مسعود آب پرور در گفتگو با هنرنیوز:
شبکههای ماهوارهای تماشاگران ایرانی را میدزدند
11 دی 1392 ساعت 10:31
یک کارگردان سریالهای تلویزیونی گفت: تلویزیون نمیتواند سرش را در برف بکند و توجهای به شبکههای رقیب نداشته باشد غافل از اینکه این شبکههای ماهوارهای هر روزه با ساخت سریالهای جذاب، تماشاگران ایرانی را میدزدند.
مسعود آب پرور کارگردان سریالها و تله فیلمهای تلویزیونی در گفتگو با خبرنگار هنرنیوز در مورد ضرورت ساخت سریالهای جذاب تلویزیون افزود: ما ناگزیریم که مخاطب تلویزیون را با ساخت سریالهای جذاب، قوی و طولانی مدت حفظ کنیم. اگر چه تلویزیون باید همواره خلاقیت و ابتکار عمل خودش را در امر برنامه سازی بویژه سریال سازی حفظ کند اما از سوی دیگر نیز باید نگاهی هم به رقبای خودش در بیرون از کشور داشته باشد. چرا که این نگاهها علاوه بر اینکه تلویزیون را از رقبای خارجیاش بیخبر نمیگذارد بلکه موجب میشود تا تلویزیون دست به خلق یکسری تحرکات جدید بزند.
وی یکی از این تحرکات جدید را ساخت سریالهای جذاب، قوی و بالای ۱۰۰ قسمت ذکر کرد و ادامه داد: بر این باورم که تولید و ساخت سریالهای ۱۰۰ قسمتی یک ضرورت در عصر حاضر است و باید این سریالها هر روزه پخش شوند تا بتوانند همواره با تماشاگر ارتباط داشته باشند. ما باید ثابت کنیم که آیا این نوع سریال سازی را بلدیم یا بلد نیستیم. اگر بلدیم حتما خیلی زود موافق خواهیم شد تا با مخاطب ارتباط برقرار کنیم ولی اگر بلد نیستیم. حتما باید تمرین کنیم تا در این مرحله به تبحر برسیم. فیلمنامه نویسان، کارگردانان و تهیه کنندگان تلویزیون در عرصه ساخت تله فیلم و سریال سازی و جذب مخاطب هر چه جلوتر رفتند موفقتر شدند به گونهای که حالا در این عرصه میتوانند نبض تماشاگر را در دستان خود بگیرند.
کارگردان سریال «هوش سیاه ۱ و ۲» اضافه کرد: با نشستهایی که مدیران تلویزیون با برنامه سازان در هفتههای گذشته برگزار کردند نشان دادند که عزم تلویزیون برای ساخت سریالهای طولانی، جدی است و به نظرمی رسد که هرم مدیریتی تلویزیون تمایل بیشتری دارد تا با برنامه سازان تلویزیون ارتباط نزدیکتری برقرار کند تا اگر مباحثی وجود دارد با همدلی دو طرفه حل و فصل گردد.
مسعود آب پرور تصریح کرد: تلویزیون ناگزیر است تا با آزمون و خطا به سمت تولید سریالهای سالانه برود. تلویزیون ملی ایران نمیتواند سرش را در برف بکند و توجهای به شبکههای تلویزیونی رقیب نداشته باشد غافل از اینکه این شبکههای ماهوارهای هر روزه تماشاگران تلویزیون ایران را میدزدند.
کارگردان سریال «عملیات ۱۲۵» با بیان اینکه مدیران تلویزیون با توجه به خلاق بودن هنرمندان ایرانی به این ضرورت رسیدند که باید سریالهای قویتر و طولانی تری تولید کنند خاطر نشان کرد: تجربه ثابت کرده اگر تماشاگران ایرانی از آنتن تلویزیون، کار جذابی ببینند حتما آن برنامه را به کارهای ماهوارهای ترجیح خواهند داد. من به یاد دارم هنگامی که سریال «هوش سیاه ۲» از تلویزیون پخش میشد. ساعت پخش چند سریال ماهوارهای تغییرکرد چون ساعت پخش آنان با ساعت پخش هوش سیاه ۲ همزمان بود. لذا اگر چنین سریالها یی در تلویزیون تولید شود رفته رفته مردم ما به دیدن سریالهای ایرانی عادت خواهند کرد و تلویزیون نیز بتدریج میتواند تماشاگران خود را سر سفره سریالهای وطنی برگرداند.
این کارگردان تلویزیون در مورد ویژگیهای ساخت سریالهای بالای ۱۰۰ قسمت در تلویزیون گفت: یک بخش از این ویژگیها به برنامه سازان برمی گردد. یعنی آنان باید زمان تولید سریالهای ۱۰۰ قسمتی و حتی بالاتر را فشردهتر کنند. هم اکنون کارگردانان سریالهای ۲۵ قسمتی، این سریالها را با تایم ۷ تا ۸ ماهه تولید میکنند. اگر همین تایم را ضرب عدد ۴ بکنیم. یک سریال ۱۰۰ قسمتی طی دو سال تولید خواهد شد که این مدت از حوصله بودجه و زمان تلویزیون خارج است. ضمن اینکه موضوعی را هم که تلویزیون میخواسته با این سریال به تماشاگر گوشزد کند با طولانی شدن زمان تولید، بیات میشود و دیگر نمیتواند اثرگذار باشد. بنابراین باید کارگردانان این نوع سریالها، زمان تولید را با مکانیزیمهای خاص، کاهش دهند.
آب پرور با اشاره به ساخت شهرکهای مجهز تلویزیونی در کشور، بهره گیری از این شهرکها را یکی از راههای کاهش زمان تصویر برداری سریالهای طولانی مدت ذکر کرد و یاد آور شد: وجود شهرکهای مخصوص تلویزیون باعث میشود تا زمان تولید سریالهای بالای ۱۰۰ قسمتی تقلیل پیدا کنند. چرا که داشتن لوکیشن و عدم مزاحمتهایی که معمولا در داخل شهر برای ساخت سریالها وجود دارد موجب خواهد شد تا روند سریال سازی در کشور تسریع یابد.
وی افزود: بسیاری از سریالهای طولانی مدت خارجی معمولا از لوکیشنهای محدودی برخوردارند. اما در عوض، این سریالها قصه محور و گفتگو محورند و از تم خانوادگی بهره میبرند. بنابراین ما باید حتما در این سفره رسانهای، به لحاظ موضوع، مضمون، چشم اندازها، قصهها و ژانرهای مختلف، برنامه سازی داشته باشیم تا بتوانیم پاسخهای مناسبی برای دائقههای مختلف جامعه داشته باشیم. لذا باید تلویزیون سرمایه گذاریهای خاصی را برای ساخت سریالهای بالای ۱۰۰ قسمت اختصاص دهد به این امید که این تنوع، بتواند بار دیگر مخاطبین ایرانی را به سمت رسانه ملی جذب کند.
کد خبر: 67458
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcjoxem.uqeaizsffu.html
هنر نیوز
http://www.honarnews.com