گزارش هنرنیوز از نشست چهاردهمین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی؛
جلیل دارا: برپایی کارگاه های آموزشی از اهداف جشنواره تئاتر دانشگاهی است
19 ارديبهشت 1390 ساعت 13:54
جلیل دارا در نشست رسانه ای چهاردهمین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی گفت: هدف از برگزاری این جشنواره تنها بخش اجراها نیست و برپایی کارگاه ها هم بخشی از جشنواره است.
نشست رسانه ای چهاردهمین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی ایران 19 اردیبهشت ماه با حضور دبیر جشنواره جواد روشن و جلیل دارا مدیر کل فرهنگی وزارت علوم وتحقیقات وفناوری در سالن کنفرانس تئاتر شهر برگزار شد.
در ابتدای این نشست جلیل دارا سخنانش را اینگونه شروع کرد: خانه تئاتر دانشگاهی از یک سال گذشته شاهد تحولاتی در خصوص جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی بوده است .متاسفانه درهر دوره برگزاری جشنواره خانه تئاتر دانشگاهی تبدیل به دبیرخانه می شود که در این دوره سعی کردیم تا نگاه خود را به این خانه تئاتر تغییر دهیم و با سیاست هایی که داریم این فضا را تبدیل به مدرسه تئاتر کنیم فضایی که تدریس در آن مهم است و دانشگاه به دنبال آن است. نگاه ما به تئاتر دانشگاهی وخانه تئاتر دانشگاهی نگاه به فضایی برای تربیت نیروی تئاتری است.
وی افزود: از دستاوردهای جشنواره دوره قبل اجراهای فراگیر در سطح کشور است که امیدواریم در این دوره هم این اجراها را داشته باشیم. در این دوره 7 گروه برگزیده به خارج از کشور اعزام خواهند شد و از گروه های برگزیده نیز حمایت خواهد شد ودر سالن های مختلف به آنها اجرا داده می شود.
مدیر کل فرهنگی وزارت علوم وتحقیقات و فناوری ادامه داد: جشنواره منطقه ای امسال را در یک منطقه که زنجان بود متمرکز کردیم تا دقت داوری بیشتر باشد و همانطور که شاهد بودیم این جشنواره بسیار خوب در زنجان برگزار شد اما در جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی امسال سه گروه بین الملل که گزینش شده اند در این جشنواره حضور دارند البته 7 گروه بین المللی برگزیده به عنوان مدرسین کارگاه ها معرفی شده اند چرا که هدف از برگزاری این جشنواره تنها بخش اجراها نیست و برپایی کارگاه ها هم بخشی از جشنواره است.
دارا تاکید کرد: در این جشنواره از دانشگاه های مختلف حضور دارند اما تمام بارمالی برعهده وزارت علوم است البته در بحث حمایت مالی چندین سازمان به ما کمک کردند. بعد اتمام برگزاری چهاردهمین دوره جشنواره کلید جشنواره پانزدهم را خواهیم زد که البته نواقص جشنواره دور چهاردهم را بررسی می کنیم ودبیر جشنواره دور پانزدهم را یک ماه بعد از اتمام جشنواره انتخاب خواهیم کرد چرا که ملاک ما در جشنواره آمارآثار نیست بلکه کیفی سازی است چرا که کیفی سازی یکی از ویژگی های اصلی کارهای فرهنگی است.
وی در پایان بودجه این جشنواره را 200 میلیون تومان اعلام کرد.
در ادامه جواد روشن دبیر جشنواره تئاتر بین المللی دانشگاهی گفت: فعالیت دبیرخانه از اواخر شهریور ماه آغاز 89 آغاز شد و در این 8 ماه سپری شده برنامه هایی را پیش بینی کردیم و آنها را پیش بردیم.
وی خاطر نشان کرد: ما در این دوره سعی کردیم که در جشنواره تغییراتی ایجاد نکنیم وزمانی که یک جشنواره 14 دور برگزار می شود احتیاجی به تغییر ندارد و باید به ثبات برسد. حدود 1500 اثر در 10 بخش به ما رسیده است که نشان از علاقه مندی دانشجویان برای شرکت در این جشنواره است.
روشن تاکید کرد: 75 گروه داخلی و3 گروه خارجی در بخش صحنه و 25 میهمان خارجی در این جشنواره حضور دارند. همچنین 6 عنوان کتاب تئوری برنامه ریزی شده که به زودی منتشر خواهد شد و با همکاری مرکز هنرهای نمایشی نمایش های رادیویی را نیز داریم.
وی اظهار داشت: یکی از دغدغه های این جشنواره اجرای عموم دانشجویان است که اگر حمایت صورت نگیرد اجرا سخت می شودچرا که ما نه سالن داریم و نه امکانات مجزا.
روشن در پایان گفت: در جشنواره امسال فصلنامه ای با عنوان«فصلنامه تئاتر تهران» خواهیم داشت و انتشارات افراز، نیلا،قطره نمایشگاهی از کتاب های مرتبط با تئاتر داریم.
کد خبر: 26804
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcjxoe8.uqemyzsffu.html