سعید اسدی در گفتگو با هنرنیوز؛

تکلیف ساخت «مرثیه‌ای برای یک دوست» این هفته مشخص می شود

22 مرداد 1391 ساعت 13:11

سعید اسدی کارگردان سینما گفت : قرار است همین هفته تصمیمات نهایی در خصوص ساخت فیلم سینمایی«مرثیه‌ای برای یک دوست» با موضوع حمله ناو آمریکایی به هواپیمایی ایرباس بررسی شود تا ما بتوانیم فیلم را هرچه زودتر کلید بزنیم.


 سعید اسدی کارگردان سینما در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز اظهار داشت: به تازگی از سفر خارج بازگشته ام و قرار است همین هفته تصمیمات نهایی در خصوص ساخت فیلم سینمایی«مرثیه‌ای برای یک دوست» با موضوع حمله ناو آمریکایی به هواپیمایی ایرباس بررسی شود تا ما بتوانیم فیلم را هرچه زودتر کلید بزنیم.
وی افزود: به مناسبت سوم جولای سال روز حمله ناو آمریکایی به ایرباس ایران ما جلسه ای با فارابی داشتیم و بنیاد سینمایی فارابی و آقای «سید‌احمد میرعلایی» مدیرعامل این بنیاد از ساخت فیلم حمایت کردند و قرار است این فیلم با سرمایه گذاری فارابی و به تهیه‌کنندگی «قاسم قلی‌پور» کلید بخورد.
اسدی اضافه کرد: سال های آرزوی ساخت این فیلم را داشتم و علت اصلی بازگشت من به ایران بعد از ۲۲ سال، ساخت دو فیلم سینمایی بوده که اولی همین «مرثیه‌ای برای یک دوست» در خصوص فاجعه ایرباس است و بعد از آن هم دوست دارم فیلمی با موضوع کودتای ۲۸ مرداد بسازم. چرا که هر دو فیلم برای من مهم هستند و از وقایع مهم تاریخی کشورمان به حساب می‌آیند.
وی ادامه داد: فیلمنامه این اثراز ۱۳ سال پیش آماده است و من در طول این سال های همیشه منتظر موقعیتی بودم تا فیلم را بسازم و و همین طور که بارها گفتم من برای ساخت این فیلم با رئیس جمهورهای وقت کشورمان صحبت کرده و همه در رابطه با ساخت چنین فیلمی موافقت کردند، اما تا امروز حمایت چندانی در این زمینه صورت نگرفته بود و امروز خوشحالم که بعد از مدتها شرایط ساخت این فیلم مهیا می شود.
اسدی در خصوص تیم بازیگران این فیلم سینمایی هم ابرازداشت: ساخت این فیلم سینمایی کاری سنگین است و نیاز به زمان کافی برای پیش تولید و فیلمبرداری دارد و من قطعا برای این فیلم از بازیگران مطرح داخلی و حتی خارجی استفاده خواهم کرد و دوست دارم فیلم علاوه برمخاطبان داخلی بتواند در سطح جهان هم حرف های زیادی برای گفتن داشته باشد و مورد استقبال قرار گیرد.
کارگردان فیلم «مهمان» تصریح کرد: فیلم خوب فیلمی است که بتواند مخاطبان را به سینماها بکشاند و حرفی برای گفتن داشته باشد و اگر فیلمی در این خصوص نتواند انبوه مخاطبان را به سینماها بکشاند به هیچ دردی نمی خورد . متاسفانه برخی از برخوردهایی که در سینما با کارگردانان ما می شود باعث دل سردی آنها از ادامه کار در سینما می شود به عنوان مثال من زمانی که فیلم سینمایی«فرود درغربت» را با مشارکت نیروی انتظامی ساختم اصلا باورم نمی شد که فیلم چند سال توقیف شود این در حالی است که فیلم سینمایی «فرود در غربت» توانسته بود در بین ۳۳ فیلم خارجی که از ۲۲ کشور خارجی از جمله مجارستان، هلند، نروژ، نیوزلند، آمریکا، ویتنام، میانمار، ماکائو، بلژیک، آلمان شركت كرده بودند به عنوان بهترین فیلم خارجی انتخاب و خروس طلایی هجدهمین جشنواره فیلم چین را دریافت کند واثری سطحی و پیش پا افتاده نبود .
وی یادآورشد: فیلم آخر من «خیابان بیست و چهارم » هم بعد از پیک سال اندی اکران شد وخیلی ها به این فیلم هم اشکالات بیهوده گرفتند و گفتند مثلا چرا شخصیت اصلی فیلم ریش دارد؟ چرا کراوات می زند؟ چرا لباس خوب می پوشد؟ چرا سر غذا دعا می خواند؟ من نمی دانم آدمی که مشکلات روحی و روانی دارد مگر می تواند تعادل داشته باشد. این گونه برخوردها به جای آنکه برای کارگردان اثر سازنده باشد بدتر باعث دلسردی او می شود. ازطرفی امروز با دوست کارگردانی که از مطرح های این کشور بود صحبت می کردو او خسته بود . خسته از این که برخی ها بدون دانش وارد حرفه سینما شدد و با تجربه ها وبا سابقه ها بیکارشدند. دلگیر بود که چرا این چنین وضعیتی به وجود آمده است؟ نتیجه همان می شود که دستیار فیلمبردار ما به راحتی و بدون تجربه تبدیل به مدیر فیلمبرداری می شود و یا اینکه دستیار کارگردان بدون تجربه بعد از چند کار به سراغ کارگردان سینما می رود و ادعا هم می کند که کارگردان مطرح و چیره دستی است.یا اینکه بعد از تدوین یک کار کوتاه جرات پیدا می کند کار سینمایی را تدوین می کند. به نظرم همه چیز معنای خود را در سینمای ما از دست داده و کم تجربه ها جای حرفه ای ها را گرفته اند واین اصلا برای سرنوشت سینمای ما خوب نیست.
اسدی تاکید کرد: امروز کتاب شکسپیر به زبان انگلیسی را مطالعه می کردم و دیدم که اگر شکسپر توانسته در انگلستان و جهان نامی برای خودش دست و پا کند به دلیل این است که در درجه اول خود انگلیسی ها به او ارزش و بهاء دادند وبی خود بی جهت این نمایش نامه نویس مطرح نشده است. همین می شود که امروز بعد از گذشت چندین سال از مرگ این نویسنده اقتباس فراوانی از آثار او در حوزه نمایش و سینما انجام می شود . در واقع شکسپر از زور انگلیسی بودن، شکسپرشده و ما باید درکشور خودمان هم این گونه به هنرمندان خودمان توجه کنیم.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه برخی ها در سینمای ایران لودگی را با طنز اشتباه گرفته اند ابرازداشت: من از بدو ورودم به ایران بارها گفتم که نفی بسیار، ابتذال وسطحی نگری را به همراه دارد و برای همین است که بعد از آنکه در سال ۱۳۸۰ من فیلم سینمایی«آواز قو» را ساختم که اثری ملی بود حرف های زیادی در خصوص جوانان، مهاجرت و هویت مندی می زد که متاسفانه در آن زمان از سوی مدیران سینمایی وقت به سردی و بی تفاوتی با این فیلم برخورد شد. در صورتی که این فیلم مشکلات روز جامعه را مطرح می کرد ومی توانست در اکران بهتر مورد حمایت قرار گیرد. هرچند فیلم در گیشه موفقی داشت و تبدیل به یکی از آثار پرفروش آن سال های سینما شد.
این کارگردان در ادامه خاطرنشان کرد: من تاکنون در کشورهایی مانند انگلیس ، سوئد و آمریکا بودم در این سه کشور تحصیلات سینمایی داشتم و فرق بین فیلم خوب را با بد می دانم چون ۱۲ سال در این کشورها تدریس کردم . متاسفانه امروز در سینما به لحاظ فیلمنامه ما دچار مشکل هستیم و برخی ها به اسم فیلم کمدی و طنز ، لوده بازی را در سینما و شبکه نمایش خانگی ترویج دادند و نتیجه هم این می شود که امروز مخاطب سینما از دیدن فیلم های پیش پا افتاده ، سطحی و ضعیف واقعا خسته شده و دوست ندارد وقت خود را در سینماها بیهوده برای برخی از فیلم هدر دهد و معتقدم نباید هر کسی که از راه می رسد برای مخاطب فیلم سینمایی بسازد چون این کار باعث می شود که روز به روز ما مخاطبان خود را از دست بدهیم.


کد خبر: 44831

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcjvoex.uqextzsffu.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com