محسن روزبهانی در گفتگو با هنرنیوز؛
کسی نبود جواب میهمانان بیاطلاع برنامه «هفت» را بدهد
23 دی 1392 ساعت 13:11
محسن روزبهانی گفت: در برنامه تلویزیونی هفت در بخشی که قرار بود درمورد مبحث جلوههای ویژه حرف زده شود هرچه خواستند گفتند به جزمسائلی را که باید عنوان میکردند. دلیلش هم این بود که کسی نبود تا جوابشان را بدهد.
محسن روزبهانی در پاسخ به سوال خبر نگار هنرنیوز مبنی بر اینکه از نگاه شما چه عاملی بیش از همه در این حادثه نقش داشته است، گفت: هنوز دقیق نمیدانم چه اتفاقی افتاده است ما باید ابتدا از ریز جزییات با خبر بشویم. این موضوع باید کارشناسی شود و اطلاع رسانی هم به درستی صورت پذیرد تا اهل فن و همه سینما گران متوجه باشند که به چه علت و چگونه این اتفاق تلخ رخ داده است.
وی در ادامه افزود: ما در حال حاضر چندین سال است که داریم از موادهایی استفاده میکنیم که بیخطر هستند و در جلوههای ویژه مسئولیت انفجارها را به عهده داریم. به جرات میتوانم بگویم مواد ما بسیار کم خطر است تمام کارشناسان بیایند و من در جلوی چشمان آنها موادم را امتحان میکنم و انواع انفجارها مانند شلیک آرپیجی و تانک و ازاین قبیل کارها آن وقت متوجه میشوند که باید ایراد را در کجا بیابند. مگر در سر فیلم سینمایی «دوئل» خون از دماغ کسی آمد؟ البته اتفاق ممکن است برای همه بیافتد.
روزبهانی درادامه با اشاره به اینکه دربرنامه تلویزیونی هفت به این موضوع به درستی پرداخته نشد گفت: دوستان جمعه گذشته در برنامه تلویزیونی هفت کلی نشستند و درارتباط با این موضوع صحبت کردند در باره هرچیزی حرف زدند به غیر از آن چیزی را که باید میگفتند آن هم به این علت بود که کسی نبود تا جوابشان را بدهد. این اتفاقات برای همان آقایان هم افتاده است. من به تمام صحبتهایی که در این برنامه شد انتقاد دارم. اینها آمدند درباره اتفاقی که سر صحنه فیلم برداری فیلم سینمایی «معراجی ها» صحبت کنند در باره خودشان حرف زدند. هرچه قدر هم مجری برنامه سعی کرد آنها را به راه اصلی برگرداند نتوانست. کسی نبود جوابشان را بدهد و آنها هم این و آن را محکوم میکردند.
مدیر جلوههای ویژه فیلم سینمایی «دوئل» درد ادامه تصریح کرد: افرادی که دراین کار تجربیات عملی دارند بیشتر میتوانند کمک کنند و حق دارند که اظهار نظر کنند نه عدهای که تجربه ندارند و بیشتر در حوزه تئوری یک سری مسائل را میدانند.
وی در ادامه گفت: جمشید هاشمپور چند سال پیش به دلیل یک شلیک ساده دربیمارستان بستری شد و ممکن بود چشمش را ازدست بدهد. آقای دهقان سر کار چه کسی فوت شدند؟ جوان بیست ساله دراین زمینه سر کار چه کسی فوت کرده است؟ این را باز تکرار می کنم که این اتفاقات برای همه افتاده است حتی در سینمای هالیوود از این اتفاقات به وفور میافتد. اما باید دلایل را بررسی کرد.
روزبهانی در ادامه گفت: بنده در حال حاضر میخواهم نامهای را برای شهرک دفاع مقدس تنظیم کنم و بفرستم تا از آنها بخواهم کارشناسانی را از سپاه، ارتش و یا هر جای دیگر بفرستند تا بیایند مواد مورد استفاده ما را دراین زمینه ببیند و با مواد نظامی مقایسه کند. باز هم میگویم مواد ما اصلاً خطر ندارد. اگر مواد مورد استفاده بنده خطرش از سایر موادها کمتر نبود من سینما را میبوسم و کنارمی گذارم. به جرات میگویم موادی را که ما در این چند سال در فیلمهایی مانند «در چشم باد» و فیلم سینمایی «روز سوم» استفاده کردیم بسیار بیخطر است. درفیلم سینمایی «روز سوم» ما روی دوش بازیگر زمانی که کوله پشتی را حمل میکند انفجار زدیم در قسمتی ازبدن که بسیار به سر نزدیک است.
مدیر جلوههای ویژه فیلم سینمایی «رنگ خدا» در باره جدید بودن مدیرها در این حرفه گفت: اینکه عده ای گفتند که مدیران جدید باعث این اتفاقات میشوند باید بگویم که این گونه نیست. اتفاقاً مدیران جدید و جوانها بیشتر حواسشان جمع است. کسی که حرفهای تراست بیشتردر معرض خطر قرارمی گیرد مانند یک راننده حرفهای همیشه تصادفات سنگین برای آنها است و رانندگان غیر حرفهای به دلیل اینکه رعایت میکنند و یا میترسند که سرعت زیادی بگیرند تصادفاتشان خفیفتر است. تمام کسانی که مشکل برایشان ایجاد شده جزو مدیران ما بودند. ما که دیگر استادتر از جواد شریفی نداشتیم.
روزبهانی درباره شیوه کارش در به وجود آوردن صحنههای نظامی گفت: ما تمام صلاحهای جنگی را حذف کردهایم حتی آرپیچی جنگی هم نمیگذارم که سر صحنه بیاورند. تمام آکسسوار صحنه را تا جایی که ممکن است از چوب و ماکت استفاده میکنیم. به طور مثال چاشنیهای نظامی که میآورند سر صحنه با باتری ۱/۵ ولت میزند در صورتی که چاشنیهای بنده با باتریهای ۱۲ ولت کارش را انجام میدهد. برخی چاشنیها با برق بدن هم میزند اینها مسائل جزئی کار است که حساسیت فعالیت دراینزمینه رابالا میبرد.
این مدیر جلوههای ویژه با اشاره به اینکه باید جلوههای ویژه میدانی و یارانه ای با هم ادغام شوند گفت: در حال حاضر در خود هالیوود هم به این نتیجه رسیدهاند که باید در مبحث جلوههای ویژه میدانی و جلوههای ویژه یارانهای را با هم ادغام کنند تا صحنه کاملاً طبیعی شود. مثلاً تش کم را که سر صحنه تولید شده است با ویژوال زیاد کنند.
وی در ادامه در باره نحوه برنامه ریزی در فیلمها برای بخش جلوههای ویژه گفت: یکی دیگر از مشکلات این است که کارگردانان همه صحنههای فیلمشان که تصویر برداریش تمام شد در آخربه سراغ انفجارها میآیند این باعث میشود که به مدیر جلوههای ویژه فشار بیاید و با استرس کارکند من خواهشم از برنامه ریزها این است که دربرنامه ریزیهایشان به این بخش به طور حرفهای و ویژه نگاه کنند. فیلم سینمایی «دوئل» تنها کاری بود که این روال بسیار خوب و منطقی انجام شد.
وی در ادامه افزود: در برخی موارد سر صحنه انفجارها آمبولانس میآید اما از چه زمانی؟ آبولانس باید از زمانی بیاید که ما شروع به درست کردن و جا گذاری موادها کردهایم نه آن وقتی که میخواهیم انفجار را بزنیم. اگر سر پروژهای که پیمان ابدی فوت کرد آتش نشانی سر صحنه بود شاید اتفاق دیگری میافتاد.
کد خبر: 67971
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcjvhem.uqeaazsffu.html