نگاهی به یک رویداد تئاتری در دانشگاه؛

جشنواره تئاتر دانشگاهی، جشنواره‌ای سراسر انگیزه و هیجان

22 ارديبهشت 1392 ساعت 11:40

جشنواره تئاتر دانشگاهی، جشنوارهای سرشار از انگیزه است که متاسفانه این شور و شوق و انگیزه با وجود لابی بازی ها در حال افول است.



شور و هیجان درجشنواره تئاتر دانشگاهی موج می زند، خلاقیت و نو گرایی در این جشنواره خود نمایی می کند و دانشجویان برای دیدن تئاترهای حاضر در این جشنواره دست و پا می شکنند.
جشنواره ای که شانزدهمین دوره آن با تمام ضعف ها و قوت ها، مشکلات و کمی ها و کاستی ها با حمایت دانشجویان طی یک هفته برگزار شد و در طی برگزاری عده ای راضی بودند و عده ای ناراضی. هر چه بود با تمام این رضایت ها و نارضایتی ها این جشنواره برگزارشد و اجراهایی داشت که شاید بتوان آنها را بهتر از اجراهای جشنواره تئاتر فجر دانست، البته در دو سال اخیر نیز جشنواره تئاتر دانشگاهی به لحاظ کیفیت کمی افت داشته اما در حد یک جشنواره دانشجویی خوب توانسته خود را نشان دهد و این را مدیون دروه های پیشین این جشنواره است که کیفیت در آثار حرف اول را می زد، با تمام این حرف ها شانزدهمین دوره جشنواره تئاتر دانشگاهی را نیز می توان با کمی ارفاق خوب دانست و به آینده آن امیدوار بود، البته اگر مسئولان با سنگ اندازی ها ذوق این دانشجویان را کور نکنند و آنها را مانند کارگردانان صاحب نام تئاتر مان خانه نشین نکنند.
جشنواره تئاتر دانشگاهی با برگزاری شانزده دوره نشان داد که می تواند با حمایت افرادی جوان سر پا بماند و با تمام سختی ها به راه خود ادامه دهد، که این بسیار خوشایند است اما هستند دانشجویانی که در این دوره جشنواره کاری ندارند و دل پری از مسئولان و برگزار کنندگان و داوران دارند.
حرف دل همه آنها همان بود که این روزها نه تنها در تئاتر که در همه حوزه وجود دارد و آن لابی بازی و پارتی بازی بود، بسیاری از بچه هایی که در جشنواره کاری نداشتند، اعلام می کردند که متاسفانه تئاتر به شدت لابی بازی شده است و داوران کاملا سلیقه ای با همه چیز برخورد می کنند و طبق خواسته خود و بدون توجه به کارها نظر می دهند، این را نه تنها برای تئاتر دانشگاهی که برای تئاتر حرفه ای عنوان می کردند و جای افسوس دارد که زمانی که دانشجویانی تا این حد خلاق داریم باید آثاری را به روی صحنه ببینیم که برایمان خسته کننده است، از این ها که بگذریم این دانشجویان خواستار توجه حرفه ای به تئاتر دانشگاهی هستند و اجازه اجرا در فضاهای حرفه ای که باز آن را هم دست نیافتنی می دیدند و اعلام می کردند که با شرایط موجود ما چگونه می توانیم وارد فضای حرفه ای شویم، در حالی که وضعیت تئاتر حرفه ای را می بینیم دیگر چه امیدی به تئاتر دانشگاهی است.
با تمام حرف هایی که گفته شد اما باز همین دانشجویان اعلام کردند که امید خود را از دست نخواهند داد و با تمام توان در این راه گام بر می دارند و می نویسند و به صحنه می برند، هنوز از انگیزه حرف می زدند و این همان تفاوت تئاتر دانشگاهی با تئاتر حرفه ای است، تئاتری که سخت کوشانه و با تلاش دانشجویانی به برجا مانده و اجرا می رود.
شانزدهمین جشنواره تئاتر دانشگاهی به پایان رسید و تندیس ها به خانه هایشان رفتند، به خانه هایی که برای حضور در این جشنواره زحمت کشیده بودند و انتظار داشتند تا نتیجه زحمات خود را ببینند، اما آیا واقعا این تندیس ها به افرادی داده شد که حقشان بود؟ آیا در این برترین ها هم لابی بازی دیده می شد؟ هر چه بود این جشنواره تا اردیبهشت ماه سال آینده به کار خود پایان داد تا سال آینده میزبان عده ای دیگراز دانشجویان باشد.


کد خبر: 57990

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcjyhei.uqeahzsffu.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com