ایوبی:
سینما سخنگوی فرهنگ و تمدن ایران است
10 بهمن 1394 ساعت 12:13
رئیس سازمان سینمایی گفت: رونمایی از مجموعه آثار برگزیده ۳۰ سینمای ایران یک پیام برای جوانان کشور دارد و آن پیام این است که که اگر امروز در سینمای ایران هستند و نفس میکشند دلیل آن وجود پشتوانههای غنی سینمایی در کشور است.
به گزارش هنرنیوز؛ مراسم رونمایی از مجموعه آثار برگزیده سی و سه دوره جشنواره فیلم فجر با عنوان "بر بال سیمرغ" شب گذشته با حضور "علی ربیعی" وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی، "حجتاله ایوبی" رئیس سازمان سینمایی، "محمد حیدری" دبیر سیوچهارمین جشنواره فیلم فجر، "علیرضا رضاداد" مشاور عالی سازمان سینمایی و هنرمندانی چون "لوریس چکناواریان"، "بهمن فرمانآرا"، "مرتضی رزاقکریمی"، "کتایون ریاحی"، "مهتاب کرامتی"، "رویا تیموریان"، "علی ملاقلیپور" و گشمسی فضلاللهی" در موزه سینما برگزار شد.
ابوالحسن داودی کارگردان سینمای کشور در ابتدای این مراسم در سخنانی، گفت: یک همتی امسال شکل گرفته که تاریخچه دوران جوانی و میانسالی سینمای ایران را یادآوری می کند. این موضوع بسیار خوب است و امیدوار هستم تا حرکت تا ۳۰ الی ۴۰ سال آینده ادامه داشته باشد.
وی افزود: مجموعه آثار رونمایی شده با عنوان "بر بال سیمرغ" به همه ما سینماگران کشور یادآوری می کند که عمر سینمای ایران پس از انقلاب به عدد ۳۴ رسیده که این موضوع مسئله بسیار جالب و جذابی است.
در ادامه این مراسم نماهنگی از فیلمهای برگزیده ۳۳ دوره جشنواره فیلم فجر نمایش داده شد که با استقبال حاضران در سالن برگزاری مراسم روبرو شد.
سپس حجت اله ایوبی رئیس سازمان سینمایی در ادامه برنامه در سخنانی، گفت: به خاطر برگزاری این مراسم بسیار خوب از آقای حیدری دبیر سی و چهارمین جشنواه فیلم فجر تشکر می کنم. درحقیقت امروز شاهد هستیم که بهترین های ۳۰ سال تاریخ سینمای ایران در این مجموعه آثار گردآوری شده است.
وی افزود: در سال ۱۳۸۵ مجموعه ۳۰ سال سینمای ایران را گردآوری کردیم. این مجموعه را تا مدت های فراوانی به عنوان هدیه به دیگران اهدا می کردیم. قصد داشتیم تا مجموعه دیگری را گردآوری کنیم که در نهایت بعد از ۱۰ سال آقای حیدری دبیر جشنواره فیلم فجر این مجموعه را گردآوری کرد.
رئیس سازمان سینمایی ادامه داد: این اقدام در گردآوری و رونمایی از مجموعه آثار برگزیده ۳۰ سینمای ایران یک پیام برای جوانان کشور دارد و آن پیام این است که که اگر امروز در سینمای ایران هستند و نفس میکشند دلیل آن وجود پشتوانههای غنی سینمایی در کشور است.
حجت اله ایوبی خاطرنشان کرد: امروز جوانان کشور می توانند بر اساس این پشتوانه فرهنگی و سینمایی درخشیده و به گذشته سینمای ایران افتخار کنند. درحقیقت اگر جوانان میخواهند به قلههای ترقی دست کنند باید مجموعهای از برگزیدگان سینمای ایران را دراختیار خود داشته باشند تا به خود یادآوری کنند که سینمای ایران از کجا شروع شده و حالا در کجا ایستاده است.
وی اضافه کرد: خوشحالیم که امروز فضای سینمای ایران دلپذیرتر و آرام تر شده است و از این مجال این هنر جایگاه خود را در داخل و خارج بیشتر و بهتر پیدا کند. همچنین امروز بر خلاف گذشته بسیاری از دستگاه ها، گروه ها و افرادی که نسبت به سینما بدگمان بودند امروز این آمادگی را دارند تا به سینمای کشور کمک کنند.
رئیس سازمان سینمایی یادآور شد: امروزه رابطه های بسیار خوبی بین وزارت ارشاد و سازمان سینمایی با مراکز فعال و مهم در عرصه سینما برقرار شده که به طور مثال شاهد هستیم که با همکاری حوزه هنری یک سالن بسیار خوبی در شهر مشهد در دست ساخت است.
حجت اله ایوبی به برگزاری جلسه ای با رئیس سازمان صدا و سیما اشاره کرد و گفت: چند روز گذشته در جلسه ای که با آقای سرافراز رئیس صدا و سیما داشتم به تعامل بسیار خوبی دست پیدا کردیم. حتی در این جلسه این حس را نکردم که سیما خود را رقیب سینما نمی داند.
وی افزود: سینما فقط سخنگوی وزارت ارشاد نیست. بلکه سینما سخنگوی یک فرهنگ و تمدن است. درحقیقت سینما می تواند راه را برای فعالیت های اقتصادی باز کند. در این رابطه با راه افتادن سیستم VOD اتفاق های بسیار خوبی در حوزه اقتصاد برای سینمای ایران رقم خواهد خورد.
رقم خوردن دگرگونی در سینما توسط سیستم VOD
رئیس سازمان سینمایی ادامه داد: هرکدام از آثار فرهنگی و هنری از شعر گرفته تا هنرهای تجسمی با توسعه فناوری قابل مشاهده خواهد شد. درحقیقت سیستم VOD یک دگرگونی برای سینمای ما رقم خواهد زد.
حجت اله ایوبی پیرامون فیلم هایی که به بخش سودای سیمرغ راه پیدا نکردند خاطرنشان کرد: حال همه آنهایی که فیلم آنها به بخش سودای سیمرغ جشنواره سی و چهارم فیلم فجر راه پیدا نکرده است را به خوبی درک می کنم. اما از آن طرف بخش مسابقه جشنواره فیلم فجر برای خود یک آدابی دارد و همه فیلم هایی که در طول یک سال در سینمای ایران ساخته می شوند نمی توانند در این بخش شرکت کنند.
وی اضافه کرد: امیدوارم با این سیستم VOD و زمینه بسیار بهتری برای نمایش فیلم ها ایجاد شود. همچنین نکته دیگر اینکه امیدوارم بهترین اتفاق ها برای آثاری که به جشنواره فیلم فجر راه پیدا نکرده است رخ بدهد.
در بخش دیگر این برنامه علی ربیعی وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی در سخنانی، گفت: خود را متعلق به سینما و در دسته افرادی می دانم که سینما دوست هستند. در حقیقت اعتقاد دارم که تمام ظرفیت سینمای کشور این توان را دارد که به یک نوعی به نیازهای مردم کشور پاسخ بدهد.
سینما باید درکنار درد و رنج مردم قرار بگیرد
وی افزود: با بررسی سینما همواره می توانیم که تمامی تحولات مختلف جامعه را مشاهده کنیم. درحقیقت سینما باید درکنار درد و رنج مردم قرار بگیرد. البته این موضوع که نیاز به ساخت فیلمهای امیدبخش داریم غیرقابل انکار است.
وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی ادامه داد: ما بسیار نیاز داریم تا امید را با سینما در جامعه تولید کنیم و بسیار بد است اگر مردم جامعه ما آینده را روشن نبینند. براین اساس مردم باید با دیدن فیلمهای امیدبخش باید باور کند که آینده بهتری در انتظار آنها است.
ربیعی خاطرنشان کرد: دولت یازدهم و شخص آقای روحانی نسبت به حساسیت های هنر و سینما توجه لازم را دارد. اما اگر دولت آنچنان که باید همراه خانواده سینما نیست به علت محدودیت هایی است که با آن روبرو است.
نسیم آنلاین نوشت:گفتنی است که در بخش انتهایی این برنامه آثار منتخب سی و سه دوره جشنواره فیلم فجر با حضور مدیران و هنرمندان حاضر در موزه سینما رونمایی شد. همچنین شمع کیک جشنواره سی و سوم فیلم فجر خاموش و شمع کیک جشنواره سی و چهارم فیلم فجر روشن شد.
کد خبر: 88220
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcjy8eo.uqeo8zsffu.html
هنر نیوز
http://www.honarnews.com