروه خواهند بود كه يك گروه به داوري آثار بين الملل در چهارزير مجموعه مستند، داستاني، تجربي و پويانمايي و گروه دوم داوران به داوري آثار بخش آسيا و جهان اسلام مي پردازند.
هاشم ميرزاخاني گفت: بخش مسابقه آسيا به منظور تقويت روابط فرهنگي ميان كشورهاي قاره آسيا در حوزه فيلم كوتاه در نظر گرفته شده است كه كشورهاي هند، كره جنوبي ، چين، هنگ كونگ، تايلند، ژاپن، سنگاپور، لبنان، مالزي، اندونزي، امارات متحده عربي، عراق، اردن، سوريه و ارمنستان ۱۵ كشور آسيايي هستند كه با ۲۱۸ فيلم ، آثارشان را براي شركت درجشنواره ارسال كرده اند
دبير جشنواره افزود : به بهترين فيلم با اين موضوع تنديس جشنواره و جايزه نقدي از سوي هيئت داوران اهدا خواهد شد.
رييس هيئت مديره ومدير عامل انجمن سينماي جوانان ايران ودبير جشنواره بين المللي فيلم كوتاه تهران با تشريح بخش مسابقه «جهان اسلام» با تعريف آثاري كه با رويكرد هنري نسبت به اصول راستين اسلام و براساس مفاهيم همانند عدالت، راستي و كمال، نقش آيين ها در زندگي امروزي و اعتقادات معنوي در ايجاد ارتباطات انساني و همچنين با آروزي ساختن جهاني بهتر اختصاص دارد ، گفت: تركيه، مصر، قرقيزستان، تونس، لبنان، مالزي، مراكش، امارات متحده عربي، اندونزي، فلسطين،عراق، اردن، بنگلادش، قطر، بوسني و هرزگوين پانزده كشورمسلمان هستند كه با ۱۲۱ فيلم، آثارشان را براي شركت درجشنواره و اين بخش ارسال نموده اند كه به گفته ميرزاخاني ، به بهترين فيلم با اين موضوع تنديس جشنواره و جايزه نقدي از سوي هيئت داوران اهدا خواهد شد.
سه جايزه به مجموع جوايز بخش بين الملل اضافه شد / ۹ تنديس و جايزه نقدي در بخش بين الملل جشنواره اهدا مي شود
ميرزاخاني در بخش جوايز مسابقه بين الملل گفت: به منظور تغيير در رويكرد ارزيابي آثار در بخش بين الملل از صرف انتخاب بهترين اثر مستند، داستاني، تجربي و انيميشن در سي امين دوره جشنواره سه جايزه با عنوان بهترين تدوين؛ بهترين تصوير و بهترين فيلمنامه نيز در نظر گرفته شد كه موجب استقبال خوب هنرمندان عرصه فيلم كوتاه از سراسر جهان شد.
دبير جشنواره گفت در اين بخش نيز تنديس جشنواره و جايزه نقدي به برترين ها اهدا مي شود.

ركورد استقبال فيلمسازان از «جشنواره بين المللي فيلم كوتاه تهران»
از ديگر موارد اشاره شده در اين نشست توسط رئيس هيئت مديره انجمن استقبال عظيم فيلمسازان از داخل و خارج از كشور از اين جشنواره بود.
وي با بيان اينكه ارسال۴۴۹۴ فيلم از ايران و ۱۰۹ كشورجهان ركوردي جديد درتعداد كشورهاي شركت كننده به يك جشنواره بين المللي در داخل ايران است افزود : استقبال فيلمسازان داخلي و خارجي از اين جشنواره آن را به عنوان جشن بزرگ خلاقيت ها و همدلي هاي فيلم سازان و سينماگران جهان ارتقاع داده است.

معرفي هيئت انتخاب:
از ديگرموارد تشريح شده شده توسط ميرزاخاني در اين نشست خبري ، تقدير از همراهي هيئت انتخاب بخش ملي و بين الملل بود وي ابراز نمود: ۱۸ كارشناس ، فيلمساز، كارگردان، سينماگر، پژوهشگر، فيلمنامه نويس، تهيه كننده و استاد دانشگاه فيلم هاي رسيده به بخش ملي و بين الملل را بازبيني و انتخاب كرده اند و در اين جا از خانمها و آقايان در بخش هاي مربوطه تشكر و تقدير مي نمايم:
مسابقه بين الملل - دكتر مهناز مظاهري، دكتر علي اصغر فهيمي فر، سياوش سرمدي
مسابقه ملي –تجربي: دكتر فرشاد فرشته حكمت، سعيد عقيقي و جواد مزدآبادي
مسابقه ملي –پويانمايي: دكتر محمدعلي صفورا، كيانوش دالوند، حسين صافي
مسابقه ملي –مستند: محمدعلي فارسي، احسان رجبي و مهدي جعفري
مسابقه ملي –داستاني: سامان سالور، پناه برخدارضايي، داريوش غريب زاده، حبيب ا.. بهمني، رضا ايرانمنش و مسعود اطيابي
مژگان زرگر در ادامه گفت: در اين بخش هيئت محترم انتخاب در بخش ملي با بازبيني ۲۰۰۲ اثر و هيئت انتخاب بين الملل با بازبيني ۲۴۹۲ اثر طي بيش از دوماه تعداد ۱۱۵ فيلم در بخش داستاني ۵۶فيلم در بخش مستند ۲۲ فيلم در بخش تجربي و ۴۱ فيلم در بخش پويانمايي را براي شركت در مسابقه ملي و ۱۳۷ فيلم از ۴۱ كشور براي شركت در بخش مسابقه بين الملل و ۴۹فيلم از ايران براي رقابت در بخش بين الملل را انتخاب و معرفي كرده اند.
در اين بخش ۱۱ درصد از آثار رسيده به بخش داستاني، ۲۷ درصدر در بخش پويانمايي، ۱۲ درصد در بخش تجربي و ۱۰ درصد در بخش مستند به بخش مسابقه راه افته است.

اعلام مكان هاي برگزاري جشنواره بين المللي فيلم كوتاه تهران
دبير سي امين جشنواره بين المللي فيلم كوتاه تهران در ادامه ، به تشريح مكان هاي برگزاري جشنواره پرداخت.
ميرزاخاني گفت : براي اولين بار، در سال ۹۰ مجموعه سينما آزادي در اختيار انجمن بود كه تحول بزرگي در برگزاري جشنواره هاي فيلم كوتاه بود و در سال ۹۱به منظور بهتر شدن امكان نمايش و در اختيار داشتن سالن با ظرفيت هاي بيشتر پرديس سينمايي ملت در اختيار جشنواره بود و با توجه به تجربه خوبي كه در آن دوره به دست آمده در اين دوره نيز پرديس سينمايي ملت به منظور نمايش آثار در نظر گرفته شد.
وي در ادامه گفت: به منظور بهره مندي تمام عزيزان علاقه مند به فيلم كوتاه با توافق انجام شده با مديران محترم كل فرهنگ و ارشاد اسلامي ۳۰ استان كشور و دفاتر انجمن، جشنواره همزمان در سراسر كشور برگزار مي شود كه دفاتر انجمن در اين استانها به عنوان ستاد اجرايي جشنواره مديران كل را همراهي مي كنند.
وي به تصميم شوراي اجرايي در برگزاري جشنواره از ۳۰ مهر تا ۳ آبان ماه در سراسر كشور تاكيد كرد و گفت: با توجه به اتمام جشنواره در روز ۲۸ مهر ماه و برگشت فيلمسازان استانهاي ديگر به شهرهايشان و همچنين آمادگي سرپرستان دفاتر مقرر شد اين دوره جشنواره دو روز بعد از تهران در شهرستانها كار خود را آغاز كند.
وي افزود : مراسم افتتاحيه جشنواره عصر ۲۲ مهر ماه در سالن شماره ۳ پرديس سينمايي ملت و مراسم پاياني و اهداي جوايز نيز عصر روز ۲۸ مهرماه يكشنبه، در تالار وحدت برگزار خواهد شد.

نمايش ۳۵ سانس مسابقه ملي در كنار ۲۲ سانس بين الملل
ميرزاخاني در ادامه اين نشست اعلام كرد: در سال جاري از هيئت محترم انتخاب خواستيم تا با نگاه دقيق و در نظر گرفتن سطح جشنواره بهترين آثار توليد شده در سال جاري را براي نمايش انتخاب كنند و با توجه به كيفيت ، كميت را فراموش كرده لذا يكي از سالن هاي سينما به نمايش فيلمهاي مسابقه ملي و سالن ديگر به نمايش فيلمهاي بخش بين الملل اختصاص داده شد تا فيلمسازان فرصت استفاده از كل برنامه هاي جشنواره را داشته باشند.

حضور پررنگ فيلمسازان ايراني در بخش بين الملل جشنواره
به گفته ميرزاخاني در اين دوره از جشنواره ۴۹ فيلمساز از ايران به رقابت با ۱۳۷ فيلمساز خارجي خواهند پرداخت كه در بخش پويانمايي ۱۱اثر، در بخش تجربي ۹ اثر ، در بخش مستند ۱۰ اثر و در بخش داستاني ۱۹ اثر حضوردارند كه اميدواريم افتخاراتي را نصيب كشور نمايد.

در جهت اهداف فرهنگي و حمايتي از فيلم كوتاه در انجمن سينماي جوانان ايران
مدير عامل اجمن سينماي جوانان ايران در ادامه نشست خبري افزود : فيلم هاي برگزيده بيست و هفتمين جشنواره بين المللي فيلم كوتاه تهران" در ايام جشنواره ۲۸به صورت DVD توزيع شد كه مورد استقبال علاقه مندان قرار گرفت و همچنين فيلمهاي منتخب جشنواره ۲۸ در جشنواره ۲۹ و اكنون به مدد موسسه رسانه هاي تصويري، در اين دوره نيز مجموعه فيلمهاي برگزيده جشنواره ۲۹ در قالب دو DVDتكثير و به همراه خلاصه اي از گزارش افتتاحيه، اختتاميه و گزارش تصويري جشنواره به شكل يك بسته فرهنگي در تيراژ هزار نسخه همزمان با برگزاري جشنواره در مهر ماه به شكل هديه به كليه شركت كنندگان اهدا مي شود.
وي ادامه داد : اين حركت در جهت اهداف آموزشي انجمن سينماي جوانان ايران و به منظور امكان ديده شدن آثار برگزيده فيلم كوتاه صورت گرفته است.

نمايش كليه آثار با كيفيت FULL HD
كليه آثار جشنواره در تمامي سالن ها در اين دوره از جشنواره نيز همچون سه دوره قبل با كيفيت FULL HD به نمايش در خواهد آمدو پخش آثار از طريق دستگاه اچ دي مديا پلير صورت مي گيرد كه توانايي نمايش آثار به شكل فول اچ دي و همين طور سه بعدي را دارد.

كتاب سي سال جشنواره بين المللي فيلم كوتاه تهران منتشر مي شود
در اين دوره از جشنواره كتاب سي سال جشنواره بين المللي فيلم كوتاه تهران به همت انجمن سينماي جوانان ايران و به اهتمام آقاي مسعود نجفي منتشر مي شود.
اين كتاب مجموعه اي ديدني و با ارزش است كه قطعا تمامي فيلمسازان حوزه فيلم كوتاه تمايل به تهيه و نگهداري آن به عنوان يك ماخذ با ارزش از فيلم كوتاه و جشنواره فيلم كوتاه را دارند و تلاش شده تا جايي كه اطلاعات در دسترس بوده شامل اسامي آثار، اسامي شوراهاي برگزاري، اسامي برگزيدگان، حاشيه ها و اطلاعات مختلف آن و همچنين عكس دبيران، پوسترهاي جشنواره و گزارش تصويري جشنواره بخشهاي متنوعي براي اين كتاب مهيا نمايد.

پوستر جشنواره فيلم تهران تمبر شد 
يكي ديگر از موارد اجرا شده در اين دوره تمبر شدن پوستر جشنواره سي ام است كه به عنوان يادبود به ميهمانان هديه مي شود.
معرفي بخشهاي مختلف جشنواره/بخش هاي ويژه بين الملل
مروري بر آثار انيميشن جهان:همزمان با سي امين جشنواره بين المللي فيلم كوتاه تهران علاقه مندان به فيلمهاي كوتاه و انيميشن مي توانند طي دو سانس ۹۰ دقيقه اي به تماشاي آثار برگزيده پويانمايي جهان مي پردازند كه روابط عمومي جشنواره اسامي اين آثار را به مرور اعلام خواهد كرد.
شايان ذكر است اين آثار روز پنجشنبه ۲۵ مهر از ساعت ۹ الي ۱۰:۳۰ و جمعه ۲۶ مهر از ساعت ۱۳ الي ۱۵ در سالن شماره دو پرديس ملت براي علاقه مندان به نمايش در مي آيد.
دنياي پيرامون ، پنج قاره:در اين بخش هفت كشور جهان با هفت اثر آثار خود را عرضه مي كنند.
فرانسه، آلمام، بلژيك، كانادا، هند، آفريقاي جنوبي و نيوزيلند در اين بخش با هفت فيلم ميهمان جشنواره فيلم كوتاه تهران هستند.
اين آثار روز پتجشنبه ۲۵ مهرماه از ساعت ۱۰:۳۰ تا ۱۲ در سالن شماره دو پرديس ملت به نمايش در مي آيد.
كشورهاي مسلمان بوسني هرزگوين، تركيه، لبنان ، امارات، ايران و تونس در اين دوره در بخش كشورهاي مسلمان مسابقه مي دهند: ۶كشور بوسني هرزگوين، تركيه، لبنان و امارات، تركيه، ايران و تونس با۱۳ فيلم در سال جاري در بخش ويژه كشورهاي مسلمان آثارشان به نمايش در مي آيد و با هم رقابت مي كنند.
اين آثار روز سه شنبه ۲۳ مهرماه از ساعت ۱۲:۱۵ دقيقه تا ساعت ۱۴ در سالن شماره دو پرديس به روي پرده مي روند.
زاويه پنهان: آن دروني ها و آن پستو هايي را به نمايش مي گذارد كه معمولا در هياهوي تبليغات مبشران فرهنگي زندگي مدرن ناديده تر باقي مانده اند و البته به همان ميزان از نگاه تيزبين فيلمسازان فيلم كوتاه مغفول نمانده است.

سينمايي كه نمايش فقدان عدالت، عواطف انساني در عالم مدرن را وظيفه خود دانسته و در آرزوي عالمي انساني تر به سر مي برد.

در اين بخش نيز با مرور آثار كشورهاي آلمان، انگلستان، لهستان، لوگزامبورگ و فرانسه بخش جنبي زاويه پنهان همچون سه دوره گذشته با هفت فيلم يك سانس ۹۰ دقيقه اي را به خود اختصاص داده است.

اين آثار روز پنجشنبه ۲۵ مهرماه از ساعت ۱۲:۱۵ دقيقه تا ساعت ۱۴ در سالن شماره دو پرديس به روي پرده مي روند.

سينماي كودك در جشنواره فيلم تهران
همچنين ۸ فيلم از ۸ كشور جهان با موضوع و محوريت كودك در جشنواره به نمايش در مي آيد.كشورهاي كره جنوبي، آلمان، بلغارستان، قرقيزستان، كانادا، ونزوئلا،


کد خبر: 64316

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcjmtem.uqexvzsffu.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com