گزارش هنرنیوز از نشست رسانه‌ای هفدهمین جشنواره بین‌المللی تئا‌تر دانشگاهی؛

اصول برای ما مهم است

15 ارديبهشت 1393 ساعت 10:13

نشست رسانه‌ای هفدهمین جشنواره بین‌المللی تئا‌تر دانشگاهی با حضور حسین میرزایی -مدیر کل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری، کمال زارعی -دبیر خانه تئا‌تر دانشگاهی، سیاوش قائدی -دبیر جشنواره-، یوسف باپیری -معاون هنری جشنواره در سالن امیرخانی خانه هنرمندان ایران برگزار شد.


حسین میرزایی در ابتدای نشست گفت: در روبرو شدن با هنر آن هم هنر تئا‌تر ۲ مسئله بسیار مهم است و آن این است که هم در شکل گیری حیات و زندی اجتماعی تاثیر دارد و هم بازتابی از جامعه است. اداره کل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تحقیقات دو نکته را در الویت کاری‌اش قرار داده است یکی آن است که دانشجویان بازتاب دهنده آنچه در جامعه است باشند و این گونه کمکی هم برای حل آن کنند. امیدواریم ما شاهد نقطه نظرات رسانه‌ها، دانشجویا، سینمایی‌ها و تئاتری‌ها باشیم و آن‌ها را ببینیم و بشنویم.

وی در ادامه گفت: ما در جشنواره‌ها پذیرای آثار هنرمندان خواهیم بود و دوست داریمدر این مسیری که پیش روی ما است به عقلانیت، اخلاق و ایمان بیشتری که سرلوحه کارمان است برسیم و آن را نیز ترویج دهیم و آثار این چنینی که ماندگار‌تر هستند بیشتر نیز شوند. اخلاق و مارد این چنینی درون مایه اصلی انسانی است و این موارد است که می‌تواند جامعه ما را به نقطه‌های خوبی برساند. ما باید با توجه به رسالتی که داریم رویکردی را که دین محور است ترویج دهیم. و ظرفیت‌های بالقوه خود را بالفعل کنیم.

میرزایی این چنین ادامه داد: ما اصولی داریم که نمی‌توانیم این‌ها را زیر پا بگذاریم و باید بر آن‌ها تاکید داشته باشیم. هیجانی کاذب به وجود آوردن و به چالش کشیدن نه تنها برای ارتقا فرهنگ ما می‌سر نیست بلکه کاملاً در نقطه مقابل جامعه را دچار مشکل می‌کند. تئا‌تر دانشگاهی ما را ملزم به رعایت نکات اخلاقی می‌کند و نمی‌توانیم با شادی‌های کاذب اتفاقی را که مفید است به وجود بیاوریم. اگر ما شاهد بودیم که گروهی و یا فردی در راستایی که برای ما اهمیت دارد حرکت نمی‌کند و اصول مد نظر سیستم را رعایت نمی‌کند بدون مراحل اداری که تحکم برانگیز است در گفتگویی که با خود شخص خواهیم داشت موضوع را مطرح خواهیم کرد و تمام این مسیر بدون اعمال سلیقه خواهد بود.

سپس سیاوش قائدی دبیر این دوره جشنواره تئا‌تر دانشگاهی گفت: به نظر من جشنواره از شهریور سال گذشته آغاز شده است و دوستان زیادی برای راه اندازی آن زحمت کشیده‌اند. فراخوان این جشنواره در ۸ بخش در مهر ماه منتشر شده است.

وی این چنین ادامه داد: با همکاری وزارت علوم و خانه تئا‌تر دانشگاهی تغییرات اساسی در نوع ثبت نام‌ها داشتیم. دراین دوره متقاضی‌ها به صورت الکترونیکی استفاده کردند و این موضوع هزینه‌های زیادی را کم کرد. با این شیوه ما افزایش ۲۰ درصدی ثبت نام‌ها را شاهد بودیم. در مجموعه ۱۴۳۰ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که از میان متن‌ها که ۵۱۴ نمایش نامه بود ۱۵۴ اثر به مرحله بازبینی رسید. ما در بازخوانی متن‌ها از هنرمندانی استفاده کردیم که نسبت به تئا‌تر ایران و جهان شناخت داشته باشند. در ادامه باید بگویم که مسابقه بخش پژوهش با نگاه علمی پژوهشی اداره کل فرهنگی اجتماعی وزارت علوم تحقیقات به شکل همایش علمی ۱۷ اردیبهشت برگزار خواهد شد. مقالات بر‌تر در اختتامیه معرفی خواهند شد.

دبیر هفدهمین جشنواره بین‌المللی تئا‌تر دانشگاهی گفت: اختتامیه با کارگردانی یک گروه ۶ نفره انجام خواهد شد. در اختتامیه بزرگداشتی هم خواهیم داشت. احمد دامود، هوشنگ آزادی ور و فرهاد مهندس‌پور افرادی هستند که برایشان بزرگداشت خواهیم گرفت و تقدیری از این پیشکسوتان به عمل خواهد آمد. امسال برای ۱۵ گروه تئا‌تر در ۱۵ کشور دنیا دعوت نامه فرستادیم ایتالیا بلغارستان و آلمان برخی از این کشور‌ها هستند. در‌‌نهایت ۴ اثر به جشنواره راه پیدا کردند که در بین آن‌ها تولید مشترک هم به چشم می‌خورد.

هیات داوران جشنواره در بخش مسابقه صحنه تشکیل شده است از، اسماعیل شفیع داوری فرهاد مهندس‌پور،، علیرضا نادری مجید سرسنگی و پل آلن داوری و در بخش پژوهش فرزان سجودی، محمد باقر قهرمانی، کامران سپهران داوری را برعهده دارند رحمت امینی هم دبیر علمی جشنواره است.

در بخش نمایش‌های صحنه‌ای گروهی ۷ نفره از دانشجویان برگزیده دوره‌های قبل این جشنواره نمایش‌ها را بررسی می‌کنند. در بخش مسابقه عکس حمید جبلی، سیف الله صمدیان و سیامک زمردی مطلق و در بخش پوس‌تر حمید لبخنده، قباد شیوا، امیر اسمی تصمیم گیرنده هستند.


کد خبر: 71318

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcjotea.uqevvzsffu.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com