در نشست بررسی ازدواج اینترنتی مطرح شد؛

اسلامی: تقید به ارزش‌های اخلاقی آسیب‌های فضای مجازی را می‌کاهد

24 تير 1393 ساعت 14:58

کارشناس نشست تخصصی بررسی آسیب‌های ازدواج‌های اینترنتی در فرهنگ سرای فناوری اطلاعات گفت: افرادی که مقید به ارزش‌های اخلاقی هستند، کمتر از دیگران در معرض آسیب‌های فضای مجازی قرار می‌گیرند.


به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومی فرهنگ سرای فناوری اطلاعات ، نشست تخصصی با موضوع بررسی آسیب‌های ازدواج‌های اینترنتی دوشنبه ۲۳ تیرماه، با سخنرانی شهرام اسلامی دکترای روانشناسیدر فرهنگسرای فناوری اطلاعات برگزار شد.
آسیب‌های ازدواج‌های اینترنتی
اسلامی به ذکر آسیب های ازدواج‌های اینترنتی پرداخت و گفت: اصولا افراد خجالتی در فضای مجازی راحت تر صحبت می‌کنند؛ در حالی که آنها در دنیا حقیقی نمی‌توانند حرف‌های درونشان را بازگو کنند و خواسته‌هایشان را بگویند و همین موضوع یکی از آسیب‌های ازدواج اینترنتی‌ است.
وی افزود: متأسفانه لحن صحبت کردن افراد میان دو فضای حقیقی و مجازی با یکدیگر متفاوت می‌شود؛ یعنی ممکن است دختر خانمی در اینترنت همچون یک بدکاره صحبت کند و یا پسری با هویت جعلی خود را نشان دهد.
این روانشناس تصریح کرد: در دوره‌ای بزرگترین وظیفه مادر همدم بودن با فرزند به ویژه دخترش بود و پدران وظیفه تامین احساس عاطفی دخترانشان را داشتند. امروزه متأسفانه والدین از این وظیفه خود کوتاهی کرده و اینترنت جای آنها را گرفته است. دقیقا آسیب از این نقطه آغاز شد که اینترنت کمبودهای عاطفی افراد را تأمین می‌کند.
وی بیان کرد: ازدواج اینترنتی حتی در آمریکا هم مورد قبول نیست و در ایران هم رد شده است.
در ازدواج اینترنتی امکان آزمودن طرف مقابل وجود ندارد
اسلامی یکی از بهترین راه حل‌های ارزیابی همسر مورد نظر را عصبانی کردنش دانست و گفت: عصبانی کردن طرف مقابل بدون آنکه خودمان عصبانی شویم یکی از را ه های شناخت طرف مقابل است؛ بنابراین از طریق اینترنت نمی‌توان همسر آینده‌مان را عصبانی کنیم و به مرور رفتار تبدیل به رفتارهای دروغین می‌شود و دیگر نمی‌توان انتظارات مورد نظر را یافت.
وی بیان کرد: خیانت‌های اینترنتی دقیقاً از این نقطه آغاز می‌شود. وقتی که زن و شوهری با یکدیگر دعوا می‌کنند و به دنبال گوشی شنوا برای مشکلاتشان می‌گردند و در این صورت غریبه‌ای در اینترنت سر و کله‌اش پیدا می‌شود و همدمی برای فرد می‌شود و همین نقطه آغاز خیانت است.
این روانشناس تصریح کرد: برخی از زوجین تصور می‌کنند که با هویت پنهانی در شبکه‌های اجتماعی همچون وایبر در ارتباط باشند؛ در حالی که این زوجین نمی‌دانند که همین امر آغاز یک خیانت در زندگی است چرا که فرد در ذهنش با فرد غریبه‌ای ارتباط می‌یابد؛ در حالی که آن غریبه همسرش است و همین جا به نوعی خیانت شکل می‌گیرد.
اسلامی اظهار کرد: بزرگترین اتفاق اینترنت نحوه آشنایی است و این نحوه می‌تواند برای ازدواج مسئله‌ساز باشد. زمانی که طرفین از طریق اینترنت با یکدیگر ازدواج می‌کند، به نوعی عادت دارند که حرف‌هایشان را از طریق اینترنت بازگو کنند؛ چرا که مهارت صحبت کردن رو در رو را بلد نیستند و همین امر دیگر آسیب ازدواج اینترنتی است.
وی بیان کرد: انسانها در اینترنت خودشان نیستند و تنها نقش ایفا می‌کنند زیرا اینترنت تنها جایی است که حتی اگر ظرفیت‌های افراد به ته خط برسد، محل امنی برای آنها می‌شود.
اسلامی اظهار کرد: نمی‌توانیم بگوییم که علم چون آسیب دارد، ما از آن استفاده نمی‌کنیم بلکه باید نحوه استفاده از اینترنت را تغییر دهیم و در راستای مثبت از آن استفاده کنیم.
وی بیان کرد: نمی‌توان گفت که فضای اینترنتی همیشه بد است زیرا گاهی ما می‌توانیم برای تربیت فرزندانمان از تجربیات اساتید روانشناس و جامعه‌شناس از طریق شبکه‌های اجتماعی بهره‌مند شویم.
فضای مجازی قابل فیلتر نیست
این روانشناس اظهار کرد: دنیا دهکده جهانی است و از فیلتر شدن رد شده است؛ به همین دلیل ما نگران ازدواج اینترنتی هستیم چرا که نمی‌توانیم آن را فیلترکنیم. آشنایی اینترنتی متفاوت با آشنایی دنیای حقیقی است چرا که افراد نقش‌هایی را بازی می‌کنند که در گرو عقده‌های درونیشان است و از همین نقطه دروغ آغاز می‌شود.
این روانشناس تصریح کرد: آدمها اگر سعی کنند همیشه خودشان باشند قطعا ارتباطی که برقرار می‌کنند، مناسبترین ارتباط خواهد بود؛ برای مثال در اینترنت جایگاه‌هایی به افراد داده می‌شود که آغاز یک سری از بحرانها است؛ یعنی اگر زنی در دنیا حقیقی مردش به او خیانت کرده و همین موضوع را برای فردی غریبه‌ای در دنیای مجازی تعریف کرده باشد، قطعا همه‌ افراد حق را به زن خواهند داد و همین موضوع سبب افزایش شدت اختلاف در اینترنت خواهد بود.
اسلامی اظهار کرد: در ده سال آینده تحقیقات ازدواجی از طریق اینترنت محقق خواهد شد؛ یعنی اگر خانواده‌ای دختری را برای فرزندشان پسندد، برای تحقیقاتشان به سراغ اینترنت و جست‌وجوی صفحات شخصی‌شان همچون فیس بوک و لاین خواهد رفت.
نقش تقید به ارزشهای اخلاقی در کاهش آسیب‌های فضای مجازی
این روانشناس تصریح کرد: زمانی که فرد مقید به ارزش‌های اخلاقی باشد، هیچگاه در آسیب‌های اینترنتی قرار نخواهد گرفت و همیشه سعی می‌کند به صورت مناسب از اینترنت استفاده کند.
وی افزود: امروزه به سمتی سوق می‌یابیم که آسیب‌های مدارس و روابط میان دانش‌آموزان بیش از آسیب‌های اینترنتی است؛ پس به جای اینکه روش فیلترینگ را پیش بگیریم، باید فرهنگ استفاده از آن را آموزش دهیم و مطرح کنیم که ازدواج یک فرهنگ است و اینترنت نمی‌تواند جایگاه درستی در این فرهنگ داشته باشد.
این روانشناس در پایان اظهار کرد: فرهنگ دینی ما بر سنت ازدواج تأکید بسیاری دارد اما به دلیل اینکه در جامعه‌مان تعریف درستی نداریم، این دو مسئله را با یکدیگر تجمیع کرده‌ایم و در نهایت نتیجه منفی عرضه شده است.


کد خبر: 73424

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcjxxea.uqet8zsffu.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com