در پي اجراي نمايش «كشيك‌چي»؛

اسماعيلي: تلاش مي‌كنيم تماشاگر را با ظرائف دين آشنا كنيم

13 مرداد 1389 ساعت 11:32


كارگردان نمايش «كشيك‌چي» گفت: اين نمايش بر اساس زندگي «ميرزا حسين كشيك‌چي» بوده و در اين نمايش تلاش مي‌كنيم تماشاگر را با ظرايف دين آشنا كنيم.
به گزارش هنرنيوز به نقل از فارس، «سعيد اسماعيلي» كارگردان نمايش «كشيك‌چي» درباره شكل‌گيري اين نمايش، چگونگي توليد و اجراي نمايش يادداشتي را به خبرگزاري ارسال كرده است.
كارگردان نمايش، در اين يادداشت آورده است: حوالي سال 1384 بر حسب اتفاق در شهر پر از اسرار اصفهان كاري نمايشي انجام دادم. پيش از رفتن دوستان با صفايي، نشان قبرستان قديمي پر از رمز و راز «تخت فولاد» را دادند كه الحق ديدني بود.
وي در ادامه اين يادداشت مي‌افزايد: قبرستان تخت فولاد، مدفن علما و فضلاي بسيار، عرفاي اهل دل و مأمن دلدادگان آنهاست كه گاه مي‌آيند و بر سر قبر مشايخ خود چله مي‌نشينند و ساعت‌ها به عبادت و تأمل مي‌گذرانند و من نيز بي‌نصيب از آن حال و هوا نشدم. روزهاي بسيار پس از انجام كار به تخت فولاد مي‌رفتم و نفسي در هواي پاك آنجا مي‌كشيدم تا اين كه روزي علامات عجيبي جلب توجهم كرد: به سمت قبر مرحوم كشيكچي. روي ديوارهاي ضلعي از تخت فولاد تكرار اين عبارت بسيار خودنمايي مي‌كرد.
اسماعيلي در اين يادداشت نوشته است: جاذبه‌اي دوست داشتني اجازه‌ نداد تا مسير ديگري بروم تا اين كه از دور دست پرچمي مزين به ذكر شريف امام زمان (عج) قبر ساده سبز رنگي با ارتفاع يك متر خودنمايي عجيبي كرد. زيلوي كوچك و مهرها و كتاب ادعيه فراوان كنار آن، زيارتگاه ساده اهل دل را برايم تداعي كرد.
مطالب حك شده، صاحب قبر را ميرزاحسين كشيكچي؛ از زبدگان و علما ناميده بود كه به زيارت امام غايب نائل آمده است. مردي كه با چشمان اشكبار سر از قبر برداشت و سرگذشت عجيب صاحب آن را بازگو كرد:
مرد ساده اصفهاني كه تجار شهر او را به كشيك مغازه‌هايشان مي‌گماردند از حضرت صاحب مأمور به فريادرسي يكي از تجار صاحب نام اصفهان شده او را از ترس و وحشت بيابان مي‌رهاند.
او مي‌گفت از كرامات بسيار صاحب قبر و با گريه اينجا را مأمني براي دلدادگان امام غايب مي‌دانست و همين تعاريف انگيزه‌اي شد براي به نمايش كشيدن شخصيت بزرگ جناب كشيكچي.
اين كارگردان مي‌افزايد: حال بيش از پنج سال از رفت و آمدهاي من به مزار آن بزرگ مي‌گذرد و مجالي فراهم آمده تا ديگران هم با زندگي اين دوستدار و محبت امام عصر(عج) آشنا شوند.
« گروه ثنا» پيش از اين نيز تلاش كرده تا از طريق هنر نمايش فضايي لطيف و صميمي از مذهب در معرض ديد تماشاگر بگذارد. فضايي كه راه رسيدن به حقيقت را بسيار ساده‌تر از چيزي مي‌داند كه در نظرها رسوخ كرده؛ راه ساده رستگاري، عمل به واجبات و ترك محرمات تأكيد به موارد پيش پا افتاده‌اي كه مغفول مانده اما در نگاه خدا و او نيايش بسيار حائز اهميت و راه رسيدن به معبود است.
به گزارش فارس، اين كارگردان در يادداشت خود به نمايش «كشيك‌چي» اشاره كرده و آورده است: اين نمايش تلاش دارد مخاطب خود را با اولياي خدا آشنا كند؛ اوليايي كه درظاهر ساكتند و بي‌صدا اما دريايي مواجه‌اند در درون.
« گروه هنري ثنا» بيش از ده سال است كه اين گونه قدم به عرصه‌ تئاتر مذهبي گذاشته و تلاش مي‌كند مخاطب خود را با ظرائف دين آشنا كند اما مسير سخت است و پر پيچ و خم.
افتخار اين گروه تا به امروز ضمن حفظ همه استانداردهاي فني و حرفه‌اي ارتباط با عمومي جامعه و دوري از خاص و انگشت‌نما شدن بوده و تلاش كرده است به دور از بهره‌گيري از امكانات دولتي كه حصول آن چيزي جز حقارت و ذلت را در پي نداشته بانيان دريايي مردمي داشته و با نيت خير در قلب و جان تماشاگرش اثر بخشي كند كه صحنهي تئاتر مذهبي براي آنها تفاوتي با مجلس روضه و ذكر فضايل اهل بيت (ع) ندارد.
البته ناگفته هم نماند برادران گرانقدر وزارت ارشاد، انگار شأن خود ندانسته گروه‌هاي غير خودي‌شان را رصد كنند به تماشايشان بنشينند؛ چه بسا به نتايج آزاردهنده‌اي از عملكرد خود برسند.
شايد اين چند خط فرصت خوبي باشد براي متوليان امر كه داعيه‌دار حمايت و تصدي تئاتر كشور و به خصوص تئاتر ديني‌اند كه سرزده به مجموعه فرهنگي هنري كانون سري بزنند و نمايش «كشيك‌چي» را ببينند.
نمايش «كشيك‌چي» از گمنامي و بي‌نامي مي‌گويد پس گمنام بياييد و لحظاتي دور از هر هياهو و منصب، دل و آموزه‌هاي اولياي بي‌نام جدا بسپاريد.


کد خبر: 14654

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcjxmev.uqexizsffu.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com