عناصر تشکیل دهنده تئاتر/۱
بازیگری اولین عنصر تشکیل دهنده تئاتر
17 فروردين 1392 ساعت 10:11
بازیگری اولین عنصر تشکیل دهنده یک تئاتر است که بدون حضور بازیگر تئاتری نخواهیم داشت در حقیقت بازیگری حرفه ای سخت است که وجودش برای اجرای یک نمایش الزامی است.
در دهه های اخیر و شاید بتوان گفت در قرن اخیر تئاتر توانسته چه در جوامع غربی و چه در جوامع شرقی جایگاه خود را پیدا کند و همراه با پیشرفت خود طیف مخاطبان و علاقه مندان این حرفه را گسترش دهد، اما آنچه که از دیرباز در تئاتر همیشه مطرح بوده، عناصر تشکیل دهنده آن است که عبارتند از بازیگر، نمایش، فضای تئاتر، عناصر فنی و کارگردان. که به هرکدام از این عناصر به به صورت مجزا خواهیم پرداخت.
اما آنچه که برای مخاطب عام تئاتر بسیار شناخته شده است و گاهی مخاطب علت انتخاب یک تئاتر را آن بیان می کند، بازیگر است. در جوامع امروزی بازیگری از جمله حرفه هایی است که در میان جوانان بسیار طرفدار دارد و بسیاری را به سوی خود کشانده است و از میان این طرفداران بوده اند افرادی که توانسته اند وارد این حرفه شده و خود و استعداد خود را نشان داده اما برخی نیز در میانه های راه از حضور در این عرصه سر باز زده اند و عطای این حرفه را به لقایش بخشیده اند.
آنچه که در اینجا به آن اشاره خواهیم داشت بازیگری در تئاتر و سابقه علمی و حرفه ای بازیگران این مدیوم است. بازیگری تئاتر از جمله حرفه های سختی است که برای رسیدن به آن، فرد باید زحمت بسیاری را متحمل شود چرا که در این مدیوم کسی که به عنوان بازیگر به روی صحنه می رود به صورت زنده اجرا می کند و با مخاطب ارتباط تنگاتنگ دارد.
معمولا نخستین چیزی که به ذهن اکثر مردم در مواقع صحبت از تئاتر خطور می کند بازیگر است و اساسا تئاتر بدون بازیگر نمی تواند آنچه را که می خواهد به مخاطب عرضه دارد، تئاتر بدون بازیگر بی معنا است و بازیگر یکی از دلایل عدم شباهت تئاتر به سینما است چرا که بدون بازیگر نمی توان تئاتری را به روی صحنه برد اما می توان فیلمی را تولید کرد که در آن بازیگری وجود نداشته باشد.
بازیگری در تئاتر بدین معنا است که یک فرد که عنوان بازیگر را دارد نقشی را بازی می کند و در هر تئاتری ممکن است حتی ایفاگر چند نقش باشد، معمولا تمام بازیگران به یک شیوه عمل می کنند اما متناسب با هر نقش و کارکتری که آنها ایفاگر آن می شوند گاهی مواردی وجود دارد که متغییر است و در مورد همه آنها یکسان نیست.
شاید بتوان با صحبت هایی که در خصوص بازیگری می شود این حرفه را این گونه معرفی کرد که بازیگری تجسم انسانی به انسان دیگر به گونه ای موقت که باور کنیم که بازیگر همان شخصیت داستان است.
نکته دیگری که برای بازیگران تئاتر بسیار اهمیت دارد و به آن توجه می شود صدا، بدن و حرکت بازیگر این مدیوم است که برای کارگردان بهره مندی بازیگر از این سه خصلت حائز اهمیت است و گاهی عدم وجود یکی از این خصوصیات باعث شده تا بازیگری نقش خود را از دست دهد.
بازیگر تئاتر همچون دیگر شاغلین در حرفه های متعدد وظایفی دارد که باید به آنها پایبند باشد، این وظایف برای همه بازیگران مشترک است و تفاوتی با هم ندارد، از مهمترین این وظایف این است که بازیگر باید نقش خود را آنگونه که باید دریابد و به بهترین شکل آن را به مخاطب انتقال دهد و برای این منظور همراه با تحلیل نقش خود باید مطالعه بسیار داشته باشد.
در کنار وظایف، بازیگر باید از چند صفت برخورد باشد که این صفات را برخورداری از نیروی تخیل است و همچنین قدرت انتقال احساس خود به دیگران و مهمترین صفت یک بازیگر تئاتر تمایل بازیگر به کار سخت است چرا که این حرفه با سختی های بسیاری همراه است که بازیگران تئاتر به خاطر علاقه آنها را نادیده می گیرند.
کد خبر: 56018
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcjoyei.uqemvzsffu.html