پیشنهاد یک عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی برای نمایشگاه کتاب؛
کتابهای غرفه افغانستان و تاجیکستان در بخش ایران گنجانده شود
17 ارديبهشت 1392 ساعت 15:18
یک عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: اگر کتابهای مربوط به غرفه افغانستان و تاجیکستان در بخش کتابهای عمومی ایران گنجانده میشد، بهتر بود.
به گزارش هنرنیوز، دکتر علی رواقی در گفت و گو با ستاد خبری بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران افزود: اعتقاد دارم این کار باعث میشود تا دسترسی به کتابهای مربوط به این دو کشور که همزبان ما هستند، راحت تر شود و پژوهشگران و حتی ناشران ایرانی میتوانند از این طریق دیدار و ارتباط گسترده تری با دو کشور همسایه داشته باشند و با کتابهایشان آشنا شوند.
این پژوهشگر ادامه داد: تاکید من بر این است که بخش ویژه ای برای غرفه های افغانستان و تاجیکستان در مکان کتاب های عمومی داخلی و یا بهتر از آن در طبقه اول شبستان گذاشته شود تا با اطلاع رسانی مناسب استقبال خوبی ازآنها به عمل آید. حال آنکه جدایی غرفه های آنها در بخش بین الملل علاوه بر دوری راه از این مکان که در مکان دیگری واقع شده، امکان ارتباط بهتر ناشران داخلی را هم با آنها کمرنگ می کند.
دکتر رواقی همچنین گفت: نحوه ارائه نمایشگاه مهم است و وقتی مردم را وادار کنید تا راه طولانی بپیمایند، برایشان خسته کننده است و جلو انگیزه و حسشان از پیگیری آثار فارسی زبانها را خواهد گرفت. امیدوارم این رویکرد از سوی مسولان در سال آینده اصلاح شود.
وی مطرح کرد: گرچه تاجیکها کتابهایی به زبان فارسی منتشر میکنند اما حتی اگر کتابهایشان به خط سریلیک چاپ شده باشد، باز برپایی اش در بخش داخلی بهتر از بخش بین الملل است، چرا که بسیاری از پژوهشگران زبان و ادب فارسی با زبان سریلیک آشنایی دارند. جدای از این مردم عادی هم میتوانند با پدیدآورندگان و ناشران ارتباط زبانی برقرار کنند.
این قرآن پژوه اما از برپایی بخش مربوط به غرفه یاس که کارنامه نشر ایران را در حوزه های گوناگون ارایه میدهد، اظهار خشنودی و تشکر کرد و گفت: حتی اگر کتابهای مربوط به حوزه خود را با توجه به گشت و گذار در روبروی دانشگاه تهران نتوانم پیدا کنم، در اینجا امکان تهیه و لیست آثار را خواهم داشت تا به ناشر مربوطه درخواست دهم و از این حیث آثار یکجا پیش چشم همگان قرار دارد.
دکتر علی رواقی متولد ۱۳۲۰ در مشهد، استاد ادبیات فارسی، قرآن پژوه، مصحح و عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی است. وی داوری کتاب های سال را در این حوزه بر عهده داشته و آثار فراوانی را تالیف و تصحیح کرده که "تصحیح ترجمه مقامات حریری" ، "تصحیح تفسیر قرآن پاک" با مقدمه دکتر مجتبی مینوی ،"زبان فارسی در ماوراءالنهر" ، "فرهنگ فارسی تاجیکی" و "فرهنگ مصدر در زبان فارسی" از آن نمونه اند.
بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران تا ۲۱ اردیبهشت ماه در مصلای امام خمینی (ره) برپاست.
کد خبر: 57774
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcjxaei.uqeaazsffu.html