چيستا يثربي نمايشي مستند آماده مي‌كند

30 شهريور 1389 ساعت 9:44


چيستا يثربي در نظر دارد نمايش مستندي را براي سال آينده آماده اجرا كند.
به گزارش هنر نيوز ،اين نمايشنامه‌نويس و كارگردان تئاتر به ايسنا، گفت: قصد دارم نمايش مستندي را با نام موقت «مار‌كشي» به بخش توليد متون بيست و نهمين جشنواره تئاتر فجر ارائه بدهم و اين اثر را براي اجراي عمومي در سال آينده آماده كنم.
او در توضيح بيشتر اين نمايشنامه مطرح كرد:يك اثر مستند چهاراپيزودي است كه براي نوشتن آن از حوادث واقعي جامعه الهام گرفته‌ام و نمايشنامه را درست مطابق با همان حوادث بازسازي كرده‌ام.
وي ادامه داد: در نوشتن اين نمايشنامه از چهار واقعه اخير كه براي چهار فرد مشهور و محبوب اجتماعي رخ داده است، استفاده كرده‌ام و اپيزود آخر اين نمايشنامه به شعر «ايمان بياوريم به آغاز فصل سرد» از فروغ فرخزاد مربوط مي‌شود.
يثربي كه قصد دارد اين نمايشنامه را از سوي نشر «ناميرا» منتشر كند،اضافه كرد: در اين نمايش با چهار آدم روبه‌رو هستيم كه اتفاقي در زندگي آنها برملا و باعث مي‌شود، كل شيرازه‌ي خانواده آنها از هم بپاچد ضمن اينكه در اين اثر مخاطبان هم نقش موثري دارند، چرا كه نمايش در فضاي يك دادگاه مي‌گذرد و تماشاگران هيات منصفه هستند و از اين جهت تئاتر مستند به تئاتردرماني نزديك مي‌شود و اين هيات منصفه هستند كه سرنوشت اين چهارآدم را رقم مي‌زنند.
وي در عين حال متذكر شد: با توجه به اينكه كاراكترهاي اين نمايش از افراد واقعي گرفته شده‌اند، تلاش كرده‌ام با تغيير نام حساسيت اجتماعي را از بين ببرم.
كارگردان نمايش‌هايي همچون « حيات خلوت» و «كارناوال با لباس خانه» درباره شرايط اجرايي نمايش جديدش به ايسنا گفت: قرار است اين كار به‌همت يكي از ارگان‌هاي دولتي دربهار سال آينده به صحنه برود اما نمايشنامه را براي بخش توليد متون جشنواره فجر ارائه كرده‌ام. زيرا معتقدم با نمايشنامه‌خواني، گروه اجرايي مي‌تواند تماشاگر خود را نسبت به تئاتر مستند محك بزند. چرا كه در زمان نمايشنامه‌خواني تماشاگران جرات بيشتري براي حرف زدن پيدا مي‌كنند. در اين وضعيت نور، دكور و گريم وجود ندارد و گويي همه پشت يك ميز گپ مي‌زنيم.
اين نمايشنامه‌نويس درباره دليل انتخاب اين چهارنفر توضيح داد: آنچه براي من اهميت داشت، اين بود كه ماجراهاي اين چهارنفر از سوي رسانه‌ها پيگيري مي‌شد و در اينجا كنكاشي داريم كه آيا آنچه رسانه‌ها مي‌گويند راست است يا حقيقت بسيار تلخ‌تر از آن چيزي است كه ما مي‌دانيم.
يثربي كه پيش از اين سال 73 نخستين تئاتر مستند خود را روي حوض تئاتر شهر اجرا كرده است يادآور شد: آن نمايش زماني اجرا شد كه با بهزيستي همكاري مي‌كردم و ماجراي «سميه» و «شاهرخ» را به شكل تئاتر مستند اجرا كرديم. اما اين بار در حيطه نمايشي اين كار را محك مي‌زنم.
او يكي ديگر از دغدغه‌هاي خود را در اين نمايش پرداختن به حريم خصوصي زندگي افراد دانست و افزود: در اين نمايش نشان مي‌دهيم كه زندگي فردي آدمها چقدر بر زندگي ديگران تاثير مي‌گذارد. به گونه‌اي كه تصميمات و تقصيرات شخصي ما حتي اگر شهرونداني عادي باشيم، چقدر مي‌تواند بر زندگي اطرافيانمان تاثير بگذارد و به آنها صدمه بزند.
او با اشاره به اينكه قاضي اين دادگاه از نمايشنامه‌ي «هملت» الهام گرفته شده است ادامه داد: در نمايش هملت گفته مي‌شود «بازيگران نمي‌توانند رازي را پنهان بدارند همه را خواهند گفت». من از اين جمله الهام گرفته‌ام. البته اين نمايش كاري طنز است و تلخي واقعيت را با عنصر طنز متعادل مي‌كنيم ضمن اينكه تمام بازيگران ما گروه تئاتر خياباني هستند كه نقش آدمهاي واقعي را بازي مي‌كنند.
يثربي درباره ديگر فعاليتهايش هم گفت: سه نمايشنامه « خانم‌ها وقتي عصباني مي‌شوند خريد مي‌كنند»، « بانو و مرد مرده» و « عروسي در مريخ» را به بخش چشم‌انداز جشنواره تئاتر فجر ارائه مي‌كنم كه اميدوارم يكي از اين نمايشنامه‌ها پذيرفته شود.
چيستا يثربي خرداد امسال نمايش «پريخواني عشق و سنگ» را با بازي سيما تيرانداز در تالار قشقايي تئاتر شهر اجرا كرد.


کد خبر: 17084

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcjxyev.uqeaozsffu.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com