نگاهی به کارنامه سال گذشته رسانه ملی و لزوم دقت در برنامه ریزی؛
اهداف رسانه ملی در برنامه سازی ماه محرم
19 آبان 1391 ساعت 1:08
با نزديك شدن به ماه محرم الحرام حال و هواي كشور هم تغيير ميكند و نگاه بسياري از مردم به برنامههاييست كه از سوي نهادهاي فرهنگي و مذهبي در اين ماه تدارك ديده ميشود.
رسانه ملي هم با دارا بودن قريب به ۱۸ كانال متنوع تلويزيوني با رويكردهاي مختلف و نيز مخاطبين كثير، همچون گذشته از حساسيتهاي بالايي نزد بينندگان برخوردار است و البته روند سالهاي اخير رسانه ملي در اين ايام همچون ماه رمضان، ايام فاطميه، ماه محرم، ايام شعبانيه و ... سطح توقعات مردم و مخاطبين را بسيار بالا برده است.
بد نيست اشارهاي به برنامههاي ماه محرم سال گذشته داشته باشيم كه طي آن چند چيز نمود واضحي داشت و خصيصه اصلي برنامههاي محرم پارسال به شمار ميرفت.
اولين و بارزترين نكتهاي كه در برنامههاي مناسبتي محرم الحرام ۱۳۹۰ و خصوصا دهه اول محرم به نظر ميرسيد، سطح بالاي معنويت در ويژه برنامههاي تلويزيوني مناسبتي آن هنگام بود. بهطوريكه بسياري از برنامههاي تدارك ديده شده از سخنراني گرفته تا مداحي و نماهنگ و ويژه برنامههاي گفت و گو محور و. .. عمدتا با حال و هواي معنوي خاصي همراه بودند و فضاي كشور را عطر آگين به عطر معنويت و خداجويي و البته عشق به اهل بيت كرده بودند.
از ديگر ويژگيهاي برنامههاي رسانه ملي در محرم سال گذشته توجه به معرفت اهل بيت و فلسفههاي قيام اباعبدالله الحسين در كنار مرثيهها و نوحهها و سوگواريهايي بود كه از تلويزيون پخش ميشد. به تعبيري شور حسيني در كنار شعور حسيني و معرفت اهل بيت تجليگر شد و آميزهاي زيبا و جالب از اين معرفت و محبت اهل بيت در برنامههاي سيما پديد آمده بود كه با استقبال مخاطبين هم همراه شده بود.
همچنين توجه رسانه ملي به هنر در اين ايام و رابطه شعر و ادبيات و تئاتر و موسيقي و. .. با فرهنگ غني شيعي و ميراث فرهنگي اهل البيت عليهم السلام و بخصوص حادثه بزرگ و جاودان عاشورا در نوع خود جالب توجه بود.
از سوي ديگر در طول ايام عزاداري و سوگواري مردم جاي جاي كشور، با تدبيري كه انديشيده شد به طرز وسيعي نسبت به پوشش برنامههاي عزاداري و سوگواري مردم مناطق مختلف كشور كه هر يك با آداب و رسوم خاصي همراه بود، ضمن آشنايي بيشتر مردم با آداب و رسوم كهن هر خطه در سوگواري و عزادري، نوعي شكوه همبستگي ملي و مذهبي در سطح كشور رقم خورد كه البته يكي از مهمترين فلسفههاي عزاداري امام حسين (ع) طي ساليان و قرون متمادي همين همبستگي و انسجام شيعيان در مقابل تعديها و تهديداتيست كه از ديرباز متوجه شيعيان و مسلمانان بوده است.
آنچه ذكر شد مروري بود بر كارنامه عملكرد رسانه ملي در ايام محرم الحرام سال گذشته كه نسبتا موفق و قابل تحسين بود. اما تا آغاز محرم امسال هم فرصت زيادي باقي نمانده است. اما امسال شرايط محرم هم متفاوت با سالهاي گذشته است. تلاش بي حد و حصر دشمن با توسل به تحريم و تهديد و فشار براي جدايي مردم از نظام و ولايت و نيز شدت گرفتن ابعاد جنگ نرم با توطئهها و دسيسههاي فرهنگي و رسانهاي به قصد فاصله جوانان با مكتب اهل بيت و جداييشان از فرهنگ عاشورا و فرهنگ عزتمداري حسيني و نيز اعمال فشار اقتصادي براي نااميد كردن مردم از راهي كه انتخاب كردهاند در مقابل زور گويان، در كنار تلاش براي زدودن معنويت از جوانان اين مرز و بوم، لزوم توجه بيشتر و دقيقتر به برنامههاي رسانه ملي طي ماه محرم امسال را نشان ميدهد.
رسانه ملي در برنامههاي خود ضمن حفظ روند سال گذشته كه در بالا هم اشاره گرديد به محورهاي فوق هم تمركز بيشتري داشته باشد و همان جايي كه دشمن نشانه گرفته است را به خوبي پوشش دهد. معنويت، ولايتمداري، مباني حكومت اسلامي از نگاه امام حسين (ع) و نقش اين مسئله در قيام آن حضرت و نيز ايستادگي و ظلم ستيزي و عزت در مقابل ننگ ذلت پذيري بايستي در قالب برنامههاي اين ماه بيشتر از گذشته عيان باشد.
یادداشت: مريم كبيريان دهكردي
کد خبر: 49250
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcjy8ex.uqehizsffu.html
هنر نیوز
http://www.honarnews.com