وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح کرد:
ایجاد «اتاق فکر» برای تمامی حوزه های فرهنگی و هنری
1 شهريور 1392 ساعت 12:30
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: سیاست زدگی طی سالهای گذشته از مهمترین آفت های عرصه فرهنگ و هنر بوده است.
به گزارش هنرنیوز، «علی جنتی» در نشست اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه که با حضور معاون اول رییس جمهوری در تالار وحدت برگزار شد، افزود: خدا را سپاس می گویم که امروز در خدمت اصحاب فرهنگ و هنر هستم و نگاه مشترکمان امید به آینده است. تلاش خواهیم کرد با وحدت و همدلی کارها را به پیش بریم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تقدیر از فعالیت های صورت گرفته در دوره پیشین این وزارتخانه یادآورشد: از حضور همه فرهیختگان و اصحاب فرهنگ و هنر در این جلسه قدردانی می کنم. برایم مایه بسی افتخار است که بتوانم برای جامعه در عرصه فرهنگ و هنر خدمتی کنم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: به رغم تلاش های صورت گرفته در سالهای گذشته وضعیت فرهنگ و هنر همچنان «نامطلوب» است و باید برای مرتفع کردن مشکلات این عرصه و دغدغه های اهالی فرهنگ و هنر تلاش شود.
جنتی ادامه داد: در شرایطی هستیم که همه کشورها از تهاجم فرهنگی آمریکا نگرانند چرا که آمریکایی ها می کوشند فرهنگ خود را بر جهان غالب کنند.خوشبختانه کشور ما با قدرت هر چه تمامتر با تولید آثار فاخر فرهنگی و هنری علاوه بر ایستادگی در مقابل این تهاجم فرهنگی تلاش کرده فرهنگ آمریکایی را به چالش بکشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین گفت: تلاش می کنم انتظارات معقول اهالی فرهنگ و هنر برآورده شود بنابراین دست یاری به همگان بخصوص هنرمندان کشور دراز می کنم.
جنتی ادامه داد: رونق فرهنگ و هنر از اصول سیاست دولت «تدبیر و امید» است، همانطور که در برنامه هایم در مجلس اشاره کردم به تمامی آنها پایبند و اجرای آنها را عملیاتی خواهم کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد که مشارکت بخش خصوصی در عرصه فرهنگ و هنر امری اجتناب ناپذیراست، باید حضور این بخش را در فعالیت های فرهنگی پررنگتر کنیم .
جنتی همچنین گفت: معتقدم از طریق لایحه مالکیت معنوی می توان خرید آثار هنرمندان را رواج داد و ضمن خرید آثار تولیدی در عرصه های مختلف سینما، تئاتر ، تجسمی و ... از این تولیدات صیانت کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: در طول دوران مسوولیتم در این وزارتخانه از هنر اصیل و معنویت گرا دفاع خواهم کرد و یقین دارم که باید نظام و جامعه از آثار و برکات فرهنگ و هنر به طور کامل بهره مند شود.
جنتی خطاب به هنرمندان افزود: شما اهالی فرهنگ و هنر بهترین حافظان و پاسداران صیانت از ارزش های فرهنگ و هنر هستید که باید به هنرتان ببالید.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین با یادآوری اینکه دیوارهای خانه و شهرهایمان کمتر نشانی از هنر و معماری ایرانی - اسلامی دارد افزود: باید تلاش شود که هنر اصیل ایرانی، اسلامی و معماری بومی جای خالی خود را روی دیوار خانه ها و شهرها پر کند.
جنتی ابراز امیدواری کرد که با برنامه ریزی مناسب و حمایت از تولیدات هنرمندان زمینه خرید و عرضه مناسب آثار هنری در کشور فراهم شود.
وی همچنین به موضوع «پیوست فرهنگی» اشاره کرد و گفت: معتقدم که باید در تولید و ارایه طرح ها و فعالیت های فرهنگی و هنری «پیوست فرهنگی» بوجود آید.
جنتی همچنین یکی از آفت هایی که در عرصه فرهنگ و هنر کشور وجود داشته است را مربوط به برخی مدیران فرهنگی عنوان کرد و توضیح داد: کارهایی که پیشتر به این دسته مدیران سپرده شده هیچ گونه سنخیتی با تخصص شان نداشته است. تلاش خواهم کرد که مدیریت فرهنگی کشور را به اهلش بسپارم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: به هر تفکر و سلیقه ای باید در این حوزه احترام گذاشت و بر سپردن امور و فعالیت های اصلی فرهنگی به افراد متخصص پایبند بود.
وی گفت که ساختمان بهارستان خانه اصلی تمامی اهالی فرهنگ و هنر است و در این خانه جا برای همه وجود دارد. در جلسات تاکید کردم که در تمامی حوزه های فرهنگی و هنری «اتاق فکر» مجزا ایجاد شود.
جنتی همچنین به عرصه سینما اشاره کرد و توضیح داد: سینمای ایران متاسفانه در چند ساله اخیر شرایط بسیار سختی را سپری کرده است. نیاز است که مشکل این عرصه با جدیت و همفکری خود سینماگران مرتفع شود.
به عقیده وی، خوشبختانه کشور ما از نظر جایگاه سینمایی و وجود هنرمندان این عرصه دارای موقعیت جهانی است و باید علاوه بر حفظ این جایگاه با تولید آثار فاخر و ارزشی در ارتقای آن کوشید.
جنتی ادامه داد: معتقدم مشکلات عرصه سینما قابل حل است. متاسفانه نگاههای سلیقه ای در این عرصه وجود داشته و بخشی از مشکلات سینما ریشه در «مدیریت یکسونگرانه» دارد که باید این موضوع نیز در اولین فرصت مورد بررسی و برطرف شود.
تلاش خواهم کرد در اولین فرصت با حضور و کمک خود سینماگران و هنرمندان این عرصه صفا و صمیمت همدلی و همگرایی به این حوزه بازگردد.
جنتی همچنین تاکید کرد که می بایست با دنیا از طریق زبان فرهنگ و هنر سخن گفت و از این شیوه فرهنگ و هنر ایرانی - اسلامی و پیام انقلاب اسلامی را به جهانیان عرضه کرد.
وزیر ارشاد به برخی چالش های پیش روی عرصه نشر اشاره کرد و گفت: ممیزی ها و دادن برخی مجوزها نباید بر اساس سلیقه و نگاه به افراد باشد بلکه باید به آثار ارایه شده و کیفیت آن توجه شود.
وی تاکید کرد که تلاش می شود در این عرصه با کمک خود نخبگان، نویسندگان و اهالی ادب و هنر از چالش های موجود در این عرصه برطرف شود. باید همه تلاش کنیم بذر دوستی و محبت را در دلها کاشته و یکدلی و همگرایی در بین خود را نهادینه کنیم
کد خبر: 62778
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcjoaem.uqe8azsffu.html
هنر نیوز
http://www.honarnews.com