سعید ابوطالب در گفتگو با هنرنیوز:
50 شخصیت سیاسی لبنان در فیلم «بنت الجبیل» حرف زدند
8 آبان 1392 ساعت 11:35
کارگردان فیلم مستند «بنت الجبیل» از حضور۵۰ شخصیت برتر سیاسی لبنان در این فیلم خبر داد.
سعید ابوطالب کارگردان فیلم مستند «بنت الجبیل» در گفتگو با خبرنگار هنرنیوز در مورد این فیلم گفت: در حال حاضر تدوین این فیلم مستند که موضوع آن به جنگ ۳۳ روزه لبنان و به تغییرات سیاسی این کشور بعد از جنگ می پردازد به اتمام رسیده است. مستند«بنت الجبیل»با نگاهی به تاریخ سیاسی کشور لبنان مباحثی همچون تشکیل کشور لبنان، جنگ های داخلی، احزاب فعال و طوایف این کشور را مورد بررسی قرار می دهد.
وی با بیان اینکه این مستند در ۸ قسمت ۳۰ دقیقه ای برای شبکه اول تدوین شده است و هم اینک نیز در کنداکتور پخش قرار دارد افزود: تولید این فیلم مربوط به سال ۹۰ تا ۹۲ است و دلیل طولانی شدن تایم تولید و تدوین آن؛ گستردگی مصاحبه های این فیلم است، ما در«بنت الجبیل» که یک شهر مرزی و معروف لبنان محسوب می شود که در جنگ ۳۳ روزه نیز سهم موثری داشته است با ۵۰ شخصیت سیاسی این کشور از جمله موافقان و مخالفان حزب الله گفتگو کردیم.
این کارگردان فیلم های مستند ادامه داد: با توجه به مضمون سیاسی این فیلم احتمال اینکه «بنت الجبیل» از شبکه های برون مرزی جمهوری اسلامی نیز پخش شود بسیار زیاد است.
ابوطالب اضافه کرد: به دلیل اینکه مصاحبه های این فیلم به زبان عربی ضبط شده است ما برای مخاطبین ایرانی از زیرنویس فارسی استفاده کردیم که نریشن آن را آقای محمودیان خوانده است.
نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی با اشاره به فضای کشور لبنان یاد آور شد: کشور لبنان، بویژه بعد از جنگ ۳۳ روزه به دلیل توان و قدرت نظامی و اطلاعاتی حزب الله، کشور بسیار آرامی است. البته در شهرهای شمالی لبنان مثل طرابلس و اردوگاه های فلسطینی این شهر که مخالفین مقاومت و حزب الله را در خود جای داده است نیاز به قدری هماهنگی برای مصاحبه و همچنین نیاز به تیم محافظ برای همراهی با گروه فیلمبرداری وجود دارد.
کارگردان فیلم مستند«بنت الجبیل» اظهار داشت: گفتگو کردن با شخصیت های مهم سیاسی کشور لبنان مثل رئیس جمهور سابق این کشور، نخست وزیران سابق و رئسای پارلمان لبنان، بسیار زمان بر بود چرا که این شخصیت با توجه به وزن سیاسی شان به راحتی وقت مصاحبه نمی دهند اما ما در این فیلم با همه این شخصیت های مهم لبنانی گفتگوهای دقیقی را انجام داده ایم.
ابوطالب با بیان اینکه تولید این فیلم مستند بر اساس یک پژوهش دانشگاهی بود و سوالاتی که از مقامات سیاسی لبنان پرسیده می شد همه توسط پژوهشگران دانشگاه طراحی شده بودند گفت: ما ۱۰۰ سوال متفاوت در مورد ساختار سیاسی لبنان همچون وضعیت این کشور قبل از پیمان قاهره، قبل و بعد از پیمان طائف، قبل از پیمان دوحه، علل شکل گیری جنگ های داخلی،علل شکل گیری جنگ ۳۳ روزه، واقعه ۷ می و اتفاقات مهم این کشور را از ۵۰ شخصیت برتر سیاسی لبنانی پرسیدیم.ما حتی در این فیلم توانستیم با متهمین ترور آقای حریری هم به گفتگو بنشینیم.
وی افزود: هزاران صفحه متن مصاحبه های این فیلم به منزله یک پژوهش دانشگاهی است که امیدوارم مورد توجه علاقه مندان به مسائل سیاسی کشور لبنان و همه مخاطبین تلویزیون قرار بگیرد.
کارگردان فیلم مستند«بنت الجبیل» در پاسخ به این سوال که برخورد لبنانی ها با فیلمسازان ایرانی چگونه است تصریح کرد: خوشبختانه در لبنان به دو دلیل، فیلمسازی در این کشورکار خیلی سختی نیست و فیلمسازان معمولا با مشکلات عمده ای روبرو نیستند. اول اینکه، مردم لبنان - هم موافقین و هم مخالفین حزب الله- ذهنیت خوبی از ایرانی ها دارند به جهت اینکه ایران در زمانی که آقای سعد حریری نخست وزیر بود نظر مساعدی به ایشان داشت.لذا موافقین و مخالفین مقاومت در لبنان، جمهوری اسلامی ایران را به عنوان «پدرمعنوی» خود می شناسند. اگر چه ممکن است جریانات مختلف لبنان، با همدیگر مشکلاتی داشته باشند ولی روی هم رفته همه آنان از مسلمانان گرفته تا مسیحی ها و درروزی ها، برای ایران احترام زیادی قائل هستند. دلیل دوم اینکه ، لبنان بعد از استقلال به کشور آزادی تبدیل شده است. بنابراین رسانه ها در این کشور بسیار آزاد و فعالند و مصاحبه شوندگان هم برایشان خیلی مهم نیست که با چه شبکه ای گفتگو می کنند. لذا کار برای گروه های رسانه ای و خبری کار آسانی است.
کارگردان فیلم مستند«۱۲تموز» یاد آور شد: خوشبختانه شخصیت های سیاسی لبنان نیز نسبت به خبرنگاران و رسانه ها، برخوردهای خوب و بازی دارند و حساسیتی نسبت به دوربین در میان آنان وجود ندارد- به جز مناطق نظامی – بنابراین در لبنان ساختن فیلم کار خیلی سختی نیست و به همین دلیل هم تا کنون بسیاری از فیلمسازان ایرانی در این کشور، فیلم های مستند و سینمایی زیادی هم قبل از جنگ ۳۳ روزه، هم در خلال جنگ و هم بعد ازجنگ ۳۳ روزه ساختند.
کد خبر: 65324
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcjxtem.uqei8zsffu.html