چند خبر از ربع قرن نمایشگاه کتاب؛

ناشران پیش‌بینی‌ جو ناپایدار اردیبهشت ماه را بکنند

11 ارديبهشت 1391 ساعت 16:27

کمیته ناشران داخلی به شرکت‌کنندگان در سه بخش دانشگاهی، آموزشی و کودک‌ونوجوان توصیه کرد تا پیش‌بینی‌های لازم را برای داشتن کف‌پوش در غرفه‌ها کرده تا کتاب‌ها آسیب نبینند.


به گزارش هنرنیوز به نقل از ستاد اطلاع‌رسانی بیست‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، با توجه به احتمال جوی ناپایدار در اردیبهشت‌ماه و در زمان برپایی برگزاری نمایشگاه کتاب، کمیته ناشران داخلی از متقاضیان خواست امکانات لازم را برای جلوگیری از خسارت احتمالی جوی همراه داشته باشند.

کمیته ناشران داخلی در چهار بخش تخصصی ناشران عمومی، دانشگاهی، آموزشی و کودک‌ونوجوان فعالیت می‌کند که از این میان ناشران دانشگاهی، آموزشی و کودک‌ونوجوان در محوطه مصلی حضرت امام خمینی (ره) مستقر می‌شوند. از همین رو کمیته ناشران داخلی از شرکت‌کنندگان در این سه بخش خواست پیش‌بینی لازم را برای کف‌پوش غرفه‌های خود داشته باشند تا کتاب‌ها آسیب نبینند.

سال‌های گذشته با وجود این که ارائه این امکانات از وظایف نمایشگاه نبوده، پشتیبانی این رویداد فرهنگی «پالت چوبی» برای کف‌‌پوش غرفه‌ها در اختیار ناشران می‌گذاشته است. اما کمیته ناشران داخلی از متقاضیان خواست امسال با توجه به این که «پالت چوبی» در انبار اغلب ناشران موجود است، این امکانات را همراه خود داشته باشند.

جهاد فرهنگی اهالی فرهنگ «نهادینه کردن مطالعه» در جامعه است

دبیر انجمن قلم ایران تاکید کرد: هویت نمایشگاه کتاب ایران در جهان، نشان‌دهنده پشتکاری است که سعی دارد هر سال به سمت پیشرفت حرکت کند.

راضیه تجار نویسنده و دبیر انجمن قلم ایران در گفت‌وگو با ستاد اطلاع رسانی بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، اظهار کرد: به اعتقاد من نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران نه تنها تاثیر خود را در کشورمان داشته بلکه در میان نمایشگاه‌های کتاب جهان نیز قامتی برافراشته و مورد توجه است.

وی افزود: نمایشگاه کتاب به قدری بزرگ و مهم است که در تمام طول سال منتقدان، نویسندگان، پژوهشگران، دانشجویان و سایر قشرهای مردم منتظر بهار و برگزاری آن هستند و همین نشان از هویت، بالندگی و ارتقای این رویداد فرهنگی دارد.

به گفته نویسنده «کوچه اقاقیا» نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در هر دوره با زحمت و تلاش دست‌اندرکاران مشکلات و حاشیه‌های کمتری داشته است.

وی ادامه داد: در هر صورت نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران خالی از اشکال نیست اما من فکر می‌کنم هویت آن نشان‌دهنده پشتکاری است که سعی دارد هر سال به سمت پیشرفت حرکت کند.

این نویسنده در بخش دیگری از صحبت‌های خود با تاکید دوباره بر اهمیت نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، تصریح کرد: بر اساس همین اهمیت دو نکته را باید مورد توجه قرار دهیم؛ موقعیت مکانی نمایشگاه و دیگر هدف و کارایی آن.

وی در این باره توضیح داد: موقعیت مکانی نمایشگاه باید متمرکز باشد تا ضمن تثبیت موقعیت با شرایط مناسب رفاه هر چه بیشتر را برای بازدیدکنندگان تامین کند و از سوی دیگر ما نباید تنها به فکر فروش باشیم و در بخش فرهنگی چون نشست‌های تخصصی که البته در حال حاضر نیز مورد توجه است، سرمایه‌گذاری بیشتری داشته باشیم.

نويسنده زن برگزيده ادبيات هشت سال دفاع مقدس، دغدغه اصلی متولیان فرهنگی، نویسندگان، صاحبان اندیشه و ... را ارتقای سطح مطالعه دانست و گفت: در هر رویداد فرهنگی که مرتبط با کتاب و نشر برگزار می‌‎شود در نهایت باید به فکر ارتقای سطح مطالعه بود. البته مردم کتاب می‌خوانند اما مد نظر بالا رفتن سطح اندیشه از راه مطالعه ادبیات است.

وی نهادینه کردن مطالعه از دوران کودکی، ساخت کتاب‌خانه‌های محلی و در دسترس، تشویق خانواده‌ها، تبلیغ کتاب، ارائه بن به دانشجویان، حمایت از کلاس‌های داستان‌نویسی و ارائه کتاب‌های خوب را از راه‌های موثر برای ارتقای سطح مطالعه برشمرد.

دبیر انجمن قلم ایران با اشاره به پیام این دوره از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با عنوان «ربع قرن جهاد فرهنگی» تاکید کرد: این پیام باید تعمیق بخشیده شود و در حد شعار و حرف باقی نماند. در واقع جهاد فرهنگی ما آن است که مطالعه نهادینه شود و آن چه آرزویمان بوده، محقق شود.

وی در پایان ضمن قدردانی از مسئولان معاونت امور فرهنگی گفت: امیدوارم روزی در سراسر کشور شاهد برپایی نمایشگاه‌های دائمی کتاب باشیم.

کتاب‌های جدید و تجدید چاپی راضیه تجار از سوی انتشارات سوره‌مهر در بیست‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران عرضه خواهد شد.

پیام «ربع قرن جهاد فرهنگی» سبب رفع مهجوریت از کتاب می‌شود

میرکریمی گفت: تعبیر ربع قرن جهاد فرهنگی در نمایشگاه کتاب، تعبیر با برکتی است که موجب از بین بردن مهجوریت کتاب در جامعه و به توسعه یافتگی بیشتر کشور منجر می‌شود.

«سيدحسن ميركريمي» مدیر نشر بین‌الملل سازمان تبلیغات اسلامی در گفت‌وگو با ستاد اطلاع رسانی بیست‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، درباره این نمایشگاه و اهمیت آن بیان کرد: یکی از شاخصه‌های توسعه یافتگی در حوزه کتاب، رشد مخاطبان، تیراژ و توجهی است که به موضوع کتاب می‌شود و طبیعتاً علیرغم همه مشکلات و بحران‌ها، از پس برگزاری نمایشگاه کتاب تا دوره بیست و پنجم به خوبی بر آمده‌ایم.

وی درباره ۲۵ سال برگزاری نمایشگاه کتاب گفت: تعبیر ربع قرن جهاد فرهنگی در نمایشگاه کتاب، تعبیر و حرکت با برکتی است که موجب از بین بردن مهجوریت کتاب در جامعه و به توسعه یافتگی بیشتر کشور منجر می‌شود.

میرکریمی به مقایسه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با نمونه‌های جهانی با توجه به موقعیت آنها اشاره کرد و توضیح داد: اهمیت برگزاری نمایشگاه کتاب برای ناشران و مسوولان امری بدیهی است، اما در ابتدا باید شرایط و امکانات بهتری را فراهم کرد اما این به معنی کم اهمیت جلوه دادن کارهای انجام شده نیست.

مدیر نشر بین‌الملل، آمارهای موجود از نمایشگاه کتاب، بحث کیفیت و کمّیت آثار ناشران و فعالیت آنها و مخاطبان را خوب ارزیابی کرد و افزود: البته نمی‌توانیم به این حدود بسنده کنیم، چرا که توقعات از این نمایشگاه هر سال بالاتر می‌رود.

وی با بیان اینکه حضور مردم در نمایشگاه کتاب، بار مسوولیت مسوولان فرهنگی کشور را سنگین‌تر می‌کند، گفت: نقش مسوولان فرهنگی کشور باید در راستای تسهیل شرایط خرید کتاب برای عموم مردم و فراگیر شدن کتابخوانی در جامعه باشد، که در این صورت مشکل رصد مخاطب از سوی ناشران نیز حل می‌شود.

گزارش عملکرد رایزنی‌های فرهنگی در نمایشگاه کتاب ارائه می‌شود


سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گزارش عملکرد رایزنی‌های فرهنگی ایران در کشورهای مختلف را در نمایشگاه کتاب ارائه می‌کند.

به گزارش ستاد اطلاع‌رسانی بیست‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با غرفه انتشارات بین‌المللی الهدی، مرکز بین‌المللی ترجمه و نشر معارف اسلامی، بنیاد اندیشه و همچنین غرفه‌ای با نام این سازمان در این دوره از نمایشگاه کتاب حضور خواهد داشت.

غرفه اختصاصی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در بیست‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران قرار است گزارشی از فعالیت‌های رایزنی‌های مختلف فرهنگی در زمینه‌های مختلف فرهنگی و هنری را به مخاطبان ارائه کند.

فعالیت‌های رایزنی‌ها در تمام زمینه‌های فرهنگی و هنری بوده اما به طور ویژه فعالیت‌هایی چون برپایی نمایشگاه کتاب و یا ویژه‌برنامه‌های ایام دهه فجر و ... در این گزارش‌ها مورد توجه است.

در سایر غرفه‌های زیرمجموعه این سازمان نیز علاوه بر عرضه آثار، برنامه‌هایی چون برپایی نشست، رونمایی از آثار فرهنگی و ... صورت می‌گیرد.

بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با پیام «ربع قرن جهاد فرهنگی» از ۱۳ تا ۲۳ اردیبهشت در مصلاي بزرگ حضرت امام خمینی (ره) برگزار می‌شود.


کد خبر: 40088

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcjoyex.uqeyozsffu.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com