گزارش هنرنیوز از نشست نقد و بررسی کتاب «تا خیابان خوشبخت»:

تنوع موضوع و قالب بارزترین ویژگی «تا خیابان خوشبخت» است

2 آبان 1389 ساعت 11:51


جعفر ابراهیمی شاهد در نشست نقد و بررسی کتاب «تا خیابان خوشبخت» گفت: تنوع موضوع و قالب بارزترین ویژگی این مجموعه است اما با وجود این تنوع در قالب و موضوع، هماهنگی پنهانی در کتاب به چشم می‌خورد.
به گزارش خبرنگار ادبی هنرنیوز، نشست نقد وبررسی کتاب «تا خیابان خوشبخت» سروده بابک نیک‌طلب، عصر روز گذشته با حضور شاعر، جعفر ابراهیمی شاهد به عنوان منتقد و عباس کریمی مدیر نشست، در سرای اهل قلم برگزار شد.
«تا خیابان خوشبخت» جدیدترین مجموعه شعر بابک‌نیک برای مخاطبان نوجوان در قالب‌های شعر نو، چهار پاره و مثنوی است که تصویرگری آن را بهزاد امین سلماسی بر عهده داشته است.
ابراهیمی شاهد در این نشست گفت: تفکر غلطی در میان شاعران جاافتاده است که احساس می‌کنند، اشعار یک کتاب نوجوان نباید از 12 تا بیشتر باشد. شاید به دلیل تصویرگری است که احساس می‌کنند هزینه‌شان بالا می‌رود. اما به نظر من این تعداد برای مخاطب کودک مناسب است و برای مخاطب نوجوان بهتر است تعداد بیشتری شعر در کتاب چاپ کنیم.
وی یکی از ویژگی‌های مثبت کتاب «تا خیابان خوشبخت» را تنوع موضوعی دانست و افزود: شاعر تقریبا از تمامی قالب‌ها استفاده کرده است. با وجود این تنوع در قالب و موضوع، هماهنگی پنهانی در کتاب به چشم می‌خورد.
یکی از مواردی که ابراهیمی شاهد به آن اشاره کرد، شکل بزرگسالانه زبان نیک طلب بود: با وجود این که شعر برای نوجوانان سروده شده، زبان بزرگسالانه هم دارد و همین مساله یک ویژگی محسوب می‌شود.
نیک‌طلب در این باره توضیح داد: نوجوانی سنی میانه است. نوجوانان هم کودک هستند و هم نوجوان. از همین رو چیز عجیبی نیست که نگاه بزرگسالانه هم در اشعار به چشم بخورد. اما با این حال نگاه، نگاه نوجوانانه است و قطعا با شعر بزرگسال تفاوت دارد.
این شاعر ادامه داد: مجموعه شعر تجریبات یک دوره است که هنوز بازخوردش معلوم نشده است چراکه باید وارد جامعه شود، مخاطب اصلی خود را ببیند. در نظر من این بود که مجموعه مستقلی باشد و زبان خاص خودم را داشته باشد. فکر می‌کنم تا آنجایی که توانستم همین اتفاق افتاده است. در واقع به نظرم می‌رسد، می‌توانم بگویم «تا خیابان خوشبخت» کتابی برای من است. علی‌رغم اینکه کتاب برای بچه‌ها نوشته شده اما به هر حال، پشت آن شاعری است که می‌خواهد تجربیات خود را بیان کند. در واقع مجموعه‌ای از خیال، آرایه‌های ادبی، تجربیات شخصی و علم ادبیات.
وی هم چنین اظهار کرد: من به صورت کلی کم کار هستم و وقتی اثری را منتشر می‌کنم،‌ سعی دارم گلچینی از کارهایم باشد و کمترین ایراد داشته باشد. در هر صورت سعی می‌کنم اگر ایراداتی هست، در مجموعه‌های بعدی تکرار نشود.
بنابراین گزارش، «تا خیابان خوشبخت» عنوان جدیدترین مجموعه شعر بابک نیک‌طلب و شامل 13 سروده با موضوعات اجتماعی است که به تازگی در هشت هزار نسخه وبا قیمت یک‌هزار و 450 تومان توسط کانون پرورش فکری کودک و نوجوان منتشر شده است. از این سفر، یادگار مهربانی‌ها، در کوچه خاطرات، تا بروید، امید بهار، فردا فرصت پرگشودن، سرو کهنسال، پیغام گل، به رنگ آبی دریا، هوای تماشا، سوار تازه رسیده نشانی تو از عناوین این اشعار است که با موضوعات اجتماعی برای گروه سنی "د" دوره راهنمایی سروده شده است.
«پیشواز روشنی»، «مجموعه‌های گلبانگ تربیت»، «پنجره‌های آسمان»، «گاه‌نامه شعر نوجوانان» و «آسیاب، بچرخ، بچرخ» نام برخی از آثار بابک نیک‌طلب است.


کد خبر: 18993

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcjthev.uqeohzsffu.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com