نگاهی بر بازار تازه های نشر؛
مارکز و سیاحت «از اروپا و آمریکای لاتین»
24 خرداد 1391 ساعت 10:33
«از اروپا و آمریکای لاتین» نوشته گابریل گارسیا مارکز با ترجمه «بهمن فرزانه» از سوی انتشارات ققنوس روانه بازار نشر شد.
به گزارش هنرنیوز، مارکز در سال ۱۹۲۷ در دهکده آرکاتاکا، منطقه سانتامارا در کلمبیا به دنیا آمد، نخستین نوشته هایش را در نشریهای برای دانش آموزان دبیرستانی منتشر کرد. در۱۹۴۷ به تحصیل رشته حقوق پرداخت و کار ادبی جدی خود را با خبرنگاری برای روزنامه ال اسپکتادور در پایتخت کشورش آغاز کرد. چند سال بعد به عنوان خبرنگار عازم رم شد. در همین شهر مرکز سینمای تجربی را کشف کرد و در یک دوره کلاس کارگردانی شرکت جست. در ۱۹۵۵ رهبر جدید کلمبیا روزنامه ال اسپکتادور را تعطیل کرد. گارسیا مارکز، که همه ماهه چک حقوقش می رسید، گرسنه و بی پول، در هتل محل اقامت خود مدت ها به انتظار رسیدن چکی بود که هرگز به دستش نرسید. صاحب هتل، که شب ها تا دیر وقت صدای ماشین تحریر او را میشنید، با او مدارا کرد.
گارسیا مارکز با نوشتن رمان صد سال تنهایی به اوج خلاقیت خود دست یافت و به شهرتی جهانی رسید. صد سال تنهایی که شاهکار مارکز به شمار میرود در ۱۹۸۲ جایزه ادبی نوبل را برای او به ارمغان آورد. او در این اثر به واقعیت گزارشی پشت میکند و به واقعیت خلق شده و تخیل افسارگسیخته روی میآورد.
مترجم «ازاروپا و آمریکای لاتین» مینویسد: «این کتاب گزیده ای از نوشته ها و مقالات گابریل گارسیا مارکز در کتاب بسیار مفصل «از اروپا و آمریکای لاتین» است که طیف گسترده ای از موضوعات روز را در بر می گیرد؛ از قضیه جنایتی معمایی در شهر رم گرفته تا جشنواره سینمایی ونیز و رقابت دو هنرپیشه معروف ایتالیایی ـ سوفیا لورن و جینا لولو بریجیدا ـ و ماجراهای سفر گارسیا مارکز به مجارستان و روسیه.»
«نوشته هایی که در این مجموعه گرد آمده اند هر کدام به یک داستان کوتاه شباهت دارند و بر این اساس میتوان این کتاب را مثل مجموعه داستان خواند.» یادداشت ها و مقالات کتاب حاضر در سیزده فصل تدوین شدهاند که دوازده فصل آن، هر کدام، شامل گزیدهای از یادداشتهای یک ماه از سالهای ۱۹۵۵ تا ۱۹۶۰ است و یک فصل از کتاب یادداشتهایی درباره دیدار پاپ در رم را شامل میشود.
در فصل «پاپ اعظم از نزدیک» در یادداشتی با نام «بزرگترین نمایش جهان» آمده است: «پیوس دوازدهم در کاستل گاندولفو دو بار در مراسم شرفیابی حضور یافته است. روزهای چهارشنبه و شنبه. پیدا کردن بلیت برای اینگونه مراسم کار چندان مشکلی نیست. هر آژانس مسافرتی در رم به اندازه کافی از این بلیت ها دارد. برای توریست هایی که به رم میآیند، دیدار با پاپ اعظم امری واجب به شمار میرود. حتی اگر کاتولیک هم نباشی. توریست های آمریکای شمالی هم غالبا پروتستان هستند همین عقیده را دارند. به این مراسم میروند و از آن فیلمبرداری میکنند. از دودیوار بالا میروند تا از پیوس دوازدهم بهتر فیلمبرداری کنند. شاید پاپ میداند که همه آن زوار، زوار واقعی نیستند. میداند که به آنجا میآیند تا فقط او را ببینند، گفته های او را گوش دهند و تبرک داده شوند. همان طور هم که میداند خیلیها صرفا از روی کنجکاوی میآیند. در هر حال استفاده از دوربین عکاسی ممنوع نیست. همان طور هم از پنجره ها بالا رفتن برای اینکه بنوانی عکس بهتری بیندازی. چون احتمالا خود پیوس دوازدهم با آن شناخت گستردهای که از قلب بشر دارد، میداند که خودش یکی از بزرگ ترین نمایشهای جهان مدرن به شمار میرود.»
مارکز در یادداشتی با عنوان «مشهورترین سال دنیا» مینویسد: «در سال ۱۹۵۷ بیش از چهار هزار نفر در لوس آنجلس کالیفرنیا در مراسم تدفین همفری بوگارت شرکت کرده بودند که به علت سرطان گلو از دنیا رفته بود. آن هنرپیشه محبوب سینما، سومین فرد مشهوری بود که در ماه ژانویه درگذشته بود. در همان ماه، شاعره اهل شیلی، گابریلا میسترال از دنیا رفته بود. همان طور هم آرتورو توسکانینی، رهبر ارکستر و مردی بسیار ثروتمند. اما در ۲۳ ژانویه کارولینا لوئیزا مارگریتا، پرنسس موناکو، دختر رانیری سوم و گریس کلی، به دنیا آمد. سه کیلو و بیست و پنج گرم هم وزن داشت.»
«از اروپا و آمریکای لاتین» نوشته گابریل گارسیا مارکز با ترجمه «بهمن فرزانه» از سوی انتشارات ققنوس ممنتشر شده است. کتاب حاضر در ۲۶۳ صفحه، شمارگان ۲۲۰۰ نسخه به چاپ رسیده است و با قیمت ۶۵۰۰ تومان در دسترس علاقمندان گارسیا مارکز قرار دارد.
کد خبر: 42211
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcjv8ex.uqe8vzsffu.html