قاسم بخشی؛
شهید آوینی انقلاب ایران را فراتر از مرزها می دید
5 مهر 1391 ساعت 13:59
قاسم بخشی مستندساز سینماگفت: نگاه شهید آوینی این بود که انقلاب ایران فراتر از مرزها قرار دارد و باید آن را به کشورهای دیگر به درستی معرفی کرد.
به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومی برنامه «هفت»؛ قاسم بخشی مستندساز سینما دومین مهمان برنامه هفت که تصویربرداری مستند روایت فتح را بر عهده داشته است درباره تجربه خود در این مستند تاریخی اظهارداشت: علاوه بر تصویربرداری صدای من نیز به عنوان یکی از چهار صدایی که در روایت فتح شنیده می شود به چشم میخورد. ما سالها در مجموعه روایت فتح به کارگردانی و طراحی شهید مرتضی آوینی در کنار یکدیگر زندگی میکردیم که به این مجموعه میتوان به عنوان اولین سبک مستند ساز ایرانی نگاه ویژه این کرد.
وی ادامه داد: در مجموعه روایت فتح تعریف شهید آوینی از مستند سازی اشراقی بود. در این مجموعه به جنگ به عنوان مقولهای که دائم درحال نابودی و تحقیر است نگاه نمیشود بلکه یک افرادی میپرداختیم که دراین فضا زندگی میکنند بنابراین دراین مستند تلاش کردیم روح زندگی در فضای پشت جبهه را به نمایش بگذاریم و خوشبختانه هنوز به همان شیوه درتولید روایت فتح وفادار مانده ایم.
این مستند ساز ادامه داد: اما بعد از شهادت شهید آوینی انتقاداتی به این مجموعه وارد است چون بعد از جنگ به دلیل نبودن بستر جنگ کمتر توانستهایم این نوع زندگی را به تصویر بکشانیم و مجموعه دچار نواقصی شد. امیدوارم با کامل شدن ایدههای پس از جنگ و حرفهایتر شدن نسل جوان بتوانیم این نوع مستند سازی را بیشتر و بهتر به معرض نمایش بگذاریم. باید اجازه دهیم جوانان وارد این عرصه شده و مستند سازی را تجربه کنند.
بخشی ادامه داد: در دوران دفاع مقدس با وجود خطرات و عملیات متعددی که وجود داشت رقابت بسیاری نیز بین بچههای مستند ساز بود با وجود خطرات کسی حاضر نمیشود حتی دوربینش را به دیگر قرض دهد اما این رقابت سالم بود و باعث حذف کسی نمی شد همین مساله دلیل دوام روایت فتح به حساب میآمد. نگاه شهید آوینی این بود که انقلاب ایران فراتر از مرزها قرار دارد و باید آن را به کشورهای دیگر به درستی معرفی کرد.
در ادامه برنامه بخشهایی از مستند روایت فتح که توسط قاسم بخشی تصویر برداری شده بود و همچنین مراسم تقدیر از این هنرمند در افتتاحیه جشنواره پخش شد.
کد خبر: 46884
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcjxoex.uqemozsffu.html