نامور مطلق در آیین اختتامیه هشتمین جشنواره سینما حقیقت؛
ملتی که حافظه ندارد، آینده ندارد
17 آذر 1393 ساعت 14:06
معاون صنایع دستی کشور در مراسم اختتامیه هشتمین جشنواره سینما حقیقت با تاکید بر نقش مهم سینمای مستند در حافظه فرهنگی جامعه، سینما را تریبونی سترگ برای معرفی صنایع دستی ایران دانست.
به گزارش هنرنیوز،هشتمین جشنواره بین المللی فیلم مستند ایران (سینما حقیقت) در حالی به کار خود پایان داد که در بخش مستندهای صنایع دستی این رویداد آثار برتر معرفی شدند و جوایز خود را از بهمن نامورمطلق معاون صنایع دستی کشور دریافت کردند و وی دقایقی در خصوص اهمیت این رویداد به سخنرانی پرداخت.
متن سخنان نامورمطلق را در ادامه میخوانید: «سینما میتواند صدای بلند هنرمندان صنایع دستی و هنرهای سنتی باشد. صدایی که نیاز به یک بلندگوی سترگ مانند سینما دارد. زیرا باید اقرار کرد که سینما پیچیدهترین و کاملترین نظامهای نشانهای و بیانی را به طور همزمان مورد استفاده قرار میدهد. سینما سخنگوی هنرهاست.
در این میان سینمای مستند نقش ویژهای ایفاء میکند؛ زیرا این سینما به واقعیت و به حقیقت نزدیکتر است. سینمای مستند نسبت خاصی با حافظه جمعی دارد. سینمای مستند حافظه فرهنگی جامعه است. و ملتی که حافظه ندارد آینده ندارد. بخش و حوزهای مانند صنایع دستی و هنرهای سنتی اگر حافظه نداشته باشد آینده و چشم انداز نخواهد داشت
ما علاقمند بلکه نیازمند هستیم با سینمای مستند صنایع دستی و هنرهای سنتی را خاطره دار و حافظه دار کنیم. صنایع دستی را تثبت و از آن متنی ماندگار خلق کنیم. ثبت کنیم تا نه فقط فراموش نشود بلکه به واسطه انباشتگی متنی بلندقامتتر و غنیتر شود. اما دستاورد سینمای مستند برای ما به ثبت خاطره محدود نمیشود. این سینما با نگاه تیز بین خود میتواند واقعیت را به صورتی در معرض تماشا قرار دهد که گریزی از پاسخ و اصلاح نباشد. سینمایی منتقد و مسئول، دلسوز و جسور و این امر مهم به بهترین وجه توسط سینما ممکن میگردد. زیرا سینما امکان روایت پذیری و قهرمان پروری را میسر میسازد. هنرمندان محجوب و گوشه گیر را محبوب و عالمگیر میکند. گفتمان هنرهای بومی و سنتی را جهانی میگرداند. جلوههای فرهنگی ما را فراگیر مینماید. به ویژه اینکه اگر این سینما دوبله شود.
همچنین سینما با هنرهای سنتی نه فقط معنویت را تکثیر و توزیع میکند بلکه خود نیز جلوه معنویت میشود. باید یادآوری کرد که هنرهای سنتی، هنرهایی بر پایه معنویت و حقیقت استوار است. بنابر این سینمای مستند هنرهای سنتی جلوهای از حقیقت و معنویت خواهد بود. امید است سینمای مستند در یک تعامل تنگاتنگ با هنرهای سنتی و صنایع دستی موجب آشنایی سازی این هنرها و استانداردسازی خود شود.»
به گزارش هنرنیوز، در این مراسم که شامگاه ۱۶ آذرماه ۱۳۹۳، با حضور جمعی از مدیران، مستندسازان، میهمانان خارجی، اصحاب رسانه و علاقمندان سینمای مستند در تالار اندیشه برگزار شد، برگزیدگان بخش صنایع دستی و هنرهای سنتی هشتمین جشنواره سینما حقیقت به شرح ذیل معرفی شدند:
بهترین پژوهش: لوح تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ ۴ میلیون تومان به آقای «علیرضا قاسمخان» پژوهشگر و کارگردان فیلم مستند «درخت سخنگو»، جایزه سوم شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ ۴ میلیون تومان به آقای «سیّدمحمدصادق جعفری» کارگردان فیلم مستند «بافندگان خیال»، جایزه دوم لوح تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ ۵ میلیون تومان به آقای «محمدعلی یزدانپرست» کارگردان فیلم مستند «همه آنچه که من دارم» و جایزه اول لوح تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ ۶ میلیون تومان به آقای «علی جلالی» کارگردان فیلم مستند «عمو اوغلی» اهدا شد.
کد خبر: 77268
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcjo8ea.uqeamzsffu.html