ابويي: كتاب «يادنامه ماندگاران بازار» به زودي منتشر مي‌شود

13 مرداد 1389 ساعت 15:22


رييس فرهنگسراي شهر گفت: خاطرات برگزيدگان جشنواره ماندگاران اصناف و بازار را در دست انتشار داريم كه اين اثر به همراه كتاب تاريخ دويست ساله بازار به زودي منتشر مي‌شود.
به گزارش هنرنيوز،محمد ابويي رييس فرهنگسراي شهر و رييس تشكل‌هاي اجتماعي سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران در گفت‌وگو با فارس درباره برنامه‌هاي فرهنگسرا گفت: منطقه 12 تهران به دليل ويژگي جغرافيايي و تاريخي كه دارد قلب تهران به حساب مي‌آيد و اتفاق‌هاي سياسي و اجتماعي مهمي در اين منطقه هم در دوران انقلاب و هم در دوران پس از آن افتاده است. از طرف ديگر حضور اماكني مانند مجلس، شوراي اسلامي شهر، شهرداري و بازار بر اهميت اين منطقه افزوده است.
*بيشترين امام‍زاده‌هاي تهران در منطقه 12 هستند
وي افزود: وجود دارالتحفيظ‌هاي قديمي و متعدد قرآن در اين منطقه، هيات‌هاي فعال مذهبي، مساجد و حسينه‌ها بار معنوي خاصي براي اين منطقه به وجود آورده است. از سوي ديگر مي‌توانيم بگوييم كه استارت اوليه انقلاب در منطقه 12 به علت حضور بازار و بازاريان و سكونت شخصيت‌هاي مذهبي و سياسي در اين منطقه خورد. اتفاق‌هايي مانند 15 خرداد و 17 شهريور در اين منطقه افتادند و حضرت امام (ره) هم در يكي از سخنانشان بازار و اصناف را از پايه‌هاي پيروزي انقلاب خوانند.
اين مدير فرهنگي هنري منطقه 12 تهران گفت: اين ويژگي‌ها باعث شده كه ما رسالت ترويج فرهنگ ديني و مذهبي را بر دوش خود احساس كنيم و چند ماموريت جدي را در دستور كار خود قرار دهيم. اول زنده كردن بسياري از فضيلت‌هاي اخلاقي و ديني كه در رفتار بازاريان و اصناف ديده مي‌شود. دوم احياي فرهنگ ديني و مذهبي در اين منطقه با وجود 247 مسجد فعال، قديمي و به نام در اين منطقه و سوم تقويت حوزه مديريت شهري به علت آسيب‌هايي است كه بافت قديمي بازار خورده.
*كرسي‌هاي تلاوت احيا مي‌شود
ابويي با تاكيد بر دخالت دادن معتمدان بازار در مسائل فرهنگي در قالب جمعيت همياران فرهنگي اصناف و بازار و پيگيري مسائل فرهنگي در مساجد و امامزاده‌ها گفت: منطقه 12 تهران به عنوان منطقه قرآني و نماد هويت شهر تهران داعيه‌دار بحث قرآن و ترويج آن در شهر تهران است به همين منظور شوراهاي قرآني در اين منطقه تشكيل شده و جلسات قرآني به صورت منظم برگزار مي‌شود. همچنين براي ماه رمضان برنامه‌ها و جشن‌هاي ويژه قرآني داريم و قرار است كرسي‌هاي تلاوت در منطقه احيا شود.
*جشنواره ماندگاران اصناف و بازار 21 مرداد برگزار مي‌شود
وي افزود: در راستاي احياي فرهنگ و فضيلت‌هاي بازار و اصناف، جشنواره ماندگاران اصناف و بازار را برگزار مي‌كنيم كه 21 مرداد در برج ميلاد برگزار مي‌شود. هدف از اين جشنواره شناسايي افرادي است كه بر اساس شاخص‌هاي تدين، انقلابي بودن، دفاع مقدس، انصاف، نوع دوستي، تكريم مشتري بين مردم و بازاريان شاخص هستند و نحوه انتخاب اين افراد از راه جامعه‌هاي صنفي بازار، امور مساجد بازار و هيات داوران است. همچنيني پرسشگراني داشته‌ايم تا از راسته‌هاي مختلف بازار سئوال‌هايي براي شناسايي افراد انجام دهند.
رييس فرهنگسراي شهر گفت: مهم‌ترين هدف شناسايي اين افراد ترويج و توسعه كسب رزق حلال و احياي فضيلت‌هاي فراموش شده و انتقال آن به نسل جديد است. ما پس از اين جشنواره از ماندگاران به عنوان مروجان فرهنگي در خانه فرهنگ استفاده مي‌كنيم و در تصميم گيري مسائل فرهنگي منطقه از نظرات آنها در طي جلساتي استفاده خواهيم كرد. قرار بر اين است كه برنامه‌هاي فرهنگي را از راه خودشان در منطقه الگو سازي كنيم.
*متوليان فرهنگي ما لزوما افراد فرهنگي نيستند
ابويي در پاسخ به اين سئوال خبرنگار فارس كه آيا اين جشنواره در سال‌هاي آينده هم ادامه خواهد داشت گفت: برنامه‌ريزي كرده‌ايم كه دبيرخانه دائمي جشنواره ماندگاران اصناف و بازار تهران تشكيل شود. چون معتقديم متوليان فرهنگي ما لزوما افراد فرهنگي نيستند كه در مشاغل فرهنگي و هنري كار مي‌كنند. بسياري از بازاريان و فعالان مساجد و تكيه‌ها فرهنگ‌ساز هستند.
وي در تشريح برنامه جشنواره ماندگاران اصناف و بازار افزود: ما در اين جشنواره به 200 نفر نشان «كاسب حبيب‌الله» خواهيم داد. همچنين مستند كوتاهي از زندگي برگزيدگان اين دوره جشنواره تهيه شده كه نمايش داده خواهد شد. همچنين كتابي از زندگي اين افراد در دست انتشار است كه آنها خاطرات خود را از زندگي خود گفته‌اند. كتاب يادنامه ماندگاران بازار هم به زودي منتشر مي‌شود.
*نكوداشت 20 عارف و معتمد معاصر برگزار مي‌شود
ابويي درباره ديگر برنامه‌هاي فرهنگسراي بازار گفت: پاسداشت مقام رجبعلي خياط، مرشد چلويي و 20 نفر از افراد صاحب نام و عارف مانند مرشد چلويي كه در سال‌هاي اخير فوت شده‌اند از ديگر برنامه‌هاي خانه فرهنگ است. همچنين كتاب تاريخ 200 ساله بازار نوشته يوسفي به زودي در خانه فرهنگ رونمايي مي‌شود. مدرسه مكاتباتي هم از ديگر برنامه‌هاي ما است.
*پيك كتاب دوچرخه روزانه بين 40 تا 60 درخواست كتاب را پاسخ مي‌دهد
وي همچنين درباره طرح كتاب دوچرخه كه در خبرها آمده بود گفت: منطقه 12 تهران 7 كتابخانه دارد اما تا كنون 3 كتابخانه فردوسي، دردار و خواجوي كرماني در اين طرح شركت كرده‌اند. استقبال از اين طرح ميان اهالي اين منطقه بسيار خوب بوده است ما روزانه 100 تا 150 درخواست كتاب داريم اما با امكاناتي كه الان داريم مي‌توانيم روزانه بين 40 تا 60 درخواست كتاب را پاسخ دهيم. افرادي هم كه سفارش كتاب دارند هم از اصناف و بازاريان هستند و هم از خانه‌ها. پيك دوچرخه ما كتاب‌ها را به مغازه يا خانه افراد مي‌برد.
ابويي افزود: ايده آپارتمان فرهنگي هم از ديگر طرح‌هاي ترويج كتابخواني در منطقه بود كه با استقبال مردم مواجه شد. در اين طرح ما به مجتمع‌هاي مسكوني كتاب و كتابخانه مي‌داديم و ساكنان مجتمع مديريت كتابخانه را به عهده مي‌گيرند. مي‌توانيد سراغ نمونه موفق اين طرح را در مجتمع مسكوني بهنام بگيريد كه كتابخانه شان را با كتاب‌هاي اهدايي ما شروع كردند بعد اعضاي مجتمع كتاب‌هاي خودشان را هم به كتابخانه آوردند. الان كتابخانه بزرگي دارند كه خودشان كارت عضويت صادر مي‌كنند و از آپارتمان‌هاي مجاور هم براي استفاده از كتاب‌ها به مجتمع مي‌آيند.
*كاغذ خورده چاپخانه‌ها را مي‌گيريم كتاب تحويل مي‌دهيم
وي همچنين با اشاره به طرح ديگري در منطقه براي حمايت از چاپخانه‌داران گفت: در منطقه 12 صنف چاپخانه‌داران هم فعال هستند و بيشترين چاپخانه‌هاي تهران در اين منطقه وجود دارد.ما هم در طرحي با چاپخانه‌داران صحبت كرديم تا كاغذخورده‌ها و كاغذ باطله‌هايي كه هر روز دور مي‌ريختند را به ما بدهند ما هم كاغذخورده‌ها را مي‌گيريم و جايش به آنها كتاب مي‌دهيم. اين طرح هم با استقبال چاپخانه‌ها مواجه شده طوري كه الان خودشان مرتب پيگيري مي‌كنند تا كاغذها را تحويل بدهند. همين طور به سازمان بازيافت پيشنهاد داده‌ايم كه كاغذهاي مردم را كه مي‌گيرد به جايش كتاب تحويل دهد.


کد خبر: 14690

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcjymev.uqexhzsffu.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com