در سفر معاون فرهنگي کانون به قم مطرح شد؛
گسترش همکاریهای مشترک حوزه علمیه و کانون در عرصه تربیت دینی کودکان و نوجوانان
17 فروردين 1390 ساعت 10:21
معاون فرهنگی و جمعی از مدیران کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به شهر مقدس قم رفتند تا در دیدار با مسوولان حوزه علمیه قم پيرامون گسترش همکاریهای مشترک با یکدیگر بحث و تبادل نظر كنند.
به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومی کانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان، حجتالاسلام احمد زادهوش، معاون فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه و کارشناسان حوزه ادبیات در یکی از این دیدارها نظرات جمعی از نویسندگان، شعرا و نشریهنگاران کودک و نوجوان همکار با دفتر تبلیغات اسلامی را به محمدباقر آدوسی، معاون فرهنگی کانون منتقل و با اشاره به این نکته که تولیت و بار اصلی ادبیات کودکان و نوجوانان بر عهده کانون است بر لزوم تعامل بیشتر کانون با حوزه برای استفاده از نظرات صاحبنظران در عرصه تربیت دینی تاکید كرد.
وی با تاکید بر لزوم انجام مهندسی فرهنگی در بخش کودک و نوجوان عنوان کرد که صاحبنظران در دفتر تبلیغات اسلامی مایلند با بهرهگیری از پیشینه تخصصی و قابل قبول کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در تربیت مخاطبان و استفاده از دانش و تجارب دستگاههایی مانند رسانه ملی و آموزش و پرورش و تشکیل نشستهای تخصصی به یک سند جامع تربیتی برای کودکان و نوجوانان دست یابند.
در ادامه این جلسه معاون فرهنگی کانون با معرفی خدمات کانون و ویژگیهای کاری آن، تدوین نظامنامه تربیت دینی و استفاده کافی از نشریات مناسب کودک و نوجوان را ضروری دانست و ضمن اعلام آمادگی برای بررسی نشریات بخش کودک و نوجوان و استفاده از آنها در مراکز فرهنگی هنری کانون در سطح کشور، بر تامین خوراک مناسب برای زمینهسازی رشد شخصیت مخاطبان تاکید کرد.
در این دیدارها مرتضی حیدری مدیر هماهنگی امور استانها، بهمن کاظمی مدیر آموزش و پژوهش و محمد مخلصی مدیر کانون استان قم نیز به ارایه نظر در حوزه کاری خود پرداختند.
بر اساس این گزارش در سفر معاون فرهنگی و مسوولان کانون به قم و با هدف استفاده بهینه از دیدگاههای کارشناسان علوم دینی در حوزه تربیت دینی کودکان و نوجوانان، نشستهای جداگانهای نیز با مدیر مرکز اخلاق و تربیت معاونت پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه، معاون فرهنگی جامعهالمصطفی العالمیه و مدیران و کارشناسان مرکز مشاوره موسسه آموزشی و پژوهشی حضرت امام خمینی(ره) برگزار و پیرامون دستیابی به روشهای مناسب در تربیت دینی کودکان و نوجوانان با استفاده از واسطههای هنر و ادبیات بحث و گفتوگو شد.
در دیدار معاون فرهنگی کانون با حجتالاسلام مهدیعلیزاده، مدیر مرکز اخلاق و تربیت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی وابسته به معاونت پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی، مدیر این مرکز ضمن معرفی گروههای اخلاق و تربیت به تبیین مبانی روانشناختی تربیت اخلاقی در نهادهای مدنی از جمله خانواده، مسجد، رسانه، سیاست و حکومت پرداخت و اظهار امیدواری کرد که همکاریهای متقابل کانون و معاونت پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی بتواند در راستای نیاز مخاطبان، تاثیرات مناسبی را برجای بگذارد.
در این نشست محمدباقر آدوسی معاون فرهنگی کانون، نیز با اشاره به اهداف تربیتی کانون، بر استفاده کافی از مبانی نظری اسلام پیرامون تربیت و اخلاق و کاربردی کردن آن در بین مخاطبان تاکید کرد.
وی در ادامه این دیدارها خدمات کانون در داخل و خارج کشور را برای حجتالاسلام محمدرضا صالح، معاون فرهنگی جامعه المصطفی العالمیه تشریح و برای گسترش همکاری متقابل به منظور بهرهمندی از اساتید جهت آموزش نیروها و شناسایی روشهای جدید در تربیت دینی مخاطبان اعلام آمادگی کرد.
آدوسی با اشاره به ارایه تولیدات کانون در میان شمار زیادی از کودکان و نوجوانان در داخل و خارج کشور ـ به عنوان مخاطبان جامعه هدف کانون ـ اظهار امیدواری کرد که در جریان ارتباط کاری نزدیک کانون و حوزههای علمیه بتوان با دریافت مبانی نظری تربیت دینی و نهادینه کردن صفات خوب و پسندیده در میان مخاطبان به یک نظامنامه تربیتی مشترک دست یافته و از قابلیت بخش بینالملل کانون و جامعه المصطفی به منظور دستیابی به اهداف مورد نظر بهره گرفت و به تبادل دستآوردهای تربیت دینی در عرصه ملی و بینالمللی پرداخت.
حجتالاسلام محمدرضا صالح، معاون فرهنگی جامعه المصطفی العالمیه نیز با بیان قابلیتهای این موسسه در پیاده کردن درسهای فقه و تربیت و اشاره به این آمار که جامعه المصطفی العالمیه بیش از 10هزار نفر طلبه از 100 کشور جهان و بیش از 5 هزار خانواده و 10هزار نفر فرزند اتباع خارجی مقیم ایران را تحت پوشش خدمات فرهنگی، هنری و تربیتی قرار میدهد این قابلیتها را فرصتی مناسب برای جهانیسازی انقلاب اسلامی در میان مخاطبان خارج از کشور و آشنایی آنها با منابع موجود دانست.
وی در عین حال با اشاره به تنظیم نظامنامه تربیت دینی برای افراد تحت پوشش موسسه از تشکیل 200 انجمن فرهنگی از اتباع خارجی خبر داد که در زمینههای آموزش تربیت مربی کودک و نوجوان و مدیریت فرهنگی فعالیت میکنند.
صالح در این دیدار ضمن طرح قابلیتهای کانون در عرصه تربیت مخاطبان اظهار امیدواری کرد که در زمینه توسعه زیر ساختهای فرهنگی، فعالیتهای پژوهشی و زمینههای اجرایی، در داخل کشور و در سطح بینالملل فعالیتهای مشترکی با کانون پیریزی شود.
معاون فرهنگی کانون همچنین در دیدار با حجتالاسلام محمدرضا جهانگیرزاده مدیر مرکز مشاوره آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) و جمعی از مدیران بخشهای مختلف آن بر همکاری متقابل اساتید کانون و این موسسه تاکید کرد.
جهانگیرزاده نیز پس از معرفی مجموعه فعالیتهای آموزشی و پژوهشی موسسه امام خمینی(ره) و با توجه به توانمندیهای کانون در به کارگیری روشهای موثر در تربیت دینی، آمادگی خود را برای تداوم این نشستها و استفاده از ظرفیتهای دو طرف اعلام کرد.
کد خبر: 25283
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcjt8e8.uqeiozsffu.html